Вирок
від 21.01.2019 по справі 483/2441/18
ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 483/2441/18

Провадження № 1-кп/483/68/2019

ВИРОК

Іменем України

21 січня 2019 року м. Очаків

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області у складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судукримінальне провадження,внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № №12018150100000958 від 04 грудня 2018 року, за обвинуваченням ОСОБА_4 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 в с.Іванівка Очаківського району, Миколаївської області, є громадянином України,не одружений, з середньою освітою, працює в ТОВ «Миколаївські теплові мережі» на посаді кочегара, в силу ст.89 КК України судимості не має, зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 ,

у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

04 грудня 2018 року, приблизно о 21 год. 00 хв., ОСОБА_4 , працюючи на посаді кочегара ТОВ «Миколаївські теплові мережі» та маючи умисел на таємне викрадення чужого майна, з корисливих мотивів, шляхом вільного доступу, перебуваючи біля котельні НВК «Сонечко», що знаходиться за адресою: Миколаївська область, м.Очаків, вул.Будівельників 29/4, таємно викрав 197 кг кам`яного вугілля марки ЖГ-13-100, яке належить ТОВ «Миколаївські теплові мережі», після чого розпорядився викраденим на власний розсуд, чим спричинив ТОВ «Миколаївські теплові мережі» матеріальну шкоду на загальну суму 837 грн. 25 коп.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 в інкримінованому йому таємному викраденні чужого майна винним себе визнав повністю. Дав показання про те, що 04 грудня 2018 року, перебуваючи на роботі в НВК «Сонечко», де працював на посаді кочегара ТОВ «Миколаївські теплові мережі», викрав 197 кг вугілля, які завантажив у мішки та був затриманий при спробі перевезення вугілля до місця свого проживання. З оцінкою викраденого ним майна, зазначеною в обвинувальному акті згоден, у скоєному щиро кається, шкоду відшкодував у повному обсязі.

На підставі ч. 3 ст. 349 КПК України, за згодою учасників судового провадження, судом визнано недоцільним дослідження доказів, зібраних в ході досудового розслідування, стосовно фактичних обставин справи, які ніким з учасників процесу не оспорюються. При цьому, судом з`ясовано, що обвинувачений правильно розуміє зміст цих обставин, сумнівів у добровільності та істинності його позиції немає; йому роз`яснено, що у такому випадку, він буде позбавлений права оскаржити ці обставини в апеляційному порядку.

Роз`яснивши учасникам судового розгляду наслідки щодо позбавлення їх права оскаржити в апеляційному порядку обставини, які ніким не оспорювалися під час судового розгляду і дослідження яких було визнано судом недоцільним, суд обмежив дослідження фактичних обставин справи допитом обвинуваченого та дослідженням тих матеріалів кримінального провадження, що стосуються речових доказів та характеризують особу обвинуваченого.

Аналізуючи викладене, суд знаходить доведеною вину обвинуваченого у вчиненні інкримінованого йому злочину і кваліфікує його дії за ч. 1 ст. 185 КК України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка).

При призначенні покарання обвинуваченому, суд, відповідно до ст. ст. 65-67 КК України враховує, що ОСОБА_4 вчинив злочин середньої тяжкості, його особу, а саме те, що він судимості не має, згідно наданиххарактеризуючих матеріалівта досудовоїдоповіді органу пробації за місцем проживання характеризується посередньо,не перебуває на обліку у лікаря-психіатра та лікаря-нарколога. Як обставини, що пом`якшують покарання обвинуваченого, суд враховує повне визнання ним своєї вини, щире каяття та повне відшкодуванняматеріальної шкоди. Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченого, не встановлено.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про можливість виправлення ОСОБА_4 без ізоляції від суспільства, та призначення йому покарання у виді штрафу.

Цивільний позов не заявлявся, судові втрати відсутні.

Речові докази у кримінальному провадженні вугілля вагою 197 кг, передане на відповідальне зберігання ТОВ «Миколаївські теплові мережі», - слід вважати повернутим за належністю.

Запобіжний захід обвинуваченому не обирався.

Керуючись статтями 370, 374 КПК України, суд

З А С У Д И В:

ОСОБА_4 визнати винним у вчинені злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України та призначити йому покарання у виді штрафу в дохід держави у розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 850 (вісімсот п`ятдесят) грн.

Речові докази у кримінальному провадженні вугілля вагою 197 кг, передане на відповідальне зберігання ТОВ «Миколаївські теплові мережі», - вважати повернутим за належністю.

На вирок може бути подано апеляційну скаргу до Миколаївського апеляційного суду через Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Головуючий:

СудОчаківський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення21.01.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79294920
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —483/2441/18

Вирок від 21.01.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Чаус Л. В.

Ухвала від 15.01.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Чаус Л. В.

Ухвала від 20.12.2018

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Чаус Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні