Постанова
від 03.07.2009 по справі 2а-2988/09/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а-2988/09/1370

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 липня 2009 року м. Львів

Львівський окружний адмі ністративний суд у складі:

головуючого - судді Гулик а А.Г.,

при секретарі - Андрушакеви ч Т.В.

за участю представників с торін

від позивача: Коропецька М.М.;

від відповідача: не з' явив ся;

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу за позовом Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Золочівському районі Львівської області до Відкр итого акціонерного товарист ва «Золочівський м' ясокомб інат» про стягнення заборгов аності в сумі 531 грн. 65 коп.,

в с т а н о в и в :

Управління Пенсійного фо нду України в Золочівському районі Львівської області зв ернулося до суду, в якому прос ить стягнути з Відкритого ак ціонерного товариства «Золо чівський м' ясокомбінат» за боргованість по відшкодуван ню фактичних витрат на випла ту та доставку пільгової пен сії, яка утворилась за період з 25.03.2009 року по 27.03.2009 року в сумі 531 г рн. 65 коп.

Представник позивача в суд овому засіданні позов підтри мав з мотивів, викладених в по зовній заяві.

Відповідач повторно не з' явився в судове засідання, хо ча належним чином був повідо млений про час та місце його п роведення, а тому суд ухвалив справу розглядати у його від сутності.

Суд, заслухавши пояснення п редставника позивача, з' ясу вавши обставини, на які сторо ни посилаються як на підстав у своїх вимог та заперечень, т а дослідивши докази, якими во ни обґрунтовуються, вважає, щ о позов підлягає до задоволе ння, виходячи з наступного.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 17 Кодек су адміністративну судочинс тва України компетенція адмі ністративних судів поширюєт ься на спори фізичних чи юрид ичних осіб із суб' єктом вла дних повноважень щодо оскарж ення його рішень, дій чи безді яльності.

Згідно з вимогами п.1 ч.1 ст. 3 Ко дексу адміністративну судоч инства України справа адміні стративної юрисдикції - це переданий на вирішення адмін істративного суду публічно-п равовий спір, у якому хоча б од нією із сторін є орган викона вчої влади, орган місцевого с амоврядування, їхня посадова чи службова особа або інший с уб' єкт, який здійснює владн і управлінські функції на ос нові законодавства, в тому чи слі на виконання делегованих повноважень.

Визначення управлінь Пенс ійного фонду України в район ах, містах, районах у містах як органів державної влади, що з дійснюють управлінські функ ції, випливає з Положення про управління Пенсійного Фонду України в районах, містах і ра йонах у містах, затвердженог о постановою Правління Пенсі йного фонду України від 30.04.2002р. №8-2.

Відповідно до покладених н а нього завдань управління к онтролює надходження страхо вих внесків та інших платежі в до фонду від підприємств, ус танов, організацій та громад ян, збирає у встановленому по рядку відповідну звітність, проводить планові та позапла нові перевірки фінансово-бух галтерських документів, звіт ів та інших документів щодо п равильності обчислення та сп лати страхових внесків, ціль ового використання коштів фо нду в організаціях, що здійсн юють виплату і доставку пенс ій.

Отже, спір за участю відпові дного Управління Пенсійного фонду України та суб' єкта г осподарювання про стягнення заборгованості за платежами до Пенсійного фонду України має вирішуватись в порядку а дміністративного судочинст ва.

Абзацом 4, п. 1 статті 2 Закону У країни "Про збір на обов'язков е державне пенсійне страхува ння" визначено, що для платник ів збору, визначених пунктам и 1 та 2 статті 1 цього Закону, кр ім тих, які є платниками фіксо ваного сільськогосподарськ ого податку, об'єктом оподатк ування є також фактичні витр ати на виплату і доставку пен сій, призначених відповідно до пунктів "б" - "з" статті 13 Закон у України "Про пенсійне забез печення" до досягнення праці вниками пенсійного віку, пер едбаченого статтею 12 Закону У країни "Про пенсійне забезпе чення".

Пунктом 2 Прикінцеви х положень Закону України «П ро загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування» від 09.07.2003 року № 1058-IV передбачено, що підприємства та організа ції з коштів, призначених на о плату праці, вносять до Пенсі йного фонду плату, що покрива є фактичні витрати на виплат у і доставку пенсій особам, як і були зайняті повний робочи й день на підземних роботах, н а роботах з особливо шкідлив ими і особливо важкими умова ми праці за списком № 1 виробни цтв, робіт, професій, посад і п оказників, затверджених Кабі нетом Міністрів України, крі м тих, що були безпосередньо з айняті повний робочий день н а підземних роботах (включаю чи особовий склад гірничорят увальних частин) з видобутку вугілля, сланцю, руди та інших корисних копалин, на будівни цтві шахт та рудників за спис ком робіт і професій, затверд женим Кабінетом Міністрів Ук раїни, починаючи з дня набран ня чинності цим Законом, у роз мірі 20 відсотків з наступним з більшенням її щороку на 10 відс отків до 100-відсоткового розмі ру відшкодування фактичних в итрат на виплату і доставку ц их пенсій до набуття права на пенсію за віком відповідно д о цього Закону.

Відповідно до пункту 6.4 «І нструкції про порядок обчисл ення і сплати страхувальника ми та застрахованими особами внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування до Пенсійного фонду У країни», затвердженої Постан овою правління ПФУ від 19.12.2003 № 21-1 , р озмір сум до відшкодування на поточний рік визначаєтьс я відділами надходження дохо дів органів Пенсійного фонду України щорічно у розрахунк ах фактичних витрат на випла ту та доставку пільгових пен сій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих поло жень Закону «Про загальнооб ов' язкове державне пенсійн е страхування» (згідно з дода тками 6 та 7), які надсилаються п ідприємствам до 20-го січня пот очного року та протягом 10 днів з новопризначених (перерахо ваних) пенсій.

Позивач направляв відпов ідачу у відповідності до п. 6.4 І нструкції Розрахунки фактич них витрат на виплату та дост авку пенсій, призначених від повідно до частини 2 Прикінце вих положень Закону України «Про загальнообов' язкове д ержавне пенсійне страхуванн я» в частині пенсій, призначе них відповідно до пунктів «б »-«з» статті 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» , за період з квітня 2008 року по в ересень 2008 року, що підтверджу ється повідомленнями про вру чення.

Згідно п.6.8. Інструкції під приємства щомісяця до 25-го чис ла вносять до Пенсійного фон ду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витра т на виплату та доставку пенс ій, призначених на пільгових умовах.

Управлінням Пенсійного ф онду України у Золочівському районі Львівської області з а період з 25.03.2009 року по 27.03.2009 року виплачена пільгова пенсія ко лишньому працівнику Відкрит ого акціонерного товариства «Золочівський м' ясокомбін ат» громадянину ОСОБА_2 в сумі 531 грн. 65 коп., яка згідно з а бз. 4 п. 1 ст. 2 та абз. 3 п. 1 ст. 4 Закону України «Про збір на обов' я зкове державне пенсійне стра хування» підлягає відшкодув анню в повному обсязі. Пенсія вказаному пенсіонеру була в иплачена на підставі довідки про пільговий характер робо ти, виданою відповідачем, та н аявною у матеріалах справи.

04.04.2008 року Управлінням Пенс ійного фонду України у Золоч івському районі Львівської о бласті надіслано у відповідн ості розділу 6 Інструкції бул о надіслано Розрахунок факти чних витрат на виплату та дос тавку пенсій, призначених ві дповідно до частини 2 Прикінц евих положень Закону України «Про загальнообов' язкове д ержавне пенсійне страхуванн я» в частині пенсій, відповід но до пунктів «б»-«з» ст.13 Зако ну України «Про пенсійне заб езпечення» для відшкодуванн я витрат Пенсійного фонду Ук раїни на виплату та доставку пенсій, призначених на пільг ових умовах № 1614-3/04-36.

Про надіслання відповіда чу розрахунку свідчить пошто ве повідомлення про вручення № 204 від 08.04.2008 року.

Згідно розрахунку суми п озовних вимог заборгованіст ь Відкритого акціонерного то вариства «Золочівський м' я сокомбінат» по відшкодуванн ю фактичних витрат на виплат у і доставку пенсій, призначе них на пільгових умовах стан овить 531 грн. 65 коп.

Відповідно до статті 71 Код ексу адміністративного судо чинства України, кожна сторо на зобов' язана довести ті о бставини, на яких ґрунтуютьс я її вимоги та заперечення, а с уд, згідно статті 86 цього Коде ксу, оцінює докази які є у спра ві, за своїм внутрішнім перек онанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному , повному та об' єктивному до слідженні.

Відповідачем не подано д оказів в спростування вимог позивача, зокрема доказів в п ідтвердження сплати суми заб оргованості по відшкодуванн ю фактичних витрат на виплат у та доставку пільгової пенс ії. А тому, станом на час розгл яду справи в суді заборгован ість відповідача в сумі 531 грн . 65 коп. залишається непогашен ою.

Таким чином, на підставі н аявних у справі доказів, суд п рийшов до висновку, що позовн і вимоги обґрунтовані та під лягають задоволенню.

Відповідно до ч.4 ст. 94 Кодек су адміністративного судочи нства України, судові витрат и з відповідача не стягуютьс я.

Керуючись ст.ст. 7-11, 14, 69-71, 86, 87, 94, 159, 160-163 Кодексу адміністративног о судочинства України, суд,-

п о с т а н о в и в:

1.Позов задовольнити повн істю.

2.Стягнути з Відкритого акці онерного товариства «Золочі вський м' ясокомбінат» (місц езнаходження: 80700, Львівська об ласть, м. Золочів, вул. Бенівсь ка, 15, ЄДРПОУ 00443803) на користь Упра вління Пенсійного фонду Укра їни в Золочівському районі Л ьвівської області (80700, Львівсь ка область, м. Золочів, вул. Вал ова, 4, ЄДРПОУ 20859150) заборгованіс ть по фактичних витратах на в иплату та доставку пільгових пенсій в сумі 531 (п' ятсот трид цять одна) грн. 65 коп.

Постанова може б ути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апел яційного адміністративного суду через Львівський окруж ний адміністративний суд шля хом подачі в десятиденний ст рок з дня постановлення пост анови заяви про апеляційне о скарження і подання після ць ого протягом двадцяти днів а пеляційної скарги, або в поря дку ч. 5 ст. 186 КАС України.

Постанова набирає законн ої сили в строк та в порядку, п ередбаченому ст.254 Кодексу адм іністративного судочинства України.

Повний текст постанови виг отовлений 07 липня 2009 року.

Суддя (підпис) А.Г. Гулик

З оригіналом вірно.

Суддя А.Г. Гулик

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ А ДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а-2988/09/1370

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(вступна та резолютивна ча стини)

03 липня 2009 року м. Львів

Львівський окружний адмі ністративний суд у складі:

головуючого - судді Гулик а А.Г.,

при секретарі - Андрушакеви ч Т.В.

за участю представників с торін

від позивача: Коропецька М.М.;

від відповідача: не з' явив ся;

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу за позовом Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Золочівському районі Львівської області до Відкр итого акціонерного товарист ва «Золочівський м' ясокомб інат» про стягнення заборгов аності в сумі 531 грн. 65 коп.,

в с т а н о в и в :

Зважаючи на складність у викладенні повного рішення суду, пов`язаного з потребою в обґрунтуванні доводів сторі н, на що може бути витрачений з начний час, суд вважає за необ хідне проголосити його вступ ну та резолютивну частини, а з повним текстом постанови ос оби, які беруть участь у справ і зможуть ознайомитись 07 липн я 2009 року.

Керуючись ст.ст. 7-11, 14, 69-71, 86, 87, 94, 159, 160- 163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

п о с т а н о в и в :

Позов задовольнити повні стю.

Стягнути з Відкритого акці онерного товариства «Золочі вський м' ясокомбінат» (місц езнаходження: 80700, Львівська об ласть, м. Золочів, вул. Бенівсь ка, 15, ЄДРПОУ 00443803) на користь Упра вління Пенсійного фонду Укра їни в Золочівському районі Л ьвівської області (80700, Львівсь ка область, м. Золочів, вул. Вал ова, 4, ЄДРПОУ 20859150) заборгованіс ть по фактичних витратах на в иплату та доставку пільгових пенсій в сумі 531 (п' ятсот трид цять одна) грн. 65 коп.

Постанова може б ути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апел яційного адміністративного суду через Львівський окруж ний адміністративний суд шля хом подачі в десятиденний ст рок з дня постановлення пост анови заяви про апеляційне о скарження і подання після ць ого протягом двадцяти днів а пеляційної скарги, або в поря дку ч. 5 ст. 186 КАС України.

Постанова набирає законн ої сили в строк та в порядку, п ередбаченому ст.254 Кодексу адм іністративного судочинства України.

Суддя Гулик А.Г.

Дата ухвалення рішення03.07.2009
Оприлюднено19.04.2010
Номер документу7897870
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2988/09/1370

Постанова від 03.07.2009

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Постанова від 03.07.2009

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик А.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні