Ухвала
від 08.01.2019 по справі 925/1397/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

08 січня 2019 року справа № 925/1397/18

Суддя Господарського суду Черкаської області Єфіменко В.В., розглянувши матеріали за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Інкубаторно-птахівниче підприємство , с.Геронимівка, Черкаська область

до Приватного підприємства Рембудтехніка , м.Черкаси,

про визнання недійсним договору купівлі-продажу, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач - Товариства з обмеженою відповідальністю Інкубаторно-птахівниче підприємство звернувся із позовом до Господарського суду Черкаської області, в якому просить суд:

- поновити пропущений з поважних причин строк для подання позовної заяви;

- визнати недійсним договір купівлі-продажу за № 11041 від 15.07.2008, посвідчений приватним нотаріусом Романій Н.В.;

- витребувати із чужого незаконного володіння у відповідача ПП Рембудтехніка код ЄДРПОУ 35220506, належне Позивачу на підставі свідоцтва про право власності серія ЯЯЯ № 627446, зайняте замощення І, що знаходиться по вулиці Грибній 1, у м. Черкаси, на земельній ділянці, що знаходиться у користуванні ТОВ Інкубаторно-птахівниче підприємство код ЄДРПОУ: 21363356та передати майно позивачу;

- судові витрати стягнути з відповідача.

Ухвалою від 02.01.2019 позовну заяву залишено без руху.

Надано Позивачу строк для усунення недоліків, який не може перевищувати 10 днів з дня вручення вищевказаної ухвали.

Від Позивача до суду надійшли документи, відсутність яких була підставою для залишення позову без розгляду.

За приписами ч.3 ст.174 ГПК України якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

З метою остаточного визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з'ясування всіх наявних заперечень проти позовних вимог; визначення дійсних обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення можливих відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті та забезпечення дотримання прав сторін господарського процесу, суд приходить до переконання, що необхідно здійснити підготовче провадження.

Керуючись ст.ст.176 - 182, 232, 249 ГПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду і відкрити провадження у справі.

Справу розглянути за правилами загального позовного провадження.

Розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче засідання у справі на 12 год. 30 хв. 06 лютого 2019 р.

Суд пропонує Відповідачу не пізніше 15 днів з дня вручення ухвали надати до суду:

- відзив на позов (письмові пояснення) по суті заявлених вимог, копію якого одночасно надіслати позивачу, а докази надсилання подати разом із відзивом, в т.ч. засобами електронної пошти;

- копію Статуту;

- від держреєстратора Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про місцезнаходження та діяльність відповідача.

Роз'яснити сторонам, що письмові докази подаються до суду в оригіналі, або в належним чином засвідченій копії (ст.91 ГПК України). В разі подання копії документу, вона повинна бути засвідчена відповідно до вимог чинного законодавства України (Закону України "Про нотаріат", Закону України "Про адвокатуру і адвокатську діяльність", або ін.). Відповідно до п.5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів "Згідно з оригіналом", назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації іншої юридичної особи (підприємця - за наявності);

- представники сторін повинні мати паспорт, довіреність, а в необхідних випадках документ, що посвідчує їх службове становище;

- неявка сторін у судове засідання господарського суду не перешкоджає розгляду справи по суті за наявними у ній матеріалами відповідно до ч.1 ст.202 ГПК України.

Суд зобов'язує Позивача і Відповідача всі заяви, клопотання і заперечення у справі № 925/ 1397/18 подавати тільки у письмовій (друкованій ) формі, шрифт № 14.

Попередити сторони, що всі документи на виконання вимог суду здаються через канцелярію суду з супровідним листом.

За приписами ст.120 ГПК України учасники судового процесу зобов'язані повідомляти суд про зміну свого місцезнаходження чи місця проживання; зміну номерів телефонів і факсів; зміну адреси електронної пошти або іншу аналогічну інформацію.

У разі відсутності заяви про зміну місцезнаходження /місця проживання ухвала про повідомлення чи виклик надсилається учасникам судового процесу, які не мають офіційної електронної адреси, та за відсутності можливості сповістити їх за допомогою інших засобів зв'язку, які забезпечують фіксацію повідомлення або виклику, за останньою відомою суду адресою і вважається врученою, навіть якщо відповідний учасник судового процесу за цією адресою більше не знаходиться або не проживає.

Суддя Єфіменко В.В.

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення08.01.2019
Оприлюднено09.01.2019
Номер документу79058565
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/1397/18

Ухвала від 01.07.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

Ухвала від 11.06.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

Ухвала від 07.05.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

Ухвала від 02.04.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

Ухвала від 28.02.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

Ухвала від 05.02.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

Ухвала від 08.01.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 02.01.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні