Ухвала
від 09.01.2019 по справі 676/56/19
КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 676/56/19

Номер провадження 1-кс/676/79/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

9 січня 2019 року м. Камянець-Подільський

Слідчий суддя Кам`янець-Подiльського міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Кам`янці-Подільському клопотання слідчого СВ Кам`янець-Подільського ВП ГУ НП в Хмельницькій області ОСОБА_3 по матеріалах кримінального провадження, відомості про яке внесені 17 грудня 2018 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018240070001989 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 КК України, про проведення судової експертизи зброї, -

встановив:

Слідчий СВ Кам`янець - Подільського ВП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Кам`янець-Подільського міськрайонного суду з клопотанням про проведення судової експертизи зброї.

У клопотанні зазначає, що 17 грудня 2018 до чергової частини Кам`янець-Подільського ВП ГУНП в Хмельницькій області надійшов рапорт начальника СРПП №2 старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 про те, що 17 грудня 2018 року близько 13 години в АДРЕСА_1 , біля вхідних дверей до гуртожитку Кам`янець-Подільського коледжу культури і мистецтв, під час проведення поверхневого огляду, що відбувався в ході затримання ОСОБА_5 , за фактом вчинення адміністративного правопорушення передбаченого ст.178 КУпАП, було виявлено факт носіння та зберігання останнім предметів ззовні схожих на пістолет та набої, без передбаченого на те законного дозволу.

Так, в ході затримання ОСОБА_5 та поверхневої перевірки та огляду у нього було виявлено та вилучено предмет ззовні схожий на пістолет «Вальтер» сріблястого кольору, 4 предмети ззовні схожі на набої, предмет ззовні схожий на магазин до пістолету із написами «№324841 РРК 7.65», які було вилучено та поміщено до паперової коробки яку зв`язано ниткою білого кольору, до якої прикріплено паперову бирку із пояснюючим написом та предмет ззовні схожий на ніж у вигляді «заточки» із чорною пластиковою ручкою, який вилучено та поміщено до поліетиленового пакету.

Крім того, в порядку ст. 233, ст. 236, враховуючи норму п. 8 ч. 3 ст. 234 КПК України, слідчим СВ Кам`янець-Подільського ВП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 , в приміщенні квартири АДРЕСА_2 , де зареєстрований та проживає ОСОБА_5 , було проведено невідкладний обшук, під час якого було виявлено та вилучено 28 предметів ззовні схожих на набої, які вилучено та поміщено до поліетиленового пакету, якого зв`язано ниткою білого кольору, до якої прикріплено паперову бирку із пояснюючим написом, а також, предмет ззовні схожий на мисливський ніж із чорною рукояткою та металеву пружину ззовні схожу на зворотну пружину пістолета «Макарова», яких також вилучено та поміщено до поліетиленового пакету якого зв`язано ниткою білого кольору, до якої прикріплено паперову бирку із пояснюючим написом.

До клопотання слідчий надав копії матеріалів кримінального провадження та витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання, що свідчить про право слідчого ініціювати питання проведення експертизи.

Слідчий в судове засіданні не з`явився, про місце і час розгляду клопотання був належним чином повідомлений, подав до суду заяву про розгляд клопотання у його відсутності, просив його задоволити у повному обсязі. Слідчим суддею клопотання слідчого розглянуте у відсутності слідчого, оскільки відповідно до ч.3 ст.244 КПК України його неприбуття у судове засідання не перешкоджає розгляду клопотання.

Перевіривши наданні матеріали клопотання та дослідивши докази, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Так, слідчим суддею встановлено, що згідно із витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018240070001989 від 17 грудня 2018 року розпочатого кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.263 КК України.

Згідно ізч.1ст.242КПК України, експертиза проводиться за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання. Не допускається проведення експертизи для з`ясування питань права.

При цьому, слідчим доведено наявність достатніх підстав для призначення експертизи для з`ясування чи є виявлені та вилучені предмет схожий на пістолет «Вальтер» вогнепальною зброєю та предмети зовні схожі на набої боєприпасами, оскільки для з`ясування зазначеної обставини, що має значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Керуючись ст.ст. 242-244 КПК України, слідчий суддя, -

постановив:

Клопотання слідчого СВ Кам`янець-Подільського ВП ГУ НП в Хмельницькій області ОСОБА_6 задоволити.

Доручити експерту Хмельницького НДЕКЦМВС України провести судову експертизу зброї, а саме предмету ззовні схожого на пістолет та предметів ззовні схожих на набої, які виявлені та вилучені 17 грудня 2018 року.

На вирішення експерта поставити такі питання:

1.Чи є наданий на дослідження предмет схожий на пістолет «Вальтер» вогнепальною зброєю?

2.Якщо так, то чи придатний він для стрільби?

3.Чи є наданні предмети в кількості 28 штук зовні схожі на набої, та 4 предмета зовні схожі на набої боєприпасами?

4.Якщо так, то чи придатні вони для стрільби?

Для дослідження експерту направити предмет зовні схожий на пістолет «Вальтер», 4 предмети зовні схожі на набої, предмет зовні схожий на магазин до пістолету із написами «№324841 РРК 7.65», які поміщені до паперової коробки яку зв`язано ниткою білого кольору, до якої прикріплено паперову бирку із пояснюючим написом, підписами учасників та опечатано печаткою №108 «Для пакетів» ГУНП в Хмельницькій області та 28 предметів зовні схожих на набої, які поміщені до поліетиленового пакету, якого зв`язано ниткою білого кольору, до якої прикріплено паперову бирку із пояснюючим написом, підписами учасників та опечатано печаткою №108 «Для пакетів» ГУНП в Хмельницькій області.

Надати на підставі п.3 ч.5 ст.69 КПК України експертам згоду на часткове знищення об`єктів дослідження.

Експерта попередити про кримінальну відповідальність за ст.ст.384, 385 КК України.

Копію ухвали направити слідчому для організації її виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її оголошення.

Слідчий суддя Кам`янець-Подільського

міськрай онного суду

Хмельницької області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.01.2019
Оприлюднено14.02.2023

Судовий реєстр по справі —676/56/19

Ухвала від 09.01.2019

Кримінальне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Мантуляк Ю. В.

Ухвала від 09.01.2019

Кримінальне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Мантуляк Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні