Ухвала
від 08.01.2019 по справі 280/4882/18
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛУЧЕННЯ ДО УЧАСТІ У СПРАВІ ТРЕТЬОЇ ОСОБИ

08 січня 2019 року Справа № 280/4882/18 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі судді Сацького Р.В., за участі секретаря судового засідання Серебрянниковій О.А., та сторін

від позивача: Зінчик В.В.

від відповідача: Михайловський А.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у порядку спрощеного позовного провадження клопотання відповідача про залучення третьої особи до участі у справі

за позовною заявою Громадської організації Бюро демократичних ініціатив (юридична адреса: 69002, м. Запоріжжя, вул. Фортечна, буд. 3, кв.83, адреса для листування: 69005, м. Запоріжжя, вул. Л.Жаботинського, буд. 53, 1-й поверх, (АО ЗІМ Партнерз ), код ЄДРПОУ 40717282)

до Виконавчого комітету Запорізької міської ради (69105, м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд. 206, код ЄДРПОУ 02140892)

про визнання протиправним та нечинним рішення №472 від 29.10.2018 Про тариф на послуги з перевезення одного пасажира на міських автобусних маршрутах загального користування ,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Запорізького окружного адміністративного суду знаходиться вищезазначений позов.

Судове засідання призначено на 08.01.2019 о 10 год. 00 хв.

08.01.2018 через канцелярію суду (вх. №513) представником відповідача подано заяву про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - Управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради.

В обґрунтування заяви представник відповідача зазначив, що рішення у даній справі може вплинути на права, свободи, інтереси та обов'язки Управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради, оскільки , у випадку скасування рішення № 472, Управління зобов'язане буде вжити заходи, передбачені Законом України Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності . У зв'язку з цим, існує необхідність залучення Управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

В судовому засідання представник відповідача підтримав дане клопотання та просив суд його задовольнити.

Представник позивача проти задоволення заяви заперечив з підстав її необґрунтованості.

Вирішуючи заявлене клопотання, заслухавши думки сторін суд встановив наступне.

Відповідно до ч.2 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

За приписами ч.5 ст. 49 КАС України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Як встановлено з матеріалів справи, в провадженні Запорізького окружного адміністративного суду знаходиться справа №280/4882/18 за позовом Громадської організації Бюро демократичних ініціатив до Виконавчого комітету Запорізької міської ради. Предметом оскарження у адміністративній справі №280/4882/18 є визнання протиправним та нечинним рішення Виконавчого комітету Запорізької міської ради №472 від 29.10.2018 Про тариф на послуги з перевезення одного пасажира на міських автобусних маршрутах загального користування .

Відповідно до ст. 31 ЗУ Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності виконавчі органи міських рад з метою реалізації покладених на них цим Законом повноважень у здійсненні державної регуляторної політики створюють у своєму складі в межах граничної чисельності структурні підрозділи з питань реалізації державної регуляторної політики або покладають реалізацію цих повноважень на один з існуючих структурних підрозділів чи окремих посадових осіб відповідного виконавчого органу ради (далі - відповідальний структурний підрозділ).

Реалізацію повноважень у здійсненні державної регуляторної політики у сфері транспортних послуг здійснює Управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради.

Рішення у даній справі може вплинути на права, свободи, інтереси та обов'язки Управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради, оскільки , у випадку скасування рішення № 472, Управління зобов'язане буде вжити заходи, передбачені ЗУ Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності .

Таким чином, розгляд даної справи по суті може вплинути на права та обов'язки Управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради, тому суд прийшов до висновку про залучення до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Керуючись статтями 49, 50, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Заяву представника Виконавчого комітету Запорізької міської ради про залучення третьої особи - задовольнити.

2. Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради (969095, м. Запоріжжя, вул. Шкільна, 2).

3. Встановити строк для подання третій особі пояснень до позову або відзиву (міркування, аргументи та відповідні докази) до 01 лютого 2019 року.

4. Наступне судове засідання призначено на 07.02.2019 об 10 год. 00 хв.

5. Повідомити третю особу про дату та час та місце проведення судового засідання шляхом направлення судової повістки.

6. Зобов'язати позивача направити третій особі копії позовної заяви з додатками, докази направлення надати до суду до 06.02.2019.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу можуть бути викладені в апеляційній скарзі на постанову суду.

Суддя Р.В.Сацький

Дата ухвалення рішення08.01.2019
Оприлюднено10.01.2019

Судовий реєстр по справі —280/4882/18

Ухвала від 07.02.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сацький Роман Вікторович

Ухвала від 08.01.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сацький Роман Вікторович

Ухвала від 08.01.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сацький Роман Вікторович

Ухвала від 08.01.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сацький Роман Вікторович

Ухвала від 11.12.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сацький Роман Вікторович

Ухвала від 21.11.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сацький Роман Вікторович

Ухвала від 19.11.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сацький Роман Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні