Ухвала
від 09.01.2019 по справі 136/968/18
ЛИПОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 136/968/18

У Х В А Л А

"09" січня 2019 р. м. Липовець

Липовецький районний суд Вінницької області

в складі :

головуючого судді Кривенко Д.Т .

секретаря судового засідання Марчук Н. А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду міста Липовець цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Концерн "Сімекс Агро" до ОСОБА_2, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Фермерське господарство "Лановенко" про визнання недійсним договору оренди землі,

та зустрічну позовну заяву ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Концерн "Сімекс-Агро", про визнання недійсною додаткової угоди до договору оренди землі, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні суду перебуває вищевказана цивільна справа.

Ухвалою суду від 28.09.2018 у справі було призначено судово - почеркознавчу експертизу, а провадження у справі зупинено, матеріали справи направлено до експертної установи.

05.12.2018 експерт звернувся до суду із клопотанням про надання додаткових необхідних матеріалів та документів для проведення експертизи, а саме: вільних зразків підпису та почерку ОСОБА_2 максимально наближених за часом виконання до 2005 року (не менше 10-15); умовно вільних зразків почерку та підпису ОСОБА_2; експериментальних зразків підпису та почерку ОСОБА_2 виконаних у порядку та положенні зазначеному експертом, а також необхідність проведення експертних послуг.

У судове засідання сторони не з'явились.

Представник позивача надав до суду клопотання в якому зазначив про неможливість явки позивача до суду для відібрання у нього експериментальних зразків підпису та почерку необхідних для проведення експертизи, мотивуючи це його похилим віком та станом здоров'я, які перешкоджають прибути у судове засідання.

Суд, вивчивши та дослідивши матеріали цивільної справи та норми діючого законодавства, які регулюють права експерта під час проведення експертного дослідження, дійшов висновку, що клопотання ґрунтується на нормах чинного законодавства, яке дає експерту право збирати необхідні матеріали та документи для проведення експертного дослідження, а відтак підлягає до задоволення.

Суд вважає виправданими вимоги представника позивача щодо відібрання підписів за місцем проживання позивача з урахуванням його віку та стану здоров'я, доручивши проведення процесуальної дії уповноваженій особі Липовецького районного суду з дотримання вимог діючого законодавства.

Крім цього, суд вважає, що після отримання необхідного для проведення експертизи матеріалу, матеріали цивільної справи слід спрямувати до експертної установи для проведення призначеної за ухвалою суду від 28.09.2018 судової почеркознавчої експертизи, а оскільки для проведення зазначеної експертизи потрібний значний проміжок часу, тому, у відповідності до п.5 ч.1 ст.252 ЦПК України, суд вважає, що на час проведення експертизи провадження у справі слід зупинити.

Керуючись ст.ст. 252, 253, 254, 260 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання експерта задовольнити.

Зобов'язати позивача надати вільні зразки почерку та підписів ОСОБА_2 максимально наближені за часом виконання до 2005 року (не менше 10-15) до 15.01.2019.

Доручити помічнику судді Липовецького районного суду Вінницької області Бабич Аллі Ігорівні відібрати, у відповідності до вимог Інструкції про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень, затвердженої наказом МЮ України 08.10.1998 року № 53/5 (в редакції наказу МЮ України від 26.12.2012 року № 1950/5) та Науково - методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень, - експериментальні зразки підпису та почерку ОСОБА_2 у кількості та порядку вказаному у клопотанні експерта за місцем постійного проживання позивача : с. Коханівка, Липовецького району, Вінницької області.

Повідомити сторін, що процесуальна дія щодо відібрання експериментальних зразків підпису та почерку позивача буде проведена 15.01.2019 о 10:30 годині .

Роз'яснити, що оплата позивачем експертних послуг має бути проведена у розмірі та строки визначені експертом згідно доданого рахунку.

Після отримання витребовуваних експертом документів та матеріалу направити матеріали цивільної справи №136/968/18 - до експертної установи для проведення судової почеркознавчої експертизи згідно ухвали суду від 28.09.2018.

Провадження у справі на час проведення експертизи, - зупинити.

Ухвала може бути оскаржена протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення до суду апеляційн6ої інстанції через Липовецький районний суд Вінницької області. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено ЦПК України. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Суддя Д.Т. Кривенко

Дата ухвалення рішення09.01.2019
Оприлюднено14.01.2019
Номер документу79100703
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —136/968/18

Рішення від 30.05.2023

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

Ухвала від 27.07.2020

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

Ухвала від 21.01.2020

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

Ухвала від 04.10.2019

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

Ухвала від 04.10.2019

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

Ухвала від 07.06.2019

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

Ухвала від 09.01.2019

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

Ухвала від 07.12.2018

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

Ухвала від 28.09.2018

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні