Ухвала
від 16.01.2019 по справі 759/659/19
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/300/19

ун. № 759/659/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 січня 2019 року слідчийсуддя Святошинськогорайонного судум.Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора відділу прокуратури Київської області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУ НП в Київській області ОСОБА_4 про проведення обшуку в межах кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018110000000536 від 18.09.2018 року за ознаками складу злочину, передбачених ч.4ст. 190 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчим суддеювстановлено,щоу провадженні відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Київській області перебуває кримінальне провадження № 12018110000000536 від 18.09.2018 за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України

Слідчий зазначив, що досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2017 року на території Київської області невстановлені особи за попередньою змовою групою осіб, умисно, з корисливих мотивів, шляхом обману заволоділи майном гр. ОСОБА_5 , на суму 508 836 грн. 51 коп., чим спричинили йому матеріальну шкоду в особливо великих розмірах.

Слідчий зазначив, що у кримінальному провадженні встановлено, що до вчинення указаного злочину може бути причетний ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що підтверджується наступними матеріалами кримінального провадження: - заявою від 13.09.2018 представника ОСОБА_5 , - ОСОБА_7 , про вчинення злочину, згідно якої він звернувся до ГУ НП в Київській області про те, що в 2017 році ОСОБА_5 здійснив постачання до ТОВ «Оілтрейдбатері», яке є підконтрольне ОСОБА_6 різних авто товарів на загальну суму 508 836 грн. 51 коп., для їх подальшої реалізації вказаним підприємством. Вказані авто товари були поставлені та передані до ТОВ «Оілтрейдбатері», яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Автотранспортна, 1. Однак отримавши вказані авто товари ОСОБА_6 та директор вказаного підприємства ОСОБА_8 їх привласнили та здійснили їх подальшу реалізацію різним фізичним та юридичним особам на території Бориспільського, Обухівського та Києво-Святошинського районів Київської області. Грошові кошти отримані в результаті реалізації вказаних авто товарів ОСОБА_6 та ОСОБА_8 привласнили та розпорядились ними на власний розсуд. В результаті чого спричинили ОСОБА_5 , матеріальну шкоду на вказану суму; - протоколом допиту потерпілого ОСОБА_5 , згідно якого з 2011 року він знайомий з ОСОБА_6 17.11.2014 за ініціативою останнього між ОСОБА_5 та ТОВ «Оілтрейдбатері» (яке належить ОСОБА_6 ), було укладено генеральний дилерський договір № 128. Директором в даному підприємстві працює родичка останнього - ОСОБА_8 . По вказаному договору вони з ТОВ «Оілтрейдбатері» працювали до вересня 2017 року. Однак ОСОБА_6 використовуючи добрі відносини ОСОБА_5 , з метою заволодіння майном останнього, яке було передане ОСОБА_6 для реалізації, організував заволодіння шляхом шахрайства майном ОСОБА_5 , в особливо великих розмірах.

Слідчий зазначив, що на початку вересня 2017 року ОСОБА_5 , передав до ТОВ «Оілтрейдбатері» за адресою: м. Київ, вул. Автотранспортна, 1, в особі ОСОБА_6 та ОСОБА_8 авто товари на загальну суму 508 836 грн. 51 коп., однак розрахунків за вказані товари з ОСОБА_5 не відбувались.

В подальшому ОСОБА_6 та ОСОБА_8 , здійснили майже у повному обсязі реалізацію вказаного майна через своїх спільників на території Бориспільського, Обухівського та Києво-Святошинського районів Київської області, а саме як фізичним особам підприємцям так і юридичним особам.

На неодноразові запитання ОСОБА_5 до ОСОБА_6 , коли він розрахується та чому тривалий час цього не робить, ОСОБА_6 відповідав, що не має грошей для розрахунку, потім почав вигадувати, що неякісна продукція, важко знайти покупця і кожного разу він вигадував різні причини по яким він не сплачує ОСОБА_5 грошові кошти. В подальшому ОСОБА_6 почав ухилятись від зустрічей та розмов із ОСОБА_5 . До теперішнього часу ОСОБА_6 та ОСОБА_8 грошові кошти ОСОБА_5 не повернули.

Слідчий зазначив, що ОСОБА_5 відомо, що ОСОБА_6 продовжує здійснювати господарську діяльність за адресою: м. Київ, вул. Автотранспортна, 1, реалізуючи зі складів деталі та приладдя для автотранспортних засобів на території Київської області;- протоколом допиту свідка ОСОБА_9 , згідно якого встановлено, що у вересні 2017 року ОСОБА_5 було здійснено поставку ТОВ «Оілтрейдбатері» за адресою: м. Київ, вул. Автотранспортна, 1 для реалізації авто товари на загальну суму 508836,51 грн., однак розрахунки не відбулись.

На неодноразові звернення ОСОБА_5 до ОСОБА_6 та до директора ТОВ «Оілтрейдбатері» ОСОБА_8 коли вони розрахуються та чому тривалий час цього не робить, ОСОБА_6 відповідав, що не має грошей для розрахунку, потім почав вигадувати, що неякісна продукція, важко знайти покупця і кожного разу він вигадував різні причини по яким він не сплачує ОСОБА_5 грошові кошти. Також ОСОБА_6 уникає зустрічей та спілкування із ОСОБА_5 .

Слідчий зазначив, що ОСОБА_6 та ОСОБА_8 отримували автотовари за місцем розташування офісу та складського приміщення ТОВ «Оілтрейдбатері» за адресою: м. Київ, вул. Автотранспортна, 1, де може зберігатись наступне:-рахунки-фактури, видаткові накладні, податкові накладні, додаткові угоди, товарно-транспортні накладні про отримання ТОВ «Оілтрейдбатері» в особі ОСОБА_6 , ОСОБА_8 та інших осіб авто товарів від ФОП « ОСОБА_5 », документи щодо реалізації вказаних авто товарів, грошові кошти, які здобуті у результаті вчинення кримінального правопорушення; -установчі та реєстраційні документи ТОВ «ТОВ «Оілтрейдбатері»», ТОВ «АВТО ГРУП ЛТД» (код ЄДРПОУ 39302697), печатки вказаних підприємств; - чорнові записи, блокноти, записки, довідники, графічні зображення, мобільні телефони та сім-карти операторів мобільного зв`язку, жорсткі диски, флеш - накопичувачі, ноутбуки, стаціонарні системні блоки комп`ютерів, оптичні диски, інші носії інформації, на яких може міститись інформація та документи в електронному вигляді, про заволодіння майном ОСОБА_5 .

Слідчий зазначив, що відповідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна за № 143314748 щодо об`єкта нерухомого майна - право власності на комплекс будівель нежитлової нерухомості, що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:- адміністративна будівля «А-2», виробничий корпус № 1 «Д-2», виробничий корпус № 2 «Г-2», пункт діагностики (КПП) «Б-2», склад запчастин «Ж-1», складські приміщення «К-1», складські приміщення «М-1», шино монтажна дільниця «Е-1», насосна станція «З-1», будівля трансформаторної підстанції «Л-1», будівля пункту охорони «О-2» належать державі Україна в особі Державного агенства резерву України;будівля промисловості «літера В» належить на праві приватної власності ТОВ «Веко-текстиль» в особі керівника ОСОБА_10 ;-бойлерна з ганком «О», споруда навіс «о1», підсобне приміщення «П», склад готової продукції «Р», підсобне приміщення «Т», належать на праві власності ОСОБА_11 .

Відповідно до листа з КП «Київське міське бюро технічної інвентаризації» від 17.10.2018 нежилі приміщення розташовані по АДРЕСА_1 на праві власності зареєстровано: - за ДП «Укрспецавтобаза» (літ. А, Б, Г, Д, Е, Ж, З, И, К, М, Н) на підставі договору купівлі-продажу від 12.07.2004 (додаткова угода від 24.09.2004) в особі в.о. керівника ОСОБА_12 ; - за ТОВ «Солекс» (літ. П, Р, С) на підставі рішення Господарського суду м. Києва від 12.01.2009 (наказ №35/644 від 30.01.2009) в особі керівника ОСОБА_13 .

У випадку звернення до ОСОБА_6 із запитом або ухвалою про тимчасовий доступ до речей та документів існує загроза того, що вказані речі та документи будуть ним приховані, змінені або знищені з метою уникнути кримінальної відповідальності та покарання.

Слідчий зазначив, що за викладених обставин в інший спосіб, ніж проведення обшуку за місцем знаходження офісу та складського приміщення ТОВ «Оілтрейдбатері», не можливо вилучити предмети і документи, які в подальшому будуть використані як докази у кримінальному провадженні у найкоротший строк.

Відшукувані речі, предмети та документи мають важливе значення для досудового розслідування, а відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення.

Слідчий зазначив, що власники вказаного нерухомого майна (приміщень) не відносяться до суб`єктів, передбачених ст. 480 КПК України, щодо яких здійснюється особливий порядок кримінального провадження.

Слідчий в судове засідання з`явився, клопотання підтримав.

Слідчим суддею встановлено, що слідчий не довів належними доказами необхідність проведення заходу кримінального провадження у вигляді обшуку, оскільки з часу відкриття кримінального провадження з 18.09.2018 року слідчий не надав суду доказів, які дії процесуальні було вчинено слідчим, також слідчим не проведено допит гр. ОСОБА_8 , директора ТОВ «Оілтрейдбатері», та ТОВ "Авто Груп ЛТД" ОСОБА_14 , не здійснено тимчасовий доступ до документів, відсутні докази про порушення договірних стосунків між потерпілим та ОСОБА_8 , директором ТОВ «Оілтрейдбатері», та директором ТОВ "Авто Груп ЛТД" ОСОБА_14 , а тому слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання про обшук є передчасним.

Слідчий суддя дослідивши матеріаль клопотання, та надані матеріали, встановив, що клопотання не містять доказів які б слугували підставою для задоволення клопотання про проведення обшуку, а тому, слідчий суддя дійшов висновку, що у задоволенні клопотання слід відмовити

Згідноп.6 ч.3ст. 234 КПК Українипередбачено,що клопотання про проведення обшуку повинно містити відомості про особу, якій житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні воно знаходиться.

На підставі викладеного, слідчий суддя дійшов висновку, що слідчий не довели наявність достатніх підстав, вважати, що відшукувані речі, документи знаходяться у зазначеному житлі чи іншому володінні.

Керуючись ст.ст.234,235,309 КПК України, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання слідчого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУ НП в Київській області ОСОБА_4 про проведення обшуку в межах кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018110000000536 від 18.09.2018 року за ознаками складу злочину, передбачених ч.4ст. 190 КК України, - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.01.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79216466
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в межах кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018110000000536 від 18.09.2018 року за ознаками складу злочину, передбачених ч.4ст. 190 КК України

Судовий реєстр по справі —759/659/19

Ухвала від 16.01.2019

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Величко Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні