Ухвала
від 18.01.2019 по справі 573/2244/18
БІЛОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 573/2244/18

Номер провадження 2/573/55/19

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

18 січня 2019 року м. Білопілля

Суддя Білопільського районного суду Сумської області Свиргуненко Ю. М., розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю ВЕРЕСК-АГРО до ОСОБА_1, Товариства з обмеженою відповідальністю БЄЛ ОСОБА_2 , державного реєстратора прав на нерухоме майно Білопільської міської ради Сумської області ОСОБА_3 про визнання недійсним договору оренди,

в с т а н о в и в :

10 грудня 2018 року до Білопільського районного суду надійшла позовна заява ТОВ ВЕРЕСК-АГРО до ОСОБА_1, ТОВ БЄЛ ОСОБА_2 , державного реєстратора прав на нерухоме майно Білопільської міської ради Сумської області ОСОБА_3 про визнання недійсним договору оренди.

На підставі ст. 14 ЦПК України справа передана на розгляд судді Білопільського районного суду Свиргуненко Ю. М.

На виконання вимог ч. 6 ст. 187 ЦПК України та з метою отримання інформації про зареєстроване місце проживання відповідача, 11 грудня 2018 року судом направлено запит до реєстраційної служби Одеського міського управління юстиції.

10 січня 2019 року з УДР ГТУЮУ в Одеській області надійшов лист, згідно з яким надання інформації відносно реєстрації місця проживання фізичної особи не відноситься до їх компетенції, у зв'язку з чим запит суду за належністю спрямовано до ГУ ДМСУ в Одеській області. Того ж дня був повторно відправлений запит до вказаної установи, однак відповідь до цього часу не надійшла.

З огляду на викладене, з метою дотримання процесуальних строків при вирішенні питання про відкриття провадження у справі та недопущення порушення гарантованого ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод права позивача на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку, вважаю за необхідне відкрити провадження у даній справі, до отримання відповіді про зареєстроване місце проживання відповідача ОСОБА_1

Позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України, підсудна Білопільському районному суду Сумської області.

Визначених статтями 185-186 ЦПК України, підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі не вбачається.

За положеннями ч. 1 ст. 11 ЦПК України, суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов'язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Частиною 4 ст. 19 ЦПК України для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи призначається спрощене позовне провадження.

Відповідно до ст. 274 ЦПК України малозначні справи та справи, в яких ціна позову не перевищує п'ятисот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, підлягають розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з викликом учасників справи.

Таким чином, суд вважає за необхідне відкрити провадження у справі за позовом ТОВ ВЕРЕСК-АГРО до ОСОБА_1, ТОВ БЄЛ ОСОБА_2 , державного реєстратора прав на нерухоме майно Білопільської міської ради Сумської області ОСОБА_3 про визнання недійсним договору оренди та призначити її до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 187, 274, 260 ЦПК України, суддя

п о с т а н о в и в :

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ВЕРЕСК-АГРО , ЄДРПОУ 32888501, юридична адреса: Сумська область, Білопільський район, с. Бубликове, буд. 26 до ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, РНОКПП НОМЕР_1, паспорт серії НЕ 443973 виданий Ленінським РВ УМВС України в Одеській області 04 грудня 1996 року, яка зареєстрована за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2, Товариства з обмеженою відповідальністю БЄЛ ОСОБА_2 , ЄДРПОУ 41773209, юридична адреса: Сумська область, Сумський район, с. Нижня Сировотка, вул. Привокзальна, буд. 10, державного реєстратора прав на нерухоме майно Білопільської міської ради Сумської області ОСОБА_3, юридична адреса: Сумська область, м. Білопілля, вул. Соборна, 70 про визнання недійсним договору оренди,

Справу призначити до судового розгляду в порядку спрощеного позовного провадження на 09 годину 00 хвилин 18 лютого 2019 року з повідомленням сторін у приміщенні Білопільського районного суду Сумської області (41800, Сумська область, м. Білопілля, вул. Шевченка, 17).

Протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі відповідачі мають право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК, а також всі письмові та електронні докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів, які мають бути надіслані одночасно з надсиланням відзиву до суду.

Протягом 5 днів з дня вручення відзиву на позовну заяву позивач має право надіслати суду відповідь на відзив, а відповідачам його копію, яка має бути надіслана одночасно з надсиланням відповіді на відзив до суду.

Протягом 5 днів з дня вручення відповіді на відзив відповідачі мають право надіслати суду заперечення, а позивачу його копію, яка має бути надіслана одночасно з надсиланням заперечення до суду.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивачу надати в судовому засіданні оригінали документів, доданих до позовної заяви.

Відповідачам роз'яснити право на пред'явлення зустрічного позову протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Повідомити учасників справи, що в Білопільському районному суді наявні технічні можливості для проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, можливо отримати на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1801/.

Копію ухвали про відкриття провадження по справі надіслати сторонам.

Відповідачам надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала в частині вирішення питання щодо підсудності може бути оскаржена протягом 15 днів з дня її складання шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Сумського апеляційного суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення18.01.2019
Оприлюднено22.01.2019
Номер документу79297220
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним договору оренди

Судовий реєстр по справі —573/2244/18

Рішення від 18.02.2019

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Ю. М.

Ухвала від 18.01.2019

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні