Ухвала
від 18.01.2019 по справі 302/67/19
МІЖГІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 302/67/19

1-кс/302/36/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18.01.2019 смт.Міжгір`я

Слідчий суддя Міжгірського районного суду Закарпатської області ОСОБА_1

з участю секретаря с/з ОСОБА_2 ,

слідчого СВ Міжгірського ВП Хустського ВП ГУ НП

в Закарпатській області ОСОБА_3 ,

розглянувши винесене в кримінальному провадженні № 12019070110000029 слідчим СВ Міжгірського ВП Хустського ВП ГУНП в Закарпатській області ОСОБА_3 і погоджене начальником Міжгірського відділу Хустської місцевої прокуратури ОСОБА_4 клопотання про арешт тимчасово вилученого майна,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Міжгірського ВП Хустського ВП ГУНП в Закарпатській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про арешт тимчасово вилученого майна, в якому зазначено, що у провадженні слідчого відділення Міжгірського ВП Хустського ВП Головного управління Національної поліції в Закарпатській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017070110000523 від 26 листопада 2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України.

В ході досудового розслідування даного кримінального провадження було встановлено, що У період часу з 23.00 годин 25.11.2017 року по 08.00 годину 26.11.2017 року невідома особа або група осіб, шляхом пошкодження навісного замка проникли до гаражного приміщення будинку АДРЕСА_1 , що належить ОСОБА_5 , звідки викрали акумуляторну батарею, шуруповерт, перфоратор та 25 літрів палива, чим саме спричинили останньому матеріальну шкоду.

26 листопада 2017 року, за даним фактом було розпочато досудове розслідування, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України.

В ході досудового розслідування та проведення оперативно-розшукових заходів встановлено, що до вищевказаного кримінального правопорушення причетний ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 зареєстрований за адресою АДРЕСА_2 , а проживаючий АДРЕСА_3 , який за своїм місцем проживання у приміщенні будинку АДРЕСА_3 , та підсобних приміщеннях, які належать до даного будинку, зберігає викрадені речі від потерпілого ОСОБА_7 , а саме акумуляторну батарею, шуруповерт, префератор.

Згідно відповіді з Торунської сільської ради від 10.01.2019 житловий будинок який знаходиться в АДРЕСА_3 належить ОСОБА_8 , а фактично проживає ОСОБА_6 . Але не зареєстрований у вказаному будинку.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст.234 КПК України, 12.01.2018 року, на підставі ухвали слідчого судді Міжгірського районного суду, Закарпатської області, ОСОБА_1 , №302/191/18 1-кс/302/31/19 від 11.01.2019 року, було проведено санкціонований обшук житла, прибудинкових споруд та дворогосподарства, що знаходиться за адресою АДРЕСА_3 , та яке є власністю ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , мешканки АДРЕСА_3 , в ході якого було виявлено та вилучено: 17 предметів, схожих на гільзи мисливських патронів до гладко ствольної зброї, жовтого кольору, із маркування на денці гільзи «20» та одна сірого кольору, із маркуванням на денці гільзи «98», 5 предметів, схожих на мисливські патрони до гладко ствольної зброї, жовтого кольору, із маркування на денці гільзи «20», 5 предметів схожих на капсулі, металеву банку з-під сірого кольору, в якій знаходиться речовина чорного-сірого кольору, схожа на мисливський порох, два чохли із предметами схожими для чистки зброї, пакет із предметами схожими на пижі, предмет схожий на магазин до пістолета, два предмети схожі на курки до зброї, два предмети схожі на мисливську зброю з дерев`яними прикладами, коричневого кольору, одна з яких одноствольна, з із маркуванням на ствольній коробці «Ш 1237 - 54» та друга, двохствольна, із маркуванням «Л 84516».

За даним фактом 12.01.2019 внесено відомості до ЄРДР №12019070110000029 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 КК України.

Відповідно до ч.2 ст.131 КПК України одним із заходів забезпечення кримінального провадження є арешт майна.

Враховуючи викладене, наразі існують достатні підстави вважати, що тимчасово вилучене майно 17 предметів, схожих на гільзи мисливських патронів до гладко ствольної зброї, жовтого кольору, із маркування на денці гільзи «20» та одна сірого кольору, із маркуванням на денці гільзи «98», 5 предметів, схожих на мисливські патрони до гладко ствольної зброї, жовтого кольору, із маркування на денці гільзи «20», 5 предметів схожих на капсулі, металеву банку з-під сірого кольору, в якій знаходиться речовина чорного-сірого кольору, схожа на мисливський порох, два чохли із предметами схожими для чистки зброї, пакет із предметами схожими на пижі, предмет схожий на магазин до пістолета, два предмети схожі на курки до зброї, два предмети схожі на мисливську зброю з дерев`яними прикладами, коричневого кольору, одна з яких одноствольна, з із маркуванням на ствольній коробці «Ш 1237 - 54» та друга, двохствольна, із маркуванням «Л 84516»., можуть бути предметом вчинення злочину передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України.

У зв`язку з цим, з метою забезпечення кримінального провадження, зокрема, збереження речових доказів, недопущення їх приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення чи відчуження, необхідності призначення ряду експертиз, а також з`ясування всіх інших обставин справи орган досудового слідства просить накласти арешт на вищезазначене майно.

Слідчий СВ Міжгірського ВП Хустського ВП ГУ НП в Закарпатській області ОСОБА_3 клопотання підтримав, просить таке задоволити.

Дослідивши надані матеріали, вважаю що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з такого.

Так, згідно з ч.ч. 1, 2, 10 ст.170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження.

Арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів; спеціальної конфіскації; конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Арешт може бути накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна.

Враховуючи, що є достатні підстави вважати, що тимчасово вилучене майно, а саме 83 сухі стебла з бутонами рослин маку снотворного (макову солому), має істотне значення для розслідування кримінального провадження, та з метою забезпечення кримінального провадження, зокрема, збереження речових доказів, недопущення їх приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення чи відчуження, необхідності призначення ряду експертиз, а також з`ясування всіх інших обставин справи, вважаю необхідним накласти арешт на вказане майно вищезазначене майно.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 170173, 309, 369372 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СВ Міжгірського ВП Хустського ВП ГУНП в Закарпатській області ОСОБА_3 задовольнити.

Накласти арешт на тимчасово вилучене майно - 17 предметів, схожих на гільзи мисливських патронів до гладко ствольної зброї, жовтого кольору, із маркування на денці гільзи «20» та одна сірого кольору, із маркуванням на денці гільзи «98», 5 предметів, схожих на мисливські патрони до гладко ствольної зброї, жовтого кольору, із маркування на денці гільзи «20», 5 предметів схожих на капсулі, металеву банку з-під сірого кольору, в якій знаходиться речовина чорного-сірого кольору, схожа на мисливський порох, два чохли із предметами схожими для чистки зброї, пакет із предметами схожими на пижі, предмет схожий на магазин до пістолета, два предмети схожі на курки до зброї, два предмети схожі на мисливську зброю з дерев`яними прикладами, коричневого кольору, одна з яких одноствольна, з із маркуванням на ствольній коробці «Ш 1237 - 54» та друга, двохствольна, із маркуванням «Л 84516», які належать ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який фактично проживає в АДРЕСА_3 , та які на даний час знаходиться в кімнаті зберігання речових доказів, Міжгірського відділення поліції Хустського ВП ГУНП в Закарпатській області за адресою: Закарпатська область, Міжгірський район, смт. Міжгір`я, вул. Возз`єднання, 1.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Ухвала може бути оскаржена в Закарпатський апеляційний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 5-денний строк з дня проголошення ухвали; у разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 5 днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Слідчий суддя:ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.01.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79316988
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт тимчасово вилученого майна

Судовий реєстр по справі —302/67/19

Ухвала від 30.01.2019

Кримінальне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Гайдур А. Ю.

Ухвала від 24.01.2019

Кримінальне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Гайдур А. Ю.

Ухвала від 24.01.2019

Кримінальне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Гайдур А. Ю.

Ухвала від 18.01.2019

Кримінальне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Гайдур А. Ю.

Ухвала від 21.01.2019

Кримінальне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Гайдур А. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні