Ухвала
від 16.01.2019 по справі 751/6292/18
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/6292/18

Провадження №1-кс/751/193/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 січня 2019 року місто Чернігів

Слідчий суддяНовозаводського районногосуду м.Чернігова ОСОБА_1

секретар судового засідання ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судового засідання клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області підполковника податкової міліції ОСОБА_3 , про призначення комплексної судової криміналістичної експертизи нафтопродуктів і пально-мастильних матеріалів у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32017270000000085 від 22.12.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1, ч.3 ст. 204 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий з особливо важливих справ першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області підполковник податкової міліції ОСОБА_3 , звернувся з клопотанням про призначення у даному кримінальному провадженні комплексної судової криміналістичної експертизи нафтопродуктів і пально-мастильних матеріалів, проведення якої доручити судовим експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України із використанням можливостей, обладнання та експертів Департаменту податкових та митних експертиз ДФС.

Вимоги обґрунтовує тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Чернігівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 32017270000000085 за фактом збуту незаконно виготовлених нафтопродуктів та пально-мастильних матеріалів виготовлених з недоброякісної сировини.

28.12.2018, на підставі ухвали слідчого судді Новозаводського районного суду м. Чернігова від 28.11.2018 проведено тимчасовий доступ до речей і документів ТОВ «Каір-Сервіс» (код ЄДРПОУ 31525768) за адресою Чернігівська область, Прилуцький район, с. Заїзд, вул. Набережна, 5, в ході якого вилучено зразки нафтопродуктів та пально-мастильних матеріалів.

З метою всебічного, повного і неупереджено дослідження обставин кримінального провадження, надання їм належної правової оцінки та забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень, виникла необхідність призначення експертизи нафтопродуктів та пально-мастильних з метою встановлення їх якості та законності виготовлення.

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав заяву про розгляд клопотання в його відсутність.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, слідчим суддею встановлено, що в провадженні СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області перебуває кримінальне провадження внесене до ЄРДР за №32017270000000085 від 22.12.2017 року за ознаками складу злочинів передбачених ч. 1, ч. 3 ст. 204 КК України.

Слідчим в клопотанні доведено, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта, а тому клопотання відповідно до ч. 2 ст. 242, ст. 244 КПК України підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 242-244, 309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області підполковника податкової міліції ОСОБА_3 , про призначення комплексної судової криміналістичної експертизи нафтопродуктів і пально-мастильних матеріалів у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32017270000000085 від 22.12.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1, ч.3 ст. 204 КК України - задовольнити.

Доручити експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України (код ЄДРПОУ 2883096, м. Київ, вул. Смоленська, 6) із використанням можливостей, обладнання та експертів Департаменту податкових та митних експертиз ДФС (код ЄДРПОУ 39925301 м. Київ, просп. Степана Бандери, буд. 8, корп. 8) проведення комплексної судової криміналістичної експертизи нафтопродуктів і пально-мастильних матеріалів

На вирішення експертів поставити наступні запитання:

1) До якого виду, сорту, марки, роду відносяться зразки рідин надані на експертизу?

2) Чи належать надані на експертизу зразки рідин до нафтопродуктів і пально-мастильних матеріалів?

3) Чи відповідають надані на експертизу зразки рідин вимогам і нормам показників ДСТУ 7687:2015 «Бензини автомобільні Євро. Технічні умови»

4) Чи відповідають надані на експертизу зразки рідин вимогам і нормам показників інших ДСТУ (ГОСТ) та ТУ? Якщо так, то яким саме?

5) Чи відповідають надані на експертизу зразки рідин вимогам і нормам показників «Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 № 927?

6) Чи відповідають надані на експертизу зразки рідин згідно з Державним Класифікатором Продукції та Послуг ДК 016:2010 коду ДКПП 19.20.23, коду ДКПП 19.20.26, загальному коду ДКПП 06? Якщо ні то якій позиції ДКПП відповідають надані на експертизу зразки рідин?

7) Чи відповідають надані на експертизу зразки рідин коду товару (продукції) згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД) коду УКТ ЗЕД 2710 11 11 00, коду УКТ ЗЕД 2710 19 45 00, коду УКТ ЗЕД 2709 00? Якщо ні то якому коду УКТ ЗЕД відповідають надані на експертизу зразки рідин?

8) Чи належать надані на експертизу зразки рідин до підакцизної групи товарів?

9) Які фізико-хімічні властивості та показники наданих на експертизу зразків рідин, який їх хімічний склад та чи наявні в них сторонні домішки?

10) Чи виготовлені надані на експертизу зразки рідин шляхом змішування або додавання наступних компонентів: бензин А-92 (та його різновиди), бензин А-95 (та його різновиди), дизельне пальне ДП (та його різновиди), деетанпропанбутанізований конденсат, дистилят газового конденсату, компонент дизельного палива, ізопентанова фракція, бензин газовий стабільний, абсорбент газоконденсатний, лігроїно-газойлева фракція, вуглеводна бензино-лігроїнові фракція, гліцерин технічний, суміші ациклічних вуглеводів стабілізовані, інших компонентів, хімічних речовин, присадок? Якщо так, то у якій пропорції, чи відповідає хімічний склад, пропорція, процес виготовлення процесу виготовлення, пропорціям, формулам по виробництву бензинів марки А-92 (та його різновидів), бензинів марки А-95 (та його різновидів), дизельного пального ДП (та його різновидів)?

11) Чи відповідають компоненти, з яких виготовлені надані на експертизу зразки рідин стандартам, нормам і технічним умовам установленим для нафтопродуктів і пально-мастильних матеріалів?

12) Чи мають надані на експертизу зразки рідин спільну родову (групову) належність?

13) У який спосіб (промисловий, кустарний) виготовлені надані на експертизу зразки рідин?

14) Чи підлягають вищезазначені рідини подальшій реалізації в якості нафтопродуктів і пально-мастильних матеріалів?

15) Чи підлягають вищезазначені рідини подальшій переробці?

16) Чи підлягають вищезазначені рідини подальшій утилізації, або знищенню?

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України, за дачу завідомо неправдивого висновку або відмову від виконання покладених на нього обов`язків.

Для проведення експертизи експертам надати: об`єкт (зразок) № 1 прозора скляна банка місткістю три літри закупорена гвинтовою металевою кришкою та поміщена в поліетиленовий пакет, в якій міститься рідина з характерним запахом нафтопродуктів (бензин марки «А-92» у кількості 3 літри), вилучений на автозаправній станції ТОВ «Каір-Сервіс» за адресою Чернігівська область, Прилуцький район, с. Заїзд, вул.Набережна, 5, 28.12.2018 протоколом тимчасового доступу до речей і документів, опечатаний паперовою биркою з підписами оперуповноваженого, понятих та відбитком печатки СУФР ГУ ДФС у Чернігівській області; об`єкт (зразок) № 1 прозора скляна банка місткістю три літри закупорена гвинтовою металевою кришкою та поміщена в поліетиленовий пакет, в якій міститься рідина з характерним запахом нафтопродуктів (бензин марки «А-95» у кількості 3 літри), вилучений на автозаправній станції ТОВ «Каір-Сервіс» за адресою Чернігівська область, Прилуцький район, с. Заїзд, вул.Набережна, 5, 28.12.2018 протоколом тимчасового доступу до речей і документів, опечатаний паперовою биркою з підписами оперуповноваженого, понятих та відбитком печатки СУФР ГУ ДФС у Чернігівській області; об`єкт (зразок) № 1 прозора скляна банка місткістю три літри закупорена гвинтовою металевою кришкою та поміщена в поліетиленовий пакет, в якій міститься рідина з характерним запахом нафтопродуктів (дизельне пальне «ДП» у кількості 3 літри), вилучений на автозаправній станції ТОВ «Каір-Сервіс» за адресою Чернігівська область, Прилуцький район, с. Заїзд, вул.Набережна, 5, 28.12.2018 протоколом тимчасового доступу до речей і документів, опечатаний паперовою биркою з підписами оперуповноваженого, понятих та відбитком печатки СУФР ГУ ДФС у Чернігівській області.

Дозволити експертам часткове чи повне знищення (витрачання, пошкодження) об`єктів дослідження експертизи та зміну їх властивостей у тій мірі, в якій це необхідно для дослідження.

За вимогою експерта надати матеріали кримінального провадження внесеного до ЄРДР за 32017270000000085 від 22.12.2017 року.

Судовому експерту, у разі необхідності, надсилати клопотання згідно статті 69 КПК України особі, за клопотанням якої він був залучений.

Висновок експерта передати стороні, за клопотанням якої здійснювалась експертиза.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.01.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79215076
СудочинствоКримінальне
Сутьпризначення комплексної судової криміналістичної експертизи нафтопродуктів і пально-мастильних матеріалів у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32017270000000085 від 22.12.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1, ч.3 ст. 204 КК України

Судовий реєстр по справі —751/6292/18

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 26.04.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 26.04.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 17.04.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 17.04.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 17.04.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 17.04.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 17.04.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 17.04.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 16.01.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні