Ухвала
від 22.01.2019 по справі 822/1735/14
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 822/1735/14

УХВАЛА

22 січня 2019 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі головуючого-судді Гнап Д.Д. розглянувши заяву головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області про заміну стягувача у виконавчому листі в адміністративній справі за позовом управління Пенсійного фонду України в Білогірському районі Хмельницької області до дочірнього підприємства "Україна - 2001" товариства з обмеженою відповідальністю інвестиційно-виробничої компанії "Агроцукор" про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла заява головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області, в якій просить замінити стягувача у виконавчому листі по справі №822/1735/14 у зв'язку з проведеною реорганізацією відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1055 "Деякі питання функціонування терторіальних органів Пенсійного фонду України" та від 08.11.2017 № 821 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України".

Представники заявника та відповідача в судове засідання не з'явилися, належним чином повідомлені про дату, час та місце судового розгляду.

Від головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області надійшла заява, у якій він просить розглянути заяву без участі його представника. Заявлені вимоги підтримує в повному обсязі.

Згідно частини 2 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України (далі по тексту - КАС України) суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до частини 4 статті 229 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши заяву головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області про заміну стягувача у виконавчому листі, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Хмельницьким окружним адміністративним судом на виконання рішення суду від 20.05.2014 видано виконавчий лист про стягнення з дочірнього підприємства "Україна - 2001" товариства з обмеженою відповідальністю інвестиційно-виробничої компанії "Агроцукор", код ЄДРПОУ 31391821, на користь управління Пенсійного фонду України в Білогірському районі Хмельницької області 1450 (одну тисячу чотириста п'ятдесят) грн. 50 коп. заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за Списком №2.

Відповідно до частини 1 статті 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Частиною 4 статті 379 КАС України встановлено, що положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Загальні умови процесуального правонаступництва встановлено статтею 52 КАС України, а саме у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Стягувачем у виконавчому листі, який виданий Хмельницьким окружним адміністративним судом є управління Пенсійного фонду України в Білогірському районі Хмельницької області, яке реорганізоване шляхом приєднання до головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області.

Оскільки головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області є правонаступником управління Пенсійного фонду України в Білогірському районі Хмельницької області, заяву про заміну стягувача у виконавчому листі слід задовольнити.

Керуючись статтями 248, 256, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області про заміну стягувача у виконавчому листі по справі №822/1735/14, а саме - управління Пенсійного фонду України в Білогірському районі Хмельницької області на головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області - задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому листі по справі №822/1735/14, виданого Хмельницьким окружним адміністративним судом 18.06.2014, а саме - управління Пенсійного фонду України в Білогірському районі Хмельницької області на головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області (вул. Герцена 10, м. Хмельницький, Хмельницька область, 29013, ЄДРПОУ - 21318350).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її підписання.

Головуючий суддя Д.Д. Гнап

Дата ухвалення рішення22.01.2019
Оприлюднено22.01.2019
Номер документу79309005
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —822/1735/14

Ухвала від 22.01.2019

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Гнап Д.Д.

Ухвала від 16.01.2019

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Гнап Д.Д.

Постанова від 20.05.2014

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук А.М.

Ухвала від 07.05.2014

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні