Ухвала
від 17.01.2019 по справі 805/830/17-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

17 січня 2019 р.                                         Справа №805/830/17-а

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі судді Шинкарьова І.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву представника Покровського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про заміну сторони у виконавчому провадженні по адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Димитрові Донецької області до Публічного акціонерного товариства «Шахтарськвантажтранс» про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком № 2 у сумі 5 666,38 грн,-

В С Т А Н О В И В:

Представник Покровського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження по справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Димитрові Донецької області до Публічного акціонерного товариства «Шахтарськвантажтранс» про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком № 2 у сумі 5 666,38 грн.

Зазначена заява обґрунтоване тим, що з метою забезпечення виконання постанови Кабінету Міністрів України від 08 листопада 2017 року № 821 “Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України” проведено реорганізацію територіальних органів Пенсійного фонду України в Донецькій області. Згідно додатку 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 08 листопада 2017 року № 821 Красноармійське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області та Управління Пенсійного фонду України в м. Димитрові Донецької області реорганізовані шляхом злиття у Покровське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області. Тому заявник просить суд замінити сторону виконавчого провадження у даній справі, а саме Управління Пенсійного фонду України в м. Димитрові Донецької області на Покровське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області.

Представники відповідача та позивача в судове засідання не з'явилися, про день, час та місце розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження були повідомлені належним чином.

У зв'язку з неприбуттям у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, згідно з ч. 9 ст. 205 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України) судовий розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження.

Розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, суд вважає її такою, що підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 21 лютого 2017 року адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в м. Димитрові Донецької області до Публічного акціонерного товариства «Шахтарськвантажтранс» про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком № 2 в сумі 5 666,38 грн. задоволено повністю. Стягнуто з Публічного акціонерного товариства “Шахтарськвантажтранс” (код за ЄДРПОУ 00179252) на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Димитрові Донецької області (код за ЄДРПОУ 21963441) суму заборгованості з фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених на пільгових умовах за Списком № 2 у розмірі 5 666 (п'ять тисяч шістсот шістдесят шість) гривень 38 копійок.

29 березня 2017 року Донецьким окружним адміністративним судом було видано управлінню виконавчий лист по справі № 805/830/17-а.

Постановою начальником відділу Мирноградського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області від 20 квітня 2017 року відкрито виконавче провадження (ВП №53805886) на підставі виконавчого листа по справі №805/830/17-а.

Згідно з додатком 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 08 листопада 2017 року № 821 Красноармійське об'єднане управління Пенсійного фонду України та Управління Пенсійного фонду України в м. Димитрові реорганізовані шляхом злиття у Покровське об'єднане управління Пенсійного фонду України.

31 травня 2018 року в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зареєстровано Покровське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області (код ЄДРПОУ 42169323).

Отже, суд вважає за необхідне здійснити заміну сторони у виконавчому провадженні, виходячи з наступного.

15 грудня 2017 року набрав чинності Закон України від 03.10.2017 року № 2147-VIII, яким внесено зміни до КАС України та викладено його у новій редакції.

Відповідно до ч. 1 розділу VII Перехідні положення КАС України (у редакції від 15 грудня 2017 року), зміни до цього Кодексу вводяться в дію з урахуванням певних особливостей, що наведені у цьому розділі.

Частинами 1, 4 ст. 379 КАС України встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Згідно з ч. 5 ст.15 Закону України “Про виконавче провадження” у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником. Для правонаступників усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

У зв'язку з проведенням реорганізації та утворенням Покровського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області, суд приходить до висновку, що заява про заміну сторони виконавчого провадження є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 243, 248, 256, 295, 379 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Покровського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про заміну сторони у виконавчому провадженні по адміністративній справі №805/830/17-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Димитрові Донецької області до Публічного акціонерного товариства «Шахтарськвантажтранс» про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком № 2 у сумі 5 666,38 грн.,-задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні ВП №53805886, яке відкрито на підставі виконавчого листа від 03 квітня 2017 року по справі №805/830/17-а, а саме Управління Пенсійного фонду України в м. Димитрові Донецької області на Покровське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області (85323, Донецька обл., місто Мирноград, вулиця Центральна, будинок 13, код ЄДРПОУ 42169323).

Повний текст ухвали складено 17 січня 2019 року.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя                                                             Шинкарьова І.В.

Дата ухвалення рішення17.01.2019
Оприлюднено21.01.2019
Номер документу79258230
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/830/17-а

Ухвала від 15.02.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аляб'єв І.Г.

Ухвала від 17.01.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

Постанова від 01.03.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аляб'єв І.Г.

Ухвала від 02.02.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аляб'єв І.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні