Постанова
від 09.01.2019 по справі 903/541/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10

E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

про визнання банкрутом

"09" січня 2019 р. Справа № 903/541/18

за заявою Головного управління ДФС у Волинській області, м. Луцьк

до Приватного підприємства "ЛПС", м.Луцьк

про банкрутство

Суддя: Кравчук А. М.

Секретар судового засідання Легерко В.Б.

Представники:

від заявника: н/з

від боржника: н/з

арбітражний керуючий: н/з

Судом встановлено: 31.07.2018 року надійшла заява Головного управління ДФС у Волинській області до ПП "ЛПС" про порушення справи про банкрутство.

Автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України визначено Дуплику П.Г.

Ухвалою суду від 03.08.2018 року заяву ГУ ДФС у Волинській області про порушення справи про банкрутство ПП "ЛПС" прийнято до розгляду, розгляд справи призначено в підготовчому судовому засіданні 15.08.2018 року на 11 год. 30 хв.; зобов'язано арбітражного керуючого Дуплику П.Г. протягом трьох днів з дня отримання ухвали про прийняття даної заяви, надати господарському суду Волинської області заяву про його участь у справі з повідомленням про те, що він не належить до жодної з категорій осіб, зазначених у частині 2 статті 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" на паперовому носії та електронній формі на адресу електронної пошти суду.

Ухвалою суду від 15.08.2018 року порушено провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства "ЛПС", визнано безспірні грошові вимоги Головного управління ДФС у Волинській області в сумі 6 792 615 грн. 35 коп., введено процедуру розпорядження майном боржника строком на сто п'ятнадцять календарних днів до 10.12.2018 року, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Дуплику Павла Георгійовича.

Оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство ПП "ЛПС" оприлюднене на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 16.08.2018 року.

Ухвалою суду від 10.12.2018 року затверджено реєстр вимог кредиторів Приватного підприємства "ЛПС", згідно якого вимоги кредитора ГУ ДФС у Волинській області визнано в сумі 17 620 грн. 00 коп. - перша черга, 6 792 615 грн. 35 коп. - третя черга; зобов'язано збори кредиторів та засідання комітету кредиторів провести 24.12.2018 року; розгляд справи у підсумковому засіданні призначено 09.01.2019 року на 15 год. 00 хв.

Згідно п. 8 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржник або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у випадках, передбачених цим Законом.

Відповідно до п. 2 ст. 27 Закону до закінчення процедури розпорядження майном боржника збори кредиторів можуть, зокрема, подати до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

27.12.2018 року на зборах кредиторів боржника обрано комітет у складі одного кредитора - ГУ ДФС у Волинській області. На засіданні комітету кредиторів 27.12.2018 року вирішено головою комітету кредиторів обрати ГУ ДФС у Волинській області, клопотати перед судом про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури, призначення ліквідатором арбітражного керуючого Дуплику П.Г.

Розпорядник майна Дуплика П.Г. у клопотаннях від 27.12.2018 року, 09.01.2019 року просить визнати боржника банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру, призначити його ліквідатором боржника, розгляд справи проводити без його участі.

ГУ ДФС у Волинській області у клопотанні від 09.01.2019 року просить визнати боржника банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру, призначити арбітражного керуючого Дуплику П.Г. ліквідатором боржника, розгляд справи проводити без участі її представника.

Сторони правом участі у судовому засіданні не скористалися, повноважних представників не направили, хоч були належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду справи.

Згідно п. 4 ст. 27 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі якщо комітетом кредиторів у межах строку дії процедури розпорядження майном не прийнято жодного з передбачених цією статтею рішень, господарський суд протягом п'яти днів після закінчення процедури розпорядження майном боржника за наявності ознак банкрутства приймає постанову про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, якщо інше не передбачено цією статтею.

Завдання підсумкового засідання суду полягає у з'ясуванні ознак банкрутства та наявності можливості визначення наступної судової процедури і подальшого здійснення провадження у справі, виходячи з клопотання комітету кредиторів, однак остаточна їх оцінка надається господарським судом, який здійснює провадження у справі про банкрутство.

Згідно з частиною 4 статті 205 Господарського кодексу України, у разі неспроможності суб'єкта господарювання через недостатність його майна задовольнити вимоги кредиторів, він може бути оголошений за рішенням суду банкрутом. Умови, порядок та наслідки оголошення суб'єктів господарювання банкрутами встановлюються цим Кодексом та іншими законами.

Отже, боржник визнається банкрутом за умови встановлення господарським судом його неспроможності відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані вимоги кредиторів інакше, як через застосування ліквідаційної процедури.

Відповідно до частини 1 статті 37 Закону про банкрутство, у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю представників сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Актом ГУ ДФС у Волинській області від 08.02.2018 року №12/17 встановлено відсутність боржника за місцезнаходженням.

Надіслані розпорядником майна Дупликою П.Г. на адреси керівника та засновника боржника вимоги щодо передачі установчих, фінансово-господарських документів, залишені без відповіді та задоволення.

У процедурі розпорядження не виявлено майна, грошових коштів, за рахунок яких можна задовольнити кредиторські вимоги.

До розпорядника майна не надійшло жодної заяви про участь у санації боржника, заяв засновників та керівника боржника щодо бажання продовжувати здійснювати фінансово-господарську діяльність боржника, укладення мирової угоди.

Відтак, з огляду на період процедури розпорядження майном, завершення її строків, рішення комітету кредиторів щодо переходу до ліквідаційної процедури, прийняте за результатами заслуховування звіту розпорядника майна, фактичне припинення боржником господарської діяльності та відсутність у нього активів, за рахунок яких можна було б задовольнити включені до реєстру вимоги кредиторів, відсутність інвесторів на стадії розпорядження майном, а також пропозицій щодо укладення мирової угоди, суд дійшов висновку про можливість відновлення платоспроможності боржника лише через застосування щодо нього процедури ліквідації.

Перехід до ліквідаційної процедури не позбавляє можливості вжиття заходів щодо розшуку майна боржника під час проведення ліквідаційних заходів.

Згідно з ч. 1 ст. 40 Закону про банкрутство у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Законом, з числа арбітражних керуючих, якщо інше не передбачено цим Законом.

Відповідно до ч.1 ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом.

Враховуючи обставини виконання арбітражним керуючим Дупликою П.Г. повноважень розпорядника майна боржника, рішення комітету кредиторів про його призначення ліквідатором у даній справі, згоду арбітражного керуючого на таке призначення, відповідність його кандидатури вимогам ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", наявність у нього достатнього рівня кваліфікації для участі у даній справі, його незаінтересованості щодо боржника та кредиторів, суд дійшов висновку про можливість призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Дуплику П.Г.

Заяви від інших арбітражних керуючих на участь у справі в якості ліквідатора не надходили.

Крім того, згідно з ч.ч. 3, 4 ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснюється офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Повідомлення про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури має містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом; найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство; дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

Відповідно до розділу 3, п. 3.9 Положення "Про порядок офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство" затвердженого постановою Пленуму Вищого господарського суду України від 17.12.2013 року № 6 відлік строку на вчинення передбачених законом процесуальних дій починається з дня офіційного оприлюднення оголошення (повідомлення) на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України. Першим днем перебігу відповідного строку є день, наступний за днем офіційного оприлюднення такого оголошення.

Керуючись ст.ст. 37-40, 114, 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ :

1. Припинити процедуру розпорядження майном Приватного підприємства "ЛПС" (м.Луцьк, вул. Даргомижського, буд. 7, код ЄДРПОУ 31363365) та повноваження розпорядника майна - арбітражного керуючого Дуплики Павла Георгійовича.

2. Визнати банкрутом Приватне підприємство "ЛПС" (м.Луцьк, вул. Даргомижського, буд. 7, код ЄДРПОУ 31363365).

3. Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців до 09.01.2020 року .

4. Скасувати арешти та інші обмеження, накладені на майно ПП "ЛПС". Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном ПП "ЛПС" не допускається.

5. Ліквідатором ПП "ЛПС" призначити арбітражного керуючого Дуплику Павла Георгійовича (свідоцтво № 1377 від 12.07.2013 року, адреса: АДРЕСА_2, ідентифікаційний код НОМЕР_1).

6. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури Приватного підприємства "ЛПС" (м.Луцьк, вул. Даргомижського, буд. 7, код ЄДРПОУ 31363365), текст якого додається.

7. Припинити повноваження органів управління щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, повноваження власника майна та їх виконання покласти на ліквідатора. З дня призначення ліквідатора до нього переходять права керівника (органів управління) юридичної особи - банкрута.

8. Протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора посадовим особам банкрута передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності ліквідатору. Попередити, що у разі ухилення від виконання зазначених обов'язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України.

9. Зобов'язати ліквідатора:

- під час проведення ліквідаційної процедури використовувати тільки один рахунок боржника в банківській установі. Інші рахунки, виявлені при проведенні ліквідаційної процедури, закрити. Залишки коштів на цих рахунках перерахувати на основний рахунок боржника;

- невідкладно прийняти до свого відання майно боржника, забезпечити його збереження, виконувати функції з управління та розпорядження майном банкрута, здійснити його інвентаризацію та оцінку, аналіз фінансового становища банкрута, виконувати повноваження керівника (органів управління), формувати ліквідаційну масу, реалізовувати майно для задоволення вимог кредиторів у порядку, передбаченому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", здійснювати інші повноваження, передбачені цим законом;

- виплати кредиторам з основного рахунку здійснювати у порядку черговості, визначеному ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом";

- щомісячно подавати господарському суду та комітету кредиторів ПП "ЛПС" звіти про свою діяльність, інформацію про фінансове становище і майно боржника, використання коштів боржника;

- на вимогу господарського суду та державного органу з питань банкрутства надавати необхідні відомості щодо проведення ліквідаційної процедури;

- до 09.01.2020 року подати на затвердження до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс у відповідності до вимог ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Проміжні звіти подавати щомісячно.

10. Постанову надіслати:

- сектору з питань банкрутства Головного управління юстиції у Волинській області;

- відділу державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції;

- Головному управлінню статистики у Волинській області;

- ГУ ДФС у Волинській області (м. Луцьк, Київський майдан, 4);

- ПП "ЛПС", м.Луцьк, вул. Даргомижського, буд. 7

- державному реєстратору;

- арбітражному керуючому Дуплиці П.Г., АДРЕСА_2;

- ТОВ "Ліх", Львівська обл., м.Львів, Сихівський р-н., вул. Зелена, буд 153, 79035;

- ОСОБА_3, АДРЕСА_1.

Постанова господарського суду набирає законної сили з моменту її підписання відповідно до ч.2 ст. 235 ГПК України.

Постанова суду підписана 11.01.2019 року.

Постанова суду може бути оскаржена до Північно-західного апеляційного господарського суду відповідно до ст.ст. 255-256, п. 17.5 Перехідних положень ГПК України.

Суддя А. М. Кравчук

Дата ухвалення рішення09.01.2019
Оприлюднено11.01.2019
Номер документу79111338
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —903/541/18

Ухвала від 08.07.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 08.07.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 08.07.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 16.06.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 18.05.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 08.04.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 23.03.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 19.02.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 31.01.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 28.08.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні