Постанова
від 09.01.2019 по справі 460/5041/18
ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 460/5041/18

Провадження №3/460/12/19

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09.01.2019 рокум.Яворів

суддя Яворівського районного суду Львівської області - Кондратьєва Н.А.

розглянувши матеріали, які надійшли від Управління патрульної поліції у Львівській області про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1, непрацюючого, проживаючого: АДРЕСА_1 -

за ч.1 ст.130 КУпАП,-

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 20 жовтня 2018 р. о 04 год. 00 хв., на пр. Чорновола, 63 у м. Львові, керував транспортним засобом марки Ford реєстраційний номер НОМЕР_1, з ознаками алкогольного сп'яніння, від проходження медичного огляду на стан сп'яніння відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху України.

Своїми діями ОСОБА_1 вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 КУпАП.

В суді ОСОБА_1 факт вчинення правопорушення визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому, пояснив, що більше така ситуація не повториться, просив не позбавляти його права керування транспортними засобами, просив звільнити його від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів про адміністративне правопорушення на розгляд громадської організації Соборне Гетьманське Козацтво , яка подала відповідне клопотання в суд. Додатково пояснив, що він позитивно характеризується серед місцевої громади, до адміністративної відповідальності притягується вперше.

Вина ОСОБА_1 повністю підтверджується матеріалами справи, а саме: протоколом про адміністративне правопорушення серії БД № 064735 від 20.10.2018 року, письмовими поясненнями свідків ОСОБА_2, ОСОБА_3, відеозаписом події, долученим до протоколу, визнавальними поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності.

Згідно із п.2.5 Правил дорожнього руху України водій повинен на вимогу працівника поліції пройти в установленому порядку медичний огляд з метою визначення стану алкогольного сп'яніння, впливу наркотичних чи токсичних речовин.

Відповідно до ч.1ст.130 КУпАП керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, - тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб - накладення штрафу в розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Заслухавши пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, дослідивши матеріали справи, приходжу до висновку, що в діях ОСОБА_1 є склад правопорушення, передбаченого ч.1ст.130 КУпАП.

В процесі розгляду справи на адресу суду Львівський обласний округ Всеукраїнської громадської організації Соборне Гетьманське Козацтво , надіслав клопотання з протоколом наради членів Громадської організації Соборне Гетьманське Козацтво про передачу матеріалів справи на розгляд громадської організації для застосування заходів громадського впливу. Дане клопотання мотивують тим, що ОСОБА_1 є членом громадської організації, позитивно характеризується, бере активну участь у громадському житті управління організацією, під час виконання громадських обов'язків зарекомендував себе як відповідальна людина, до громадських обов'язків відноситься добросовісно та сумлінно.

Відповідно до ст.23 КУпАП, адміністративне стягнення є мірою відповідальності і застосовується з метою виховання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, в дусі додержання законів України, поваги до правил співжиття, а також запобігання вчиненню нових правопорушень як самим правопорушником, так і іншими особами.

Разом з тим, з урахуванням вимог ст.33 КУпАП характеру вчиненого правопорушення та особи порушника, ступеня його вини, приходжу до висновку, що дане правопорушення не призвело до тяжких наслідків, а тому вважаю допустимим застосуванняст.21 КУпАП.

Відповідно до ст.21 КУпАП особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, крім посадової особи, звільняється від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу, якщо з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника до нього доцільно застосувати захід громадського впливу.

Вважаю, що попереджувальних цілей щодо ОСОБА_1 можливо досягти без застосування засобів адміністративного впливу. Застосуванням такого заходу як громадський вплив, буде достатнім для досягнення визначеної ст.23 КУпАП мети - виховного впливу та запобігання вчинення нових правопорушень із звільненням його від адміністративної відповідальності у відповідності до вимог ст.21 КУпАП.

Враховуючи вищенаведене, вважаю за можливе звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд Львівського обласного округу Всеукраїнської громадської організації Соборне Гетьманське Козацтво та зобов'язати керівника даної громадської організації повідомити Яворівський районний суд Львівської області про результати розгляду даних матеріалів не пізніше як у десятиденний строк з дня одержання матеріалів.

Керуючись ст.ст.21,33,ч.1 ст.130,283,284 КУпАП ,

п о с т а н о в и в:

звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності за ч.1ст.130 КУпАП.

Матеріали справи передати на розгляд Львівського обласного округу Всеукраїнської громадської організації Соборне Гетьманське Козацтво (79034, м. Львів, вул. П. Мирного, ЄДРПОУ 37063176), для вирішення питання про застосування до ОСОБА_1 заходу громадського впливу.

Зобов'язати керівника Львівського обласного округу Всеукраїнської громадської організації Соборне Гетьманське Козацтво про прийняте рішення повідомити Яворівський районний суд Львівської області у десятиденний строк з дня отримання матеріалів.

Справу відносно ОСОБА_1 про притягнення його до адміністративної відповідальності за ч.1ст.130 КУпАП провадженням закрити.

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду через Яворівський районний суд Львівської області суд протягом 10 днів з дня винесення постанови.

Суддя Н.А. Кондратьєва

Дата ухвалення рішення09.01.2019
Оприлюднено14.01.2019
Номер документу79105714
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —460/5041/18

Постанова від 09.01.2019

Адмінправопорушення

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні