Ухвала
від 15.01.2019 по справі 712/523/19
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа № 712/523/19

Провадження №1- кс/712/348/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про тимчасовийдоступ доречей тадокументів

15 січня 2019 року Соснівський районний суд м.Черкаси в складі:

слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Черкаси винесене в кримінальному провадженні № 12018251010008770 від 26.12.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України старшим слідчим Черкаського відділу поліції головного управління Національної поліції в Черкаській області капітаном поліції ОСОБА_3 та погоджено прокурором Черкаської місцевої прокуратури ОСОБА_4 клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

До суду звернувся старший слідчий Черкаського відділу поліції головного управління Національної поліції в Черкаській області капітан поліції ОСОБА_3 з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

Клопотання мотивує тим, що слідчим відділом Черкаського відділу поліції Головного управління національної поліції здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12018251010008770 від 26.12.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що до Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області надійшли матеріали УЗЕ в Черкаській області ДЗЕ НП України щодо привласнення грошових коштів службовими особами однієї з районних лікарень та приватного підприємства під час проведення підрядних робіт з капітального ремонту зовнішніх мереж теплопостачання.

З вказаних матеріалів вбачається, що 11.12.2018 між ІНФОРМАЦІЯ_1 в особі головного лікаря ОСОБА_5 (Замовник) та приватним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в особі директора ОСОБА_6 (Підрядник) був укладений договір підряду № 3 (далі Договір).

Відповідно до п. 1.1. розділу 1 «Предмет Договору», Підрядник приймає на себе зобов`язання на свій ризик виконати роботи по об`єкту «Капітальний ремонт зовнішніх мереж теплопостачання на території Черкаської районної лікарні в с. Мошни Черкаського району Черкаської області», а Замовник прийняти та оплатити такі роботи відповідно до кошторисної документації та згідно коду закупівлі 45450000-6 Інші завершальні будівельні роботи.

Відповідно до п. 3.1. розділу 3 «Ціна Договору», обсяг і вартість виконання робіт визначаються ціною за кошторисною документацією, що є невід`ємною частиною цього Договору. Договірна ціна становить 1 335 676,00 грн.

У подальшому на рахунок ПП « ОСОБА_7 » було здійснено перерахунок коштів з державного бюджету на вказані роботи у розмірі 819 000 грн., а 17.12.2018 сторонами по зазначеному договору, а саме головним лікарем ОСОБА_5 , директором ПП « ОСОБА_7 » ОСОБА_6 та працівником технічного нагляду ФОП ОСОБА_8 був підписаний акт приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2В за грудень 2018, відповідно до якого останні фактично підтвердили факт придбання всіх матеріалів та виконання робіт зазначених в акті на загальну суму 819 000 грн.

26.12.2018 працівниками ІНФОРМАЦІЯ_3 було здійснено виїзд до ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , при огляді території встановлено повну відсутність проведення робіт та матеріалів відповідно до складеного акту приймання виконаних робіт за грудень 2018.

За отриманою інформацією головний лікар ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_5 , директор ПП « ОСОБА_7 » ОСОБА_6 та працівник технічного нагляду ФОП ОСОБА_8 за попередньою змовою, після проведення оплати передбаченої на 2018 рік по вказаному договору, привласнили частину бюджетних коштів шляхом здійснення безтоварних операцій та переведення грошових коштів у готівку, фактично не виконавши роботи та не придбавши матеріали для проведення відповідних робіт. Вказаними діями останні завдали збитків державному бюджету на суму 819 000 грн.

З метою проведення всебічного, повного, та об`єктивного досудового розслідування було призначено будівльно технічну експертизу з метою встановлення чи відповідають види, обсяги та вартість фактично виконаних робіт по об`єкту: «Капітальний ремонт зовнішніх мереж теплопостачання на території Черкаської районної лікарні в с. Мошни Черкаського району Черкаської області», передбачених умовами договору підряду № 3 від 11.12.2018, видам, обсягам та вартості робіт визначеними проектно кошторисною документацією та договірною ціною по зазначеному об`єкту.

На даний час виникла необхідність у отриманні наступних документів: договору підряду № 3 від 11.12.2018 на виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт зовнішніх мереж теплопостачання на території Черкаської районної лікарні в с. Мошни Черкаського району Черкаської області», з усіма додатками, змінами та додатковими угодами; договірних цін; дефектних актів; зведених кошторисних розрахунків; локальних кошторисів; підсумкових відомостей ресурсів; розрахунків загальновиробничих витрат; відомостей обсягів робіт; проектів; розрахунків категорії складності об`єкту; договорів на розроблення проектно кошторисної документації з усіма змінами та додатками (графіками виконання проектних робіт, кошторисними розрахунками, протоколами погодження договірної ціни проектно вишукувальних робіт, завданнями на коригування проектно кошторисної документації і т.п.), платіжних доручень на оплату виконаних проектно-вишукувальних робіт по вищевказаному об`єкту, актів здачі приймання проектних робіт по вказаному об`єкту, робочих проектів по вказаному об`єкту, експертних звітів щодо розгляду кошторисної частини проектної документації по робочих проектах; актів приймання виконаних підрядних робіт форми КБ-2В та підсумкових відомостей ресурсів до них, що стосуються вищевказаного договору; документів, що підтверджують оплату коштів за виконані роботи (платіжні доручення, рахунки фактури і т.п.); довідок про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3; актів на закриття прихованих робіт; актів вартості устаткування, що придбавається виконавцем робіт; загальних журналів робіт; виконавчих схем; первинних документів, що підтверджують придбання товарно-матеріальних цінностей, які використовувались під час будівництва; товарно-транспортних накладних; договорів субпідряду та актів приймання виконаних підрядних робіт форми КБ-2В та підсумкових відомостей ресурсів до них, довідок про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3, документів, що підтверджують оплату виконаних субпідрядником робіт; документів, що підтверджують наявність власної або орендованої техніки задіяної під час виконання будівельних робіт; копії трудових договорів з найманими працівниками, що були задіяні під час виконання будівельних робіт або угод цивільно-правового характеру із особами, що були задіяні під час виконання будівельних робіт; копії статуту приватного підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_2 " та наказів на призначення посадових осіб вказаного підприємства, які перебувають у володінні ПП " ОСОБА_9 ".

Враховуючи вищевикладене виникла необхідність у зверненні до суду з даним клопотанням.

В судове засідання слідчий не з`явився, до суду скерував заяву про розгляд клопотання у її відсутність, клопотання підтримує в повному обсязі.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися дослідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

Згідно до вимог ч. 2 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої воно знаходяться.

Таким чином, розгляд клопотання проводиться без виклику особи, у володінні якої знаходяться вищезазначені документи, а саме представника ПП " ОСОБА_9 " оскільки стороною кримінального провадження доведено наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення вказаних в клопотанні документів, зацікавленими особами.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає до часткового задоволення, оскільки слідчому достатньо копії вищевказаних документів для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Керуючись ст. ст. 40, 131-132, 159-166, 369-372, 376 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого Черкаського відділу поліції головного управління Національної поліції в Черкаській області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити частково.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ із можливістю ознайомлення з оригіналами та подальшого вилучення належним чином завірених копій наступних речей та документів

які перебувають у володінні службових/посадових осіб приватного підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_2 , з можливістю вилучення оригіналів наступних документів: договору підряду № 3 від 11.12.2018 на виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт зовнішніх мереж теплопостачання на території Черкаської районної лікарні в с. Мошни Черкаського району Черкаської області», з усіма додатками, змінами та додатковими угодами; договірних цін; дефектних актів; зведених кошторисних розрахунків; локальних кошторисів; підсумкових відомостей ресурсів; розрахунків загальновиробничих витрат; відомостей обсягів робіт; проектів; розрахунків категорії складності об`єкту; договорів на розроблення проектно кошторисної документації з усіма змінами та додатками (графіками виконання проектних робіт, кошторисними розрахунками, протоколами погодження договірної ціни проектно вишукувальних робіт, завданнями на коригування проектно кошторисної документації і т.п.), платіжних доручень на оплату виконаних проектно-вишукувальних робіт по вищевказаному об`єкту, актів здачі приймання проектних робіт по вказаному об`єкту, робочих проектів по вказаному об`єкту, експертних звітів щодо розгляду кошторисної частини проектної документації по робочих проектах; актів приймання виконаних підрядних робіт форми КБ-2В та підсумкових відомостей ресурсів до них, що стосуються вищевказаного договору; документів, що підтверджують оплату коштів за виконані роботи (платіжні доручення, рахунки фактури і т.п.); довідок про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3; актів на закриття прихованих робіт; актів вартості устаткування, що придбавається виконавцем робіт; загальних журналів робіт; виконавчих схем; первинних документів, що підтверджують придбання товарно-матеріальних цінностей, які використовувались під час будівництва; товарно-транспортних накладних; договорів субпідряду та актів приймання виконаних підрядних робіт форми КБ-2В та підсумкових відомостей ресурсів до них, довідок про вартість виконаних підрядних робіт форми КБ-3, документів, що підтверджують оплату виконаних субпідрядником робіт; документів, що підтверджують наявність власної або орендованої техніки задіяної під час виконання будівельних робіт; копії трудових договорів з найманими працівниками, що були задіяні під час виконання будівельних робіт або угод цивільно-правового характеру із особами, що були задіяні під час виконання будівельних робіт; копії статуту приватного підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_2 " та наказів на призначення посадових осіб вказаного підприємства.

Виконання ухвали покласти на старшого слідчого Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , старшого оперуповноваженого УЗЕ в Черкаській області ДЗЕ НП України ОСОБА_10 , старшого оперуповноваженого УЗЕ в Черкаській області ДЗЕ НП України ОСОБА_11 та оперуповноваженого УЗЕ в Черкаській області ДЗЕ НП України ОСОБА_12 .

Строк виконання даної ухвали 30 діб з моменту її проголошення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.01.2019
Оприлюднено14.02.2023

Судовий реєстр по справі —712/523/19

Ухвала від 15.01.2019

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Романенко В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні