Ухвала
від 21.01.2019 по справі 379/85/19
ТАРАЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 379/85/19

1-кс/379/71/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.01.2019 року м.Тараща

Слідчий суддя Таращанського районного суду Київської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання: ОСОБА_2 ,

старшого слідчого СВ Таращанського ВП Миронівського ВП ГУНП в Київській області майора поліції ОСОБА_3 ,

розглянув клопотання старшого слідчого СВ Таращанського ВП Миронівського ВП ГУНП в Київській області майора поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку, внесене в кримінальному провадженні № 42019111190000003 від 15.01.2019 за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

Клопотання надійшло до суду 21 січня 2019 року.

Суд перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та, дослідивши докази по даних матеріалах,

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СВ Таращанського ВП Миронівського ВП ГУНП в Київській майор поліції ОСОБА_3 подав до Таращанського районного суду Київської області клопотання, погоджене прокурором Таращанського відділу Кагарлицької місцевої прокуратури юристом 1 класу ОСОБА_4 , про проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання старшим слідчим зазначено,що в провадженні СВ Таращанського відділення поліції Миронівського відділу Головного Управління Національної поліції в Київській області перебуває кримінальне провадження №42019111190000003 від 15.01.2019, за фактом вчинення розтрати бюджетних коштів службовими особами відділу культури, молоді і спорту Таращанської районної державної адміністрації під час закупівлі товарів за договором № 129 від 17.12.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що за результатами моніторингу веб-порталу Уповноваженого органу з питань закупівель за адресою в мережі Інтернет: https://prozorro.gov.ua, встановлено, що 17.12.2018 відділомкультури, молоді і спорту Таращанськоїрайдержадміністраціїукладенодоговір №129з Державним підприємством «Київськадержавна фабрика театрального реквізиту» про закупівлютоварів, а самеодягсцени, на суму 198300,00 грн.

Відповідно до даних єдиного веб-порталу використання бюджетних коштів за адресою в мережі Інтернет: https://spending.gov.ua/ розрахунки з продавцем проведено та 19.12.2018 на рахунки ДП Київська державна фабрика театрального реквізиту перераховано кошти в сумі 192500 грн., № трансакції 122218747, призначення платежу: код 1017363;3110, за одяг сцени за договором №129 від 17.12.2018, накладна №РН-0000222.

Разом з тим, встановлено, що закуплені відповідно до договору №129 товари на даний час не поставлені.

У даному кримінальному провадженні органу досудового розслідування необхідно провести ряд слідчих дій, а саме оглянути наявні в Державному підприємстві Київська державна фабрика театрального реквізиту оригінали документів, які стосуються закупівлі відділомкультури, молоді і спорту Таращанськоїрайдержадміністраціїодягу сцени, встановити наявність та оглянути одяг сцени, що був переданий згідно акта передачі-приймання матеріальних цінностей на відповідальне зберігання від 28.12.2018 Державного підприємства Київська державна фабрика театрального реквізиту.

Надаючи оцінку зібраним матеріалам, орган досудового розслідування приходить до висновку, що є реальна загроза знищення, приховання посадовими особами Державного підприємства Київська державна фабрика театрального реквізитуматеріалів, документів, що стосуються закупівлі товарів за договором від 17.12.2018, та, які мають важливе значення для прийняття рішення у справі та при подальшому розгляді справи в суді.

Враховуючи, що є достатні підстави вважати, що посадові особи Державного підприємства Київська державна фабрика театрального реквізиту добровільно можуть не надати до огляду матеріали та документи, що стосуються закупівлі товарів за договором від 17.12.2018, або ж їх приховати, а також не допустити до проведення слідчих дій, зокрема, огляду місця події в окремому службовому кабінеті та в цілому всередині приміщення Державного підприємство Київська державна фабрика театрального реквізиту, де може зберігатися вищевказана документація та отриманий від відділу культури, молоді і спорту Таращанської РДА на зберігання одяг сцени, тому виникла необхідність в проведенні обшуку.

В ході проведення обшуку необхідно відшукати оригінали документів, а саме: договір купівлі-продажу товарів від 17.12.2018 на придбання одягу сцени, з додатками до нього, що є його невід`ємною частиною, акти виконаних робіт, супровідні документи на відвантаження товару, документи про приймання-здавання товару, накладні на перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця товару, акта передачі-приймання матеріальних цінностей на відповідальне зберігання від 28.12.2018, а також одяг сцени в натурі.

Підставою для проведення обшуку згідно з правилами Кримінального процесуального кодексу України, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи, є рапорт прокурора Таращанського відділу Кагарлицької місцевої прокуратури району ОСОБА_4 та мета проведення негайного обшуку зумовлена необхідністювиявлення та фіксації відомостей про обставини кримінального характеру, доступу та вилучення документів та речей, що мають значення речових доказів у кримінальному провадженні та запобігання їх знищенню.

Згідно інформаційної довідки із Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Міністерства юстиції України, засновником Державного підприємства Київська державна фабрика театрального реквізиту, ідентифікаційний номер юридичної особи 02214099, є Міністерство культури України, юридична адреса підприємства: 01135, вул. Золотоустівська, 53, м. Київ.

В судовому засіданні старший слідчий дане клопотання підтримав і просить задовольнити його.

Дослідивши матеріали клопотання, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Згідно з ч. 3 цієї ж норми слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про:

1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер;

2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання;

3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;

4) підстави для обшуку;

5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку;

6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться;

7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Враховуючи викладене, з метою перевірки даних відомостей, фіксації вчинення кримінального правопорушення, відшукання і вилучення оригіналів договору №129 купівлі-продажу товарів від 17.12.2018 на придбання одягу сцени з додатками до нього, що є його невід`ємною частиною, актів виконаних робіт, накладних, супровідних документів на відвантаження товару, документів про приймання-здавання товару, накладних на перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця товару, акта передачі-приймання матеріальних цінностей на відповідальне зберігання від 28.12.2018, а також придбаного одягу сцени в натурі, у приміщенні Державного підприємства Київська державна фабрика театрального реквізиту, яке розташоване за адресою: вул. Золотоустівська, 53, м. Київ, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню.

В судовому засіданні досліджені матеріали, які дають слідчому судді підстави для надання дозволу на обшук: витяг з ЄРДР від 15.01.2019 року, договір №129 купівлі-продажу товарів від 17.12.2018, ухвала слідчого судді від 18.01.2019, протокол обшуку від 18.01.2019, акт передачі-приймання матеріальних цінностей на відповідальне зберігання від 28.12.2018, інформаційна довідка з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна №153231590, інформаційна довідка з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта №.153232174 та №153231887.

На підставі викладеного, керуючись статтями 233-235 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ Таращанського ВП Миронівського ВП ГУНП в Київській області майора поліції ОСОБА_3 , внесене в кримінальному провадженні № 42019111190000003 від 15.01.2019 за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України про проведення обшуку - задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СВ Таращанського ВП Миронівського ВП ГУНП в Київській області майору поліції ОСОБА_3 , слідчому СВ Таращанського ВП Миронівського ВП ГУНП в Київській області лейтенанту поліції ОСОБА_5 , слідчому СВ Таращанського ВП Миронівського ВП ГУНП в Київській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_6 дозвіл на проведення у кримінальному провадженні №42019111190000003 від 15.01.2019 одноразового обшуку іншого володіння особи за правилами Кримінального процесуального кодексу, передбаченими для обшуку житла та іншого володіння особи, з метоювідшукання і вилучення оригіналів договору №129 купівлі-продажу товарів від 17.12.2018 на придбання одягу сцени з додатками до нього, що є його невід`ємною частиною, актів виконаних робіт, накладних, супровідних документів на відвантаження товару, документів про приймання-здавання товару, накладних на перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок продавця товару, акта передачі-приймання матеріальних цінностей на відповідальне зберігання від 28.12.2018, а також придбаного одягу сцени в натурі, у приміщенні Державного підприємства Київська державна фабрика театрального реквізиту, яке розташоване за адресою: вул. Золотоустівська, 53, м. Київ.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення, тобто до 22.02.2019 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:ОСОБА_1

СудТаращанський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення21.01.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу79295201
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —379/85/19

Ухвала від 01.02.2019

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 23.01.2019

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 21.01.2019

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 18.01.2019

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні