Рішення
від 28.12.2009 по справі 2-893/2009 р.
НАДВІРНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 справа № 2-893/2009 р.

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ      УКРАЇНИ

     28 грудня 2009 року                       м.Надвірна

 

   Надвірнянський районний суд     Івано-Франківської області

в складі головуючого судді:     Гураша М.В.

секретаря:                      Типусяк Г.М.

позивача:                       ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Надвірна цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про розірвання шлюбу,-

 

ВСТАНОВИВ:

    ОСОБА_1  пред’явив позов в суд до ОСОБА_3 про розірвання шлюбу.

    В судовому засіданні позивач позов повністю підтримав і суду пояснив, що 10.06.1989 року він зареєстрував шлюб з ОСОБА_3 в виконкомі Тисменичанської сільської ради Надвірнянського району Івано-Франківської області, про що в книзі реєстрації актів про одруження зроблено актовий запис за № 16.

   Від шлюбу у них народилося двоє дітей, з яких неповнолітнім є син ОСОБА_4 – ІНФОРМАЦІЯ_1, який проживає з матір»ю.

   Причиною розірвання шлюбу послужило те, що за час сумісного проживання у них склалися різні погляди на життя, вони різні по характеру.  Протягом останніх чотирьох років з відповідачкою вони проживають окремо. Відносини між сторонами погіршилися. Сторони втратили почуття любові та поваги один до одного, не вживають заходів для збереження шлюбу.

     В даний час бажає створити сім»ю з іншою жінкою, яка народила від нього дитину. Вважає, що сімейні відносини остаточно розірвані і відновлені бути не можуть. Примирення неможливе, шлюб носить формальний характер. Витрати пов»язані з оформленням розірвання шлюбу просить покласти на нього.

    Відповідачка ОСОБА_3 в судовому засіданні не з»явилася з невідомих суду причин. Про час і місце слухання справи повідомлена вчасно. Однак від неї поступила заява, в якій вона просить слухати справу у її відсутність, на розірвання шлюбу з ОСОБА_1 згідна.  

    Суд, вислухавши пояснення позивача, дослідивши письмові докази, прийшов до висновку, що позов підставний, оскільки в судовому засіданні встановлено, що подальше спільне проживання і збереження шлюбу суперечить їхнім інтересам, що мають істотне значення.

    Сторони не вживають заходів для примирення, шлюб існує

формально.

    Витрати, враховуючи матеріальний стан сторін, пов’язані з оформленням розірвання шлюбу в органах РАЦСу, слід покласти на позивача.

   На підставі ст.110,112 Сімейного кодексу України, керуючись ст.ст.209,213,214,215,225,226 ЦПК України суд, -

ВИРІШИВ:

     Позов задоволити. Вважати шлюб, укладений між ОСОБА_2 та ОСОБА_3 10 червня 1989 року в виконкомі Тисменичанської сільській раді Надвірнянського району Івано-Франківської області, актовий запис № 16 – розірваним.

    Стягнути з ОСОБА_1 в дохід держави при оформленні розірвання шлюбу в органах РАЦСу один неоподатковуваний мінімум доходів громадян. Звільнити від таких витрат ОСОБА_3.

   Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо заяву про апеляційне оскарження не було подано. У разі подачі заяви про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, рішення суду набирає законної сили після закінчення цього строку.

    Заяву про апеляційне оскарження рішення суду до апеляційного суду Івано-Франківської області може бути подано протягом 10 днів з дня проголошення рішення, апеляційна скарга на рішення подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження через Надвірнянський районний суд.  

 

           Суддя         підпис            ОСОБА_5

З оригіналом вірно

 Суддя                                 Гураш М.В.

 

Дата ухвалення рішення28.12.2009
Оприлюднено18.02.2010
Номер документу7913402
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-893/2009 р.

Рішення від 28.12.2009

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Гураш М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні