Ухвала
від 06.12.2018 по справі 539/4205/18
ЛУБЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 539/4205/18

Провадження № 2/539/1459/2018

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 грудня 2018 року Лубенський міськрайонний суд

Полтавської області

у складі: головуючого - судді Даценка В.М.,

за участю: секретаря - Ануфрієвій Н.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного провадження в залі суду в місті Лубни цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Перспектива 2007 ЮЕЙ , треті особи - приватний нотаріус Кременчуцького міського нотаріального округу Полтавської області Ганночка Олександр Вікторович, ПАТ Райз-Максимко про визнання недійсним договору оренди землі, -

В С Т А Н О В И В :

В провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Перспектива 2007 ЮЕЙ , треті особи - приватний нотаріус Кременчуцького міського нотаріального округу Полтавської області Ганночка Олександр Вікторович, ПАТ Райз-Максимко про визнання недійсним договору оренди землі.

Представник позивача ОСОБА_3 заявив клопотання про витребування у директора ТОВ Агрофірма Перспектива 2007 ЮЕЙ Горохова Романа Миколайовича копії примірника договору оренди землі, належної ОСОБА_1

При цьому, в позовній заяві позивач зазначила, що оспорюваний договір оренди вона не укладала і примірник договору у неї відсутній.

Відповідно до ч.ч.1, 3 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Ознайомившись з поданим клопотанням, суд вважає, що воно підлягає задоволенню. Так, суд вважає за необхідне витребувати примірник укладеного договору оренди у директора ТОВ Агрофірма Перспектива 2007 ЮЕЙ , оскільки у позивача вказаний договір та його копії відсутні.

Зважаючи на викладене, суд вважає за необхідне направити на виконання ухвалу про витребування доказу, надавши строк достатній для її виконання, оскільки інформація, що в ньому міститься, має істотне значення для правильного вирішення справи.

Враховуючи викладене та керуючись ст.84 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Витребувати у директора Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Перспектива 2007 ЮЕЙ Горохова Романа Миколайовича (адреса: АДРЕСА_1) договір оренди земельної ділянки кадастровий номер НОМЕР_1 від 01.12.2016 року, укладений між ОСОБА_1 та ТОВ Агрофірма Перспектива 2007 ЮЕЙ , зареєстрований приватним нотаріусом Ганночкою Олександром Вікторовичем за номером 33148342.

Зобов'язати директора Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Перспектива 2007 ЮЕЙ Горохова Романа Миколайовича надати до суду витребуваний документ у 10 денний строк з дня отримання копії даної ухвали.

Копію ухвали направити директору Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма Перспектива 2007 ЮЕЙ Горохову Роману Миколайовичу.

В разі неможливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня отримання ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, до відповідних осіб судом будуть застосовані заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з'ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Лубенського

міськрайонного суду Даценко В.М.

Дата ухвалення рішення06.12.2018
Оприлюднено09.01.2019
Номер документу79050900
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним договору оренди землі

Судовий реєстр по справі —539/4205/18

Рішення від 13.05.2019

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Іващенко Ю. А.

Рішення від 13.05.2019

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Іващенко Ю. А.

Ухвала від 21.01.2019

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Іващенко Ю. А.

Ухвала від 21.01.2019

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Іващенко Ю. А.

Ухвала від 06.12.2018

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Даценко В. М.

Ухвала від 12.11.2018

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Даценко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні