Ухвала
від 21.01.2019 по справі 197/386/17
ШИРОКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 197/386/17

провадження № 2/197/100/19

УХВАЛА

21 січня 2019 рокуШироківський районний суд Дніпропетровської області в складі головуючого судді Леонідової О.В., за участі секретаря судового засідання Піско Л.В., розглянувши в залі суду смт. Широке Широківського району Дніпропетровської області у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом органу опіки та піклування виконавчого комітету Широківської селищної ради Широківського району Дніпропетровської області до ОСОБА_1, ОСОБА_2, треті особи - КЗ освіти Криворізький багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр Перлина ДОР, орган опіки та піклування Широківської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, про позбавлення батьківських прав,

В С Т А Н О В И Л А:

Позивач звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав.

Сторони, повідомлені належним чином, у судове засідання не з'явилися.

Фіксування судового процесу не здійснюється за допомогою звукозаписувального технічного засобу відповідно до ч.2 ст. 247 ЦПК України.

15.12.2017 року набув чинності Закон України Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів , яким ЦПК України викладено в новій редакції.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ст. 19 ЦПК України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

З урахуванням понад надмірного навантаження справами (у провадженні судді Леонідової О.В. знаходиться більше 750 справ), яке виходить за межі фізичної можливості розгляду кожної справи у розумні строки і незначною чисельністю суддів (штатна чисельність суддів Широківського районного суду Дніпропетровської області складає три одиниці: одна посада судді вакантна, одна суддя перебуває у відпустці по догляду за дитиною), однак з жовтня 2016 року фактично одна суддя Леонідова О.В. здійснює правосуддя, суд позбавлений можливості призначити розгляд справи в розумні .

З огляду на вищевикладене, суд приходить до висновку, що подальший розгляд цієї справи належить проводити за правилами, що передбачені новою редакцією ЦПК України за правилами загального позовного провадження та витребувати докази.

Керуючись ст.84,196-198, 260 п. 9 Перехідних Положень ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Продовжити розгляд цивільної справи за позовом органу опіки та піклування виконавчого комітету Широківської селищної ради Широківського району Дніпропетровської області до ОСОБА_1, ОСОБА_2, треті особи - КЗ освіти Криворізький багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр Перлина ДОР, орган опіки та піклування Широківської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, про позбавлення батьківських прав в порядку загального позовного провадження до 11.00 години 12 березня 2019 року , про що повідомити учасників справи.

Зобов'язати орган опіки та піклування Широківської районної державної адміністрації Дніпропетровської області надати обґрунтований висновок про доцільність (недоцільність) позбавлення батьківських прав відповідачів - ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, та ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, відносно їх доньки ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3 на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні.

Зобов'язати орган опіки та піклування Широківської районної державної адміністрації Дніпропетровської області надати подання щодо призначення опікуна над малолітньою ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3

КЗ освіти Криворізький багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр Перлина ДОР (місцезнаходження: 50102, м. Кривий Ріг, вул. Староінгулецька, 22) надати відомості, чи може за станом здоров'я та віковими особливостями малолітня ОСОБА_3 висловити свою думку у судовому засіданні щодо заявленого позову про позбавлення її батьків батьківських прав. При неможливості дитини висловити свою думку у судовому засіданні, опитати її з вищезазначених питань та надати до суду відповідні відомості.

Копію ухвали направити до виконання.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.В. Леонідова

СудШироківський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення21.01.2019
Оприлюднено23.01.2019
Номер документу79327857
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —197/386/17

Рішення від 21.06.2019

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Леонідова О. В.

Рішення від 21.06.2019

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Леонідова О. В.

Ухвала від 22.04.2019

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Леонідова О. В.

Ухвала від 21.01.2019

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Леонідова О. В.

Ухвала від 21.01.2019

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Леонідова О. В.

Ухвала від 15.06.2017

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Леонідова О. В.

Ухвала від 23.05.2017

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Леонідова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні