Ухвала
від 04.01.2019 по справі 909/39/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/39/19

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

04.01.2019 м. Івано-Франківськ Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Ткаченко І. В., розглянувши матеріали за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Агротрансбуд-ІФ" (76019, АДРЕСА_1) до Черніївської сільської ради про визнання незаконним рішення,

в с т а н о в и в:

ТОВ "Агротрансбуд-ІФ" звернулось до Господарського суду Івано-Франківської області з позовом до Черніївської сільської ради про визнання незаконним рішення Черніївської сільської ради від 31 серпня 2018 р. № 59-16/2018, відповідно до якого громадянину ОСОБА_1 надано у власість земельну ділянку площею 0,1801 га з цільовим призначенням: для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), що розташована за адресою Івано-Франківська область, Тисменицький район, с. Черніїв, вулиця Надвірнянська-ГРП, кадастровий номер 2625887801:01:002:1255.

Так, при зверненні до суду позивач не дотримався вимог положень частин 1 - 4 ст. 164 ГПК України, відповідно до яких до позовної заяви додаються документи, які підтверджують:

1) відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів;

2) сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Позивач зобов'язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

У разі необхідності до позовної заяви додається клопотання про призначення експертизи, витребування доказів тощо.

До заяви про визнання акта чи договору недійсним додається також копія (або оригінал) оспорюваного акта чи договору або засвідчений витяг з нього, а у разі відсутності акта чи договору у позивача - клопотання про його витребування.

Крім того, згідно з п. 2 ч. 1 ст. 164 ГПК України, до позовної заяви додаються документи, які підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Відповідно до ч. 2 ст. 123 ГПК України, розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Згідно з ч. 1 ст. 4 Закону України "Про судовий збір", судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до ч. 3 ст. 6 цього Закону, у разі коли в позовній заяві об'єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Як вбачається із поштового штемпеля ТОВ "Агротрансбуд-ІФ" передало позовну заяву до відділення поштового зв'язку 31 грудня 2018 р.

Законом України "Про Державний бюджет України на 2018 рік" з 01 січня 2018 р. встановлено прожитковий мінімум для працездатних у розмірі 1 762 грн.

У своєму позові ТОВ "Агротрансбуд-ІФ" заявляє одну немайнову вимогу, відтак за подання цієї позовної заяві слід сплатити 1 762 грн судового збору.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 174 ГПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Керуючись статтями 123, 162, 164, 174, 234, 235 ГПК України, суд

у х в а л и в:

позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Агротрансбуд-ІФ" до Черніївської сільської ради про визнання незаконним рішення - залишити без руху.

Товариству з обмеженою відповідальністю "Агротрансбуд-ІФ" протягом десяти днів з дня отримання ухвали про залишення позовної заяви без руху подати суду:

- докази доплати судового збору в розмірі 1 762 грн;

- докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги;

- копію рішення Черніївської сільської ради від 31 серпня 2018 р. № 59-16/2018.

- докази надсилання відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Роз'яснити товариству з обмеженою відповідальністю "Агротрансбуд-ІФ" положення частин 3, 4 ст. 174 ГПК України про те, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя І. В. Ткаченко

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення04.01.2019
Оприлюднено04.01.2019
Номер документу79009558
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/39/19

Ухвала від 06.02.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 04.01.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні