Ухвала
від 17.01.2019 по справі 280/60/19
КОРОСТИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Коростишівський районний суд Житомирської області

Справа № 280/60/19

Провадження № 1-кс/280/114/19

У Х В А Л А

17 січня 2019 року м.Коростишів

Слідчий суддя Коростишівського районного суду Житомирської області ОСОБА_1 , із секретарем ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 про призначення експертизи,

встановив:

До слідчого судді Коростишівського районного суду Житомирської області ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження - слідчого СВ Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 про призначення судово-медичної експертизи, в обґрунтування якого зазначено наступне.

16.01.2019 року близько 20.40 год. до Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області надійшло повідомлення про те, що по місцю свого проживання в АДРЕСА_1 , раптово помер ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відомості по даному факту внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань під № 12019060190000043 від 16.01.2019 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.

У ході досудового розслідування встанволено, що при житті ОСОБА_5 зловживав спртними напоями.

16.01.2019 проведено огляд місця поідї під час якого оглянуто труп, який в подальшому доставлено до моргу Коростишівського ЦРЛ.

У слідства виникла необхідність у проведенні судово-медичної експертизи, з метою встановлення причини смерті ОСОБА_4 та наявності на його тілі тілесних ушкоджень.

Відповідно до ст. 242 КПК України, питання про залучення експертів та проведення судово- медичної експертизи під час досудового розслідування вирішується слідчим суддею.

Ураховуючи, що проведення судово-медичної експертизи має значення по кримінальному провадженню, слідчий просить клопотання задовольнити.

Слідчий в судове засідання не з`явився, разом з клопотання подав заяву, в якій просить розгляд справи проводити без його участі.

За таких обставин, слідчий суддя вважає за можливе розглядати справу на підставі наявних матеріалів та без фіксації технічними засобами, відповідно до вимог ч. 4 ст. 107 КПК України.

Розглянувши клопотання, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно ч. 1 ст. 244 КПК України у разі якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, сторони кримінального провадження мають право звернутися з клопотанням про проведення експертизи до слідчого судді.

Приймаючи до уваги вищевикладене та враховуючи, що слідчим в клопотанні, доведено, що для вирішення питань, які мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

Керуючись ст. 244 КПК України, слідчий суддя,-

постановив:

Клопотання слідчого СВ Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 про призначення судово-медичної експертизи задовольнити.

Призначити по даному кримінальному провадженню судово-медичну експертизу, проведення якого доручити експертам Житомирского обласного бюро судово-медичних експертиз, розташоване в м. Житомир, вул. Князів Острозьких, 131.

Попередити експерта, який буде проводити експертизу, про кримінальну відповідальність, передбачену ст.ст. 384, 385 КК України.

На вирішення експерта поставити наступні питання:

- Від чого настала смерть ОСОБА_4 .?

- Час настання смерті?

- Які тілесні ушкодження наявні на його тілі, їх характер, локалізація, механізм утворення та ступінь тяжкості?

-Чи наявний причинний зв`язок між наявними тілесними ушкодженнями та настанням смерті?

-Чи хворів ОСОБА_4 при житті якимись хворобами?

-Чи наявний причинний зв`язок між наявними у нього хворобами та смертю?

-Чи знаходився ОСОБА_4 у стані алкогольного сп`яніння, якщо так, то яка її ступінь в порівняні із живими?

Для дослiдження експерту надати: труп ОСОБА_4 .

Дозволити при проведення судово-медичої експертизи залучати лікарів клінцистів.

Дозволити отримання висновку експерта працівникам СВ Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКоростишівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення17.01.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79229424
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення експертизи

Судовий реєстр по справі —280/60/19

Ухвала від 06.02.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 17.01.2019

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 09.01.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні