Ухвала
від 09.01.2019 по справі 461/6419/18
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/6419/18

Провадження №2-п/461/4/19

У х в а л а

"09" січня 2019 р. суддя Галицького районного суду м. Львова Зубачик Н.Б., розглянувши матеріали заяви ДП МВС України Інформ-Ресурси в особі ЗМФ ДП МВС України Інформ-Ресурси про перегляд заочного рішення Галицького районного суду м. Львова від 20 листопада 2018 року -

ВСТАНОВИВ:

ДП МВС України Інформ-Ресурси в особі ЗМФ ДП МВС України Інформ-Ресурси звернулося до суду із заявою, в якій просить скасувати заочне рішення Галицького районного суду м. Львова від 20.11.2018 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1, який діє в інтересах ОСОБА_2 до Державного підприємства Міністерства внутрішніх справ України Інформ-Ресурси в особі Західної міжрегіональної філії Державного підприємства Міністерства внутрішніх справ України Інформ-Ресурси про витребування майна з чужого незаконного володіннята призначити справу до розгляду.

Перевіривши матеріали заяви про перегляд заочного рішення встановлено, що така не відповідає вимогам, встановленим Законом України Про судовий збір та ст.285 ЦПК України з огляду на наступне.

Відповідно до ч.ч. 2, 6, 7 ст.285 ЦПК України у заяві про перегляд заочного рішення повинно бути зазначено:

1) найменування суду, який ухвалив заочне рішення;

2) ім'я (найменування) відповідача або його представника, які подають заяву, їх місце проживання чи місцезнаходження, номер засобів зв'язку;

3) обставини, що свідчать про поважність причин неявки в судове засідання та (або) неповідомлення їх суду, а також причин неподання відзиву, і докази про це;

4) посилання на докази, якими відповідач обґрунтовує свої заперечення проти вимог позивача;

5) клопотання про перегляд заочного рішення;

6) перелік доданих до заяви матеріалів.

До заяви про перегляд заочного рішення додається документ про сплату судового збору.

До заяви про перегляд заочного рішення додаються докази, на які посилається заявник.

Заява ДП МВС України Інформ-Ресурси в особі ЗМФ ДП МВС України Інформ-Ресурси про перегляд заочного рішення за формою та змістом не відповідає вимогам ст.285 ЦПК України, а саме:

1) не зазначені обставини, що свідчать про поважність причин неявки в судове засідання та (або) неповідомлення їх суду, і докази про це;

2) відсутні покликання на докази, якими відповідач обґрунтовує свої заперечення проти вимог позивача.

Частиною 6 ст.285 ЦПК України встановлено, що до заяви про перегляд заочного рішення додається документ про сплату судового збору.

Згідно п.4 ч.2 ст.4 Закону України Про судовий збір за подання до суду заяви про перегляд заочного рішення юридичною особою, сплачується судовий збір в розмірі 0,5 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто 960,50 грн.

Судом встановлено, що у порушення вимог цивільного процесуального закону заявником не додано документу, що підтверджує сплату судового збору.

Таким чином, для належного оформлення заяви ДП МВС України Інформ-Ресурси в особі ЗМФ ДП МВС України Інформ-Ресурси необхідно сплатити судовий збір у розмірі 960,50 грн.

Згідно ч.8 ст.285 ЦПК України до неналежно оформленої заяви про перегляд заочного рішення застосовуються положення статті 185 цього Кодексу.

Відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що заяву про перегляд заочного рішення необхідно залишити без руху, надавши заявнику п'ятиденний строк з дня вручення даної ухвали на усунення недоліків, зазначених вище.

На підставі викладеного, керуючись Законом України Про судовий збір , ст.ст. 185, 258-261, 285, 353 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву ДП МВС України Інформ-Ресурси в особі ЗМФ ДП МВС України Інформ-Ресурси про перегляд заочного рішення Галицького районного суду м. Львова від 24 січня 2018 року - залишити без руху.

Надати заявнику строк 5 днів з дня вручення копії цієї ухвали для усунення недоліків, а саме:

1) зазначення у заяві (примірнику для суду) та копії позовної заяви (примірнику для учасників справи):

- обставин, що свідчать про поважність причин неявки в судове засідання та (або) неповідомлення їх суду, а також причин неподання відзиву, і докази про це;

- покликання на докази, якими відповідач обґрунтовує свої заперечення проти вимог позивача;

2) надати квитанцію про сплату судового збору у розмірі 960,50 грн.

Роз'яснити заявнику, що в разі, якщо у вказаний строк недоліки заяви не будуть усунуті, така вважатиметься неподаною та буде повернута.

Копію ухвали надіслати заявнику.

Учасник справи може отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://gl.lv.court.gov.ua/.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду .

Суддя Зубачик Н.Б.

Дата ухвалення рішення09.01.2019
Оприлюднено14.01.2019
Номер документу79120195
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —461/6419/18

Ухвала від 27.03.2019

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Фролова Л. Д.

Ухвала від 09.01.2019

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Рішення від 20.11.2018

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 29.10.2018

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 09.10.2018

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

Ухвала від 31.08.2018

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Зубачик Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні