Ухвала
від 03.01.2019 по справі 751/6638/18
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/6638/18

Провадження №1-кс/751/43/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 січня 2019 року місто Чернігів

Слідчий суддяНовозаводського районногосуду м.Чернігова ОСОБА_1

з участю секретаря ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором в кримінальному проваджені прокурором відділу прокуратури Чернігівської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 звернулась до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, яке обґрунтовує наступним.

14.02.2018 до Козелецького ВП Ніжинського ВП ГУНП в Чернігівській області надійшла заява від директора ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_5 , в якій остання просить прийняти міри до невстановлених осіб, які самовільно захопили земельну ділянку, на якій розташована база відпочинку ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що за адресою: АДРЕСА_1 .

Відомості за вказаним фактом Козелецьким ВП Ніжинського ВП ГУНП в Чернігівській області 15.02.2018 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018270130000093, за фактом самовільного зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її володільцю, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 КК України.

У органу досудового розслідування є достатні підстави вважати, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » шляхом вчинення низки правочинів щодо оренди земельних ділянок на території ДП « ІНФОРМАЦІЯ_6 », їх зміни, об`єднання та присвоєння юридичних адрес вчинили самовільне зайняття земельної ділянки на якій розташована база відпочинку ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що спричинило її володільцю значну шкоду.

07.12.2018 отримано ухвалу Новозаводського районного суду м. Чернігова про дозвіл на проведення тимчасового доступу до документів, а саме: не менше 30-ти аркушів з вільними зразками почерку та підпису колишнього голови ІНФОРМАЦІЯ_7 ОСОБА_6 , що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Однак, згідно листа ІНФОРМАЦІЯ_7 , документи створені та підписані ОСОБА_6 у зв`язку зі спливом граничних строків тимчасового зберігання передані до ІНФОРМАЦІЯ_8 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 .

З метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, перевірки законності отримання ОСОБА_7 у власність бази відпочинку « ІНФОРМАЦІЯ_9 », встановлення її розташування відносно бази відпочинку ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », проведення судово-почеркознавчих експертиз органу досудового розслідування необхідно отримати тимчасовий доступ до документів та їх вилучити (здійснити виїмку), які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_8 , адреса: АДРЕСА_3 , а саме: не менше 30-ти аркушів з вільними зразками почерку та підпису колишнього голови ІНФОРМАЦІЯ_7 ОСОБА_6 .

Слідчий в судове засідання не з`явилась, надала заяву, де просить клопотання розглянути без її участі. Клопотання підтримує в повному обсязі, додаткових пояснень та доказів не має.

Представник особи, у володінні якої знаходяться документи, в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, про що свідчить телефонограма.

Фіксування судового розгляду клопотання за допомогою технічних засобів, згідно ст. 107 КПК України, не здійснювалось.

Вивчивши матеріали справи, слідчий суддя вважає, що викладені в клопотанні доводи є обґрунтованими та підлягають задоволенню, оскільки є підстави вважати, що документи перебувають у володінні відповідної юридичної особи, в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, слідчий довів можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих документах та неможливість іншими способами довести обставинами, які передбачається довести за допомогою цих документів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.159-164, 166, 309 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до оригіналів документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_8 , адреса: АДРЕСА_3 , а саме: не менше 30-ти аркушів з вільними зразками почерку та підпису колишнього голови ІНФОРМАЦІЯ_7 ОСОБА_6 , та можливість їх вилучення (здійснення виїмки) старшому слідчому відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_3 , старшому слідчому в ОВС відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_8 , слідчому відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_9 , старшому слідчому в ОВС відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_10 , слідчому відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_11 , старшому слідчому відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_12 та заступнику начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_13 .

За відсутності оригіналів необхідних документів, надати їх завірені копії та документи, що обґрунтовують відсутність оригіналів.

На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Ухвала підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення ухвали.

Згідно вимог ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала не оскаржується, заперечення можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.01.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79077788
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —751/6638/18

Ухвала від 16.01.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 03.01.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 05.10.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 26.09.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 26.09.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 26.09.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні