Рішення
від 20.12.2018 по справі 554/9853/18
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 20.12.2018 Справа № 554/9853/18

Провадження № 2-о/554/294/2018

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 грудня 2018 року м.Полтава

Октябрський районний суд м. Полтави в складі:

головуючого судді - Чуванової А.М.

за участю секретаря - Садошенко М.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Полтаві цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту належності правовстановлюючого документу; заінтересована особа: Руденківська сільська рада Новосанжарського району Полтавської області,-

В С Т А Н О В И В:

У грудні 2018 року заявник ОСОБА_1 звернулась до суду з заявою про встановлення факту належності правовстановлюючого документа, вказавши, що вона є власником земельної ділянки, яка передана їй на підставі рішення № 13 Великосолонцівської сільської ради Новосанжарського району Полтавської області від 24.03.1996 року для ведення садівництва, площею 0,06 га, що розташована за адресою: в садівничому товаристві Радуга за межами с. Пологи Низ на території Великосолонцівського старостинського округу Руденківської сільської ради Новосанжарського району Полтавської області на підставі Державного акту на право приватної власності на землю НОМЕР_2 зареєстрованої в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за НОМЕР_3 від 17.06.1997 року. У вищевказаному державному акті прізвище заявника зазначено як ОСОБА_1 , а у паспорті зазначено прізвище ОСОБА_1 . Наявність помилки у документі перешкоджає заявнику використовувати власність на власний розсуд.

В судове засідання ОСОБА_1 не з'явилась, надала до суду заяву з проханням розглянути справу без її участі, вимоги заяви підтримала в повному обсязі та просила її задовольнити.

Представник заінтересованої особи Руденківської сільської ради до суду не з'явився, надав заяву про розгляд справи у відсутність представника, при винесенні рішення поклався на розсуд суду.

Відповідно до ч.3 ст.211 ЦПК України суд вважає можливим розглянути справу у відсутність учасників справи за наявними у справі матеріалами.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши матеріали даної цивільної справи, суд приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до п. 5 ч.2 ст. 293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Відповідно до ч. 1 п. 6 ст. 315 ЦПК України в судовому порядку встановлюються факти належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім'я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім'ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Судом встановлено, що згідно Державного акту на право приватної власності на землю НОМЕР_2 ОСОБА_1 на праві приватної власності належить земельна ділянка площею 0,06 га, що розташована за адресою: в садівничому товаристві Радуга за межами с. Пологи Низ. (а.с. 4).

Згідно паспорта громадянина України серії НОМЕР_4, виданого Октябрським РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області та довідки про присвоєння ідентифікаційного номера прізвище заявника зазначено ОСОБА_1. (а.с. 3).

У зв'язку з допущеною помилкою заявник не може вільно розпоряджатись своєю власністю та немає можливості вирішити дане питання в позасудовому порядку.

Відповідно до Постанови Пленуму Верховного суду України за № 5 від 31.03.1995 року Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення роз'яснено, що суд вправі розглядати справи про встановлення факту, коли цей факт безпосередньо породжує юридичні наслідки. Тобто, від встановлення такого факту залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав громадян та встановлення факту не пов'язується з наступним вирішенням спору про право.

У відповідності до вимог ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Проаналізувавши дані, що знаходяться в матеріалах справи, та дослідивши докази у їх сукупності, суд приходить до переконання, що обставини, на які посилається заявник у заяві, ніким не спростовані та знайшли своє підтвердження у представлених суду доказах, а тому вимоги, викладені у заяві, підлягають до задоволення.

Керуючись ст.ст. 12, 13, 81,247, 263-265, 293,315-316, 319 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В:

Заяву ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1, проживаючої за адресою АДРЕСА_1, про встановлення факту належності правовстановлюючого документу; заінтересована особа: Руденківська сільська рада Новосанжарського району Полтавської області, місцезнаходження: 39323, Полтавська обл., Новосанжарський р-н., с. Руденківка, вул. Центральна, 13, код ЄДРПОУ 04382642, - задовольнити.

Встановити факт належності ОСОБА_1 правовстановлюючого документу - державного акту на право приватної власності на земельну ділянку для ведення садівництва НОМЕР_2 площею 0,06 га, що розташована за адресою: в садівничому товаристві Радуга за межами с. Пологи Низ на території Великосолонцівського старостинського округу Руденківської сільської ради Новосанжарського району Полтавської області, зареєстрованого в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за НОМЕР_3 від 17.06.1997 року, оформленого на ім'я ОСОБА_2.

Рішення може бути оскаржене на підставі ч. 1 ст. 354 ЦПК України протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Апеляційна скарга на рішення суду на підставі ч. 1 ст. 355 ЦПК України подається безпосередньо до Полтавського апеляційного суду.

У відповідності до п.п.15.5 п.15 розділу 13 Перехідних положень ЦПК України в новій редакції, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Суддя: А.М.Чуванова

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення20.12.2018
Оприлюднено03.01.2019
Номер документу78969686
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —554/9853/18

Рішення від 20.12.2018

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 05.12.2018

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні