Ухвала
від 18.12.2018 по справі 127/32485/18
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/32485/18

Провадження №1-кс/127/17124/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 грудня 2018 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання заступника начальникапершого відділурозслідування кримінальнихпроваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Вінницькій області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

Заступник начальникапершого відділурозслідування кримінальнихпроваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Вінницькій області ОСОБА_3 звернувся до суду із вказаним клопотанням, яке погоджене з прокурором ОСОБА_4 .

Клопотання мотивоване тим, що У провадженні Слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Вінницькій області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32018020000000071 від 19.10.2018, по факту незаконного зберігання з метою збуту та збуту підакцизних товарів, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України.

Під час здійснення досудового розслідування вказаного кримінального провадження встановлено, що невстановлені на даний час особи здійснюють незаконне зберігання та незаконну реалізацію паливо-мастильних матеріалів без дозвільних документів на території Вінницької області через мережу автомобільних заправних станцій.

Вході здійснення досудового розслідування по кримінальному провадженню №32018020000000071 від відділу протидії незаконного обігу підакцизних товарів оперативного управління ГУ ДФС у Вінницькій області надійшла інформація про те, що за адресою: м. Вінниця, вул. Батозька, 2Д, невстановлені особи здійснюють незаконну реалізацію паливо-мастильних матеріалів без дозвільних документів та без документів про походження, що свідчить про сумнівну якість таких паливно-мастильних матеріалів.

Згідно інформаційної довідки №149935894з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно за адресою: м.Вінниця,вул.Батозька,2Д, знаходяться комплекс будівель та споруд, які належить на правах приватної ТОВ «ЕГО» (код ЄДРПОУ 20085205).

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що місцем здійснення незаконної господарської діяльності по реалізації паливо-мастильних матеріалів без дозвільних документів та без документів про походження за адресою: м. Вінниця, вул. Батозька, 2Д, на даний час знаходяться паливо-мастильні матеріали сумнівної якості, які мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду.

Крім того,з метоювстановлення фактичнихобставин справи, виникланеобхідність вотриманні зразківпаливо-мастильнихматеріалів для проведення комісійної комплексної хімічно-товарознавчої криміналістичної експертизи нафтопродуктів на відповідність ДСТУ та забезпечення збереження майна.

З метою вжиття заходів щодо швидкого, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення і відшукання знарядь кримінального правопорушення, керуючись ст. 110, ст. 234, КПК України, ініціатор клопотання звернувся з даним клопотанням до суду.

В судовому засіданні заступник начальникапершого відділурозслідування кримінальнихпроваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Вінницькій області ОСОБА_3 підтримав клопотання в повному обсязі на підставі викладених обставин.

Дослідивши клопотання, додані письмові докази та матеріали кримінального провадження, заслухавши думку слідчого, слідчий суддя находить, що клопотання є обгрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Частиною 1 ст. 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб..

Враховуючи те, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що за місцем здійснення незаконної реалізації паливо-мастильних матеріалів без дозвільних документів та без документів про походження паливо-мастильних матеріалів, яка належать на праві приватної власності ТОВ «ЕГО» (код ЄДРПОУ 20085205) у комплексі будівельта спорудза адресою: м. Вінниця, вул. Батозька, 2Д, можуть знаходитися речі та документи, що свідчать про обставини вчинення кримінального правопорушення та мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, а також можуть бути доказом під час судового розгляду, клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл на проведення обшуку комплексу будівельта спорудза адресою: м. Вінниця, вул. Батозька, 2Д, за місцем здійснення незаконної реалізації паливо-мастильних матеріалів без дозвільних документів та без документів про походження паливо-мастильних матеріалів, яка належать на праві приватної власності ТОВ «ЕГО» (код ЄДРПОУ 20085205), з метою відшукання документів, записних книжок, зошитів з адресами осіб причетних до скоєння кримінального правопорушення, документів, що стосуються придбання, перевезення та реалізації паливо-мастильних матеріалів, самих паливо-мастильних матеріалів, відібрання їх зразків та опечатування резервуарів та колонок, які мають значення доказової бази у даному кримінальному провадженні.

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення18.12.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу79191776
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —127/32485/18

Ухвала від 18.12.2018

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

Ухвала від 18.12.2018

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні