Ухвала
від 18.01.2019 по справі 552/6827/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

Київський районний суд м. Полтави

Справа № 552/6827/18

У Х В А Л А

18 січня 2019 року Київський районний суд м. Полтави у складі:

головуючого судді Яковенко Н.Л.,

секретаря судового засідання Кондра Ю.Ю.,

за участю

представника позивача ОСОБА_1,

представника відповідача ОСОБА_2,

представника відповідача ОСОБА_3,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні в м. Полтаві в приміщенні Київського районного суду м. Полтави цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до Київського відділу державної виконавчої служби м. Полтава Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, Полтавського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області , Подільського відділу державної виконавчої служби м. Полтава Головного територіального управління юстиції у Полтавській області , Регіонального сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України в Полтавській області про зняття арешту та заборони на відчуження з автомобіля, скасування (припинення) розшуку автомобіля, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_4 30 листопад 2018 року звернувся в Київський районний суд м. Полтави з позовом до Київського ВДВС м. Полтава Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, Полтавського районного ВДВС Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, Подільського ВДВС м. Полтава Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, Регіонального сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України в Полтавській області про зняття арешту та заборони на відчуження з автомобіля, скасування (припинення) розшуку автомобіля.

В своїй позовній заяві просить суд зняти арешт та заборону відчуження з автомобіля Форд Мондео (FORD MONDEO), випуску 2006 року, д.н. НОМЕР_1, кузов № НОМЕР_2, що належить ОСОБА_4, накладеного на підставі постанов відділу ДВС Полтавського району м. Полтава від 14.02.2012 за № 2019, від 29.04.2013 за № 7689 та відділу ДВС Київського району м. Полтава від 10.11.2011 № 14/46025. Просить також скасувати (припинити) розшук автомобіля Форд Мондео (FORD MONDEO), випуску 2006 року, д.н. НОМЕР_1, кузов № НОМЕР_2, що належить ОСОБА_4, оголошеного на підставі постанов відділу ДВС Полтавського району м. Полтава від 30.09.2013 за ВП №37101974, від 10.01.2014 ВП №40938334 та відділу ДВС Подільського району м. Полтава від 01.06.2012 №8436.

Згідно з ухвалою Київського районного суду м. Полтави від 03 грудня 2018 року зазначену позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадженні в цивільній справі.

В підготовчому судовому засіданні представник позивача заявив клопотання про залучення до участі в справі в якості співвідповідача КС Спілка пенсіонерів України та в якості третьої особи Шевченківський ВДВС м. Полтава Головного ТУЮ в Полтавській області.

Представником Регіонального сервісного центру МВС в Полтавській області заявлено клопотання про вилучення даної особи з числі відповідачів.

Інші заяви та клопотання учасниками справи не подавалися.

До судового розгляду спір між сторонами врегульовано не було, сторони не бажають укладати мирову угоду, визначено коло учасників справи.

Частиною 2 ст. 51 ЦПК України передбачено, що якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

За таких обставин, враховуючи диспозитивне право позивача та наявність відповідного клопотання від позивача, суд приходить до висновку про залучення до участі в справі в якості співвідповідача КС Спілка пенсіонерів України .

Статтею 53 ЦПК України передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов'язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Враховуючи межі заявлених позовних вимог необхідно залучити до участі в справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору Шевченківський відділ державної виконавчої служби м. Полтава Головного територіального управління юстиції в Полтавській області.

Враховуючи принцип диспозитивності цивільного судочинства в задоволенні клопотання представника Регіонального сервісного центру МВС в Полтавській області про виключення із числа відповідачів за відсутності відповідного клопотання позивача слід відмовити.

Підстави для залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження в справі судом не встановлені.

Справа підлягає призначенню до судового розгляду.

Керуючись ст. ст. 189-200 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Залучити до участі в справі в якості співвідповідача Кредитну спілку Спілка пенсіонерів України (код 33976607).

Залучити до участі в справі в якості третьої особи на стороні відповідача без самостійних вимог на предмет спору та Шевченківський відділ державної виконавчої служби м. Полтава Головного територіального управління юстиції у Полтавській області.

В задоволенні клопотання представника Регіонального сервісного центру МВС в Полтавській області про виключення із числа відповідачів відмовити.

Закрити підготовче провадження в справі за позовом ОСОБА_4 до Київського відділу державної виконавчої служби м. Полтава Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, Полтавського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, Подільського відділу державної виконавчої служби м. Полтава Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, Регіонального сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України в Полтавській області, КС Спілка пенсіонерів України про зняття арешту та заборони на відчуження з автомобіля, скасування (припинення) розшуку автомобіля.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 10.00 год. 21 лютого 2019 року в залі судових засідань в приміщенні Київського районного суду м. Полтави за адресою м. Полтава, провулок Хорольський, 6.

Про час, дату та місце судового засідання з розгляду справи по суті повідомити учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/fair/sud1609.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її підписання, оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Н.Л.Яковенко

18.01.2019

Дата ухвалення рішення18.01.2019
Оприлюднено20.01.2019
Номер документу79266915
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту та заборони на відчуження з автомобіля, скасування (припинення) розшуку автомобіля

Судовий реєстр по справі —552/6827/18

Рішення від 21.02.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

Ухвала від 18.01.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

Ухвала від 07.12.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

Ухвала від 03.12.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні