Ухвала
від 21.01.2019 по справі 207/4520/18
БАГЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

№ 207/4520/18

№ 1-кс/207/167/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 січня 2019 року м. Кам`янське .

Слідчий суддя Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого СВ Південного ВП Кам`янського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ Південного ВП Кам`янського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про дозвіл на проведення обшуку за кримінальним провадженням № 12018040780001497 ,

В С Т А Н О В И В

4 грудня 2018 року до чергової частини Південного ВП з Управління Служби безпеки України в Дніпропетровській області надійшло повідомлення про вчинення кримінального правопорушення, а саме про те, що в другій половині грудня 2016 року посадові особи ДП «Бар`єр», розташованого за адресою : м. Кам`янське, проспект Аношкіна, 179-Б, шляхом зловживання службовим становищем привласнили бюджетні кошти на загальну суму 986 259 гривень.

19 грудня 2018 року до ЧЧ Південного ВП КВП надійшов рапорт начальника МРВ№4 УЗЕ в Дніпропетровській області про те, що службові особи Державного підприємства «Бар`єр», діючи умисно, за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ «Центр радіологічного моніторингу», достовірно знаючи, що по договору № 34-16 від 15 грудня 2016 року роботи по складенню проектної документації та проходження її державної експертизи не виконані в термін до 23 грудня 2016 року на загальну суму 986 259,12 гривень, зловживаючи своїм службовим становищем, що виразилося у внесені недостовірних відомостей до актів здачі - приймання виконаних робіт, які підписані в.о. директора ДП «Бар`єр» ОСОБА_4 та директором ТОВ «ЦРЕМ» ОСОБА_5 , а також отримання безпідставної оплати на користь ТОВ «ЦРЕМ» за рахунок бюджетних коштів вартості робіт, які фактично не виконані, без проходження обов`язкової державної експертизи , всупереч вимог ч. 2 ст. 31 , п. 1 ч. 4 ст. 31 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та п. 1, п. 2, п. 6 , абзацу 2 п. 12 Постанови Кабінету Міністрів України № 560 від 11 травня 2011 року «Про затвердження Порядку затвердження проектів будівництва і проведення їх експертизи та визнання такими , що втратили чинність , деяких постанов Кабінету Міністрів України» , привласнили бюджетні кошти на вказану суму , чим спричинили ДП «Бар`єр» майнову шкоду у особливо великому розмірі .

Під час досудового слідства встановлено , 15 грудня 2016 року на виконання державної цільової програми між Державним підприємством «Бар`єр» та ТОВ «Центр радіологічного моніторингу» укладений договір № 34-16 на виконання робіт від, предмет договору - виконання робіт: «Розробка проектної документації на будівництво майданчика для сортування, тимчасового зберігання та кондиціонування відходів і забрудненого обладнання», вартість робіт складає - 986 259,12 гривень у тому числі ПДВ 164 376,52 гривень. Термін виконання договірних умов до 23 грудня 2016 року.

По вказаному договору № 34-16 від 15 грудня 2016 року між ДП «Бар`єр» та ТОВ «ЦРЕМ» складені та підписані акти виконаних робіт № Д-34-16-1 від 21 грудня 2016 року, етап 1 на суму 300 000,00 гривень, з урахуванням ПДВ, № Д-34-16-2 від 21 грудня 2016 року, етап 2 на суму 300 000,00 гривень, з урахуванням ПДВ та № Д-34-16-3 від 21 грудня 2016 року, етап 3 на суму 386 259,12 гривень, з урахуванням ПДВ.

Згідно вказаних актів виконаних робіт , в.о. директора ДП «Бар`єр» ОСОБА_4 прийняв від ТОВ «ЦРЕМ» документи, зміст та комплектність яких не відповідає умовам договору (технічному завданню) та нормативно - правовим актам України, при цьому недоліки у документації «Розробка проектної документації на будівництво майданчика для сортування, тимчасового зберігання та кондиціонування відходів і забрудненого обладнання», згідно листа-зобов`язання (гарантії) від 3 січня 2017 року ТОВ «ЦРЕМ» до договору № 34-16 від 15 грудня 2016 року, не усунуті, у зв`язку з чим такі документи не с проектною документацією та не можуть бути використані підприємством за цільовим призначенням так, як проектна документація не пройшла відповідну державну експертизу .

Проведеним оперативно-розшуковими заходами встановлено, що відповідно до даних в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань юридичною адресою ТОВ «ЦРЕМ», код ЄДРПОУ 31943763 с Дніпропетровська область, м. Жовті Води, вулиця Гагаріна, будинок 40, корпус, при цьому одним із засновників підприємства є юридична особа - ТОВ «НВП «ТЕТРА», код ЄДРПОУ 23077206, юридична адреса: Дніпропетровська область, м. Жовті Води, вулиця Франка, 2, директор ОСОБА_6 ..

Посадові особи ТОВ «ЦРЕМ» з метою виконання умов договору №34-16 від 15 грудня 2016 року на суму 986 259,12 гривень на виконання проектної документації, уклали договір з Державним підприємства «Науково- технічний центр дезактивації та комплексного поводження з радіоактивними відходами, речовинами джерелами іонізуючого випромінювання», яке фактично виконало частину проектної документації на загальну суму 42 000 гривень, яка потім була передана як нібито виготовлена проектна документації на ДП «Бар`єр».

21 січня 2019 року слідчий СВ Південного ВП Кам`янського ВП ГУПН у Дніпропетровській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку за фактичною адресою ТОВ «ЦРЕМ»: Дніпропетровська область, м. Жовті Води, вулиця Гагаріна, будинок 40 корпус 4 з метою встановлення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення оригіналів документів щодо підготовки, укладання та виконання умов договору № 34-16 від 15 грудня 2016 року, укладеного між ДП «Бар`єр» та ТОВ «ЦРЕМ», (з усіма наявними додатками), а також платіжних доручень, видаткових накладних, податкових накладних, рахунків-фактур, реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, актів здачі-приймання послуг, актів виконаних робіт, квитанції про сплату рахунків по вказаному договору; листування між ДП «Бар`єр» та ТОВ «ЦРЕМ» з приводу виконання умов вказаного договору, проектної документації на будівництво майданчика для сортування, тимчасового зберігання та кондиціонування відходів і забрудненого обладнання, яка виготовлена на виконання умов договору № 34-16 від 15 грудня 2016 року між ДП «Бар`єр» та ТОВ «ЦРЕМ», договору, укладеного між ТОВ «ЦРЕМ» та державним підприємством «Науково-технічний центр дезактивації та комплексного поводження з радіоактивними відходами, речовинами джерелами іонізуючого випромінювання», код ЄДРПОУ 19090572 щодо розробки проекту організації будівництва майданчика для сортування, тимчасового зберігання та кондиціонування відходів і забрудненого обладнання для робочого проекту «Розробка проектної документації на будівництво майданчика для сортування, тимчасового зберігання та кондиціонування відходів і забрудненого обладнання» (з усіма наявними додатками), а також платіжних доручень, видаткових накладних, податкових накладних, рахунків-фактур, реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, актів здачі-приймання послуг, актів виконаних робіт, квитанції про сплату рахунків по вказаному договору; листування між ДП «НТЦ КПРВ» та ТОВ «ЦРЕМ» з приводу виконання умов вказаного договору, проекту організації будівництва майданчика для сортування, тимчасового зберігання та кондиціонування відходів і забрудненого обладнання для робочого проекту «Розробка проектної документації на будівництво майданчика для сортування, тимчасового зберігання та кондиціонування відходів і забрудненого обладнання», який виготовлений на виконання умов договору між ДП «НТЦ КПРВ» та ТОВ «ЦРЕМ» .

Дослідивши матеріали клопотання , вислухавши думку слідчого СВ Південного ВП Кам`янського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , який підтримав клопотання , слідчий суддя вважає необхідним задовольнити клопотання .

Керуючись ст. 131 , 132 , 234 , 235 КПК України , слідчий суддя

У Х В А Л И В

Надати слідчому СВ Південного ВП Кам`янського ВП ГУНП у Дніпропетровській області ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку за фактичною адресою ТОВ «ЦРЕМ» : Дніпропетровська область , м. Жовті Води , вулиця Гагаріна , будинок 40 корпус 4 з метою відшукання та вилучення оригіналів документів щодо підготовки , укладання та виконання умов договору № 34-16 від 15 грудня 2016 року , укладеного між ДП «Бар`єр» та ТОВ «ЦРЕМ» , (з усіма наявними додатками) , а також платіжних доручень , видаткових накладних , податкових накладних , рахунків-фактур , реєстрів отриманих та виданих податкових накладних , актів здачі-приймання послуг , актів виконаних робіт , квитанції про сплату рахунків по вказаному договору ; листування між ДП «Бар`єр» та ТОВ «ЦРЕМ» з приводу виконання умов вказаного договору , проектної документації на будівництво майданчика для сортування , тимчасового зберігання та кондиціонування відходів і забрудненого обладнання , яка виготовлена на виконання умов договору № 34-16 від 15 грудня 2016 року між ДП «Бар`єр» та ТОВ «ЦРЕМ» , договору , укладеного між ТОВ «ЦРЕМ» та Державним підприємством «Науково-технічний центр дезактивації та комплексного поводження з радіоактивними відходами , речовинами джерелами іонізуючого випромінювання» , код ЄДРПОУ 19090572 щодо розробки проекту організації будівництва майданчика для сортування , тимчасового зберігання та кондиціонування відходів і забрудненого обладнання для робочого проекту «Розробка проектної документації на будівництво майданчика для сортування , тимчасового зберігання та кондиціонування відходів і забрудненого обладнання» ( з усіма наявними додатками ) , а також платіжних доручень , видаткових накладних , податкових накладних , рахунків-фактур , реєстрів отриманих та виданих податкових накладних , актів здачі-приймання послуг , актів виконаних робіт , квитанції про сплату рахунків по вказаному договору ; листування між ДП «НТЦ КПРВ» та ТОВ «ЦРЕМ» з приводу виконання умов вказаного договору , проекту організації будівництва майданчика для сортування , тимчасового зберігання та кондиціонування відходів і забрудненого обладнання для робочого проекту «Розробка проектної документації на будівництво майданчика для сортування , тимчасового зберігання та кондиціонування відходів і забрудненого обладнання» , який виготовлений на виконання умов договору між ДП «НТЦ КПРВ» та ТОВ «ЦРЕМ» .

Ухвала дійсна на протязі одного місяця з дня її постановлення , тобто до 20 лютого 2019 року .

Ухвала оскарженню не підлягає .

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.01.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу79340360
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення обшуку за кримінальним провадженням № 12018040780001497

Судовий реєстр по справі —207/4520/18

Ухвала від 20.06.2019

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 14.06.2019

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Скиба С. А.

Ухвала від 17.05.2019

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Скиба С. А.

Ухвала від 18.03.2019

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Скиба С. А.

Ухвала від 07.02.2019

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Скиба С. А.

Ухвала від 22.01.2019

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Скиба С. А.

Ухвала від 23.01.2019

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Скиба С. А.

Ухвала від 21.01.2019

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Скиба С. А.

Ухвала від 10.01.2019

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Скиба С. А.

Ухвала від 04.01.2019

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Скиба С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні