Ухвала
від 22.01.2019 по справі 183/6308/18
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/6308/18

№ 2/183/3388/18

У Х В А Л А

22 січня 2019 року м. Новомосковськ Суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Крохмалюк І.П., розглянувши клопотання відповідача ОСОБА_1 про зупинення провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про відшкодування заподіяних збитків, завданих незаконним використанням земельної ділянки , -

В С Т А Н О В И Л А:

В провадженні Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про відшкодування заподіяних збитків, завданих незаконним використанням земельної ділянки .

Провадження у справі відкрито 07.11.2018 року.

16.01.2019 року відповідачем ОСОБА_1 заявлено клопотання про зупинення провадження у даній цивільній справі, посилаючись на те, що у провадженні Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області знаходиться справа № 183/5639/18 за позовом ОСОБА_1 до заступника начальника управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області ОСОБА_3 про визнання дій неправомірними, скасування припису та постанови про накладення адміністративного стягнення за фактом незаконно зайнятої приватної земельної ділянки сільськогосподарського призначення, площею 1,1500 га з кадастровим номером 1223284000:01:041:0607. Відповідач вважає, що у зазначеній справі мають бути вирішені питання, що стосуються підстав, заявлених ОСОБА_2 у її позовній заяві.

Дослідивши клопотання відповідача, суддя приходить до таких висновків.

У відповідності до приписів пункту 6 частини 1 статті 251 ЦПК України, суд зобов'язаний зупинити провадження у справі у разі: об'єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об'єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Так, встановлено, що у провадженні судді Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Городецького Д.І. знаходиться справа за позовом ОСОБА_1 до заступника начальника управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області ОСОБА_3 про визнання дій неправомірними, скасування припису та постанови про накладення адміністративного стягнення за фактом незаконно зайнятої приватної земельної ділянки сільськогосподарського призначення. На даний час остаточне рішення у зазначеній справі не прийнято.

У зв'язку з наведеним існує об'єктивна неможливість розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про відшкодування заподіяних збитків, завданих незаконним використанням земельної ділянки до набрання законної сили судовим рішенням Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області у справі № 183/5639/18 (провадження № 2-а/183/166/18) за позовом ОСОБА_1 до заступника начальника управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області ОСОБА_3 про визнання дій неправомірними, скасування припису та постанови про накладення адміністративного стягнення за фактом незаконно зайнятої приватної земельної ділянки сільськогосподарського призначення , у зв'язку з чим провадження у даній цивільній справі підлягає зупиненню.

На підставі викладеного та керуючись ст. 251 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИЛА :

Зупинити провадження у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про відшкодування заподіяних збитків, завданих незаконним використанням земельної ділянки до набрання законної сили судовим рішенням Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області у справі № 183/5639/18 (провадження № 2-а/183/166/18) за позовом ОСОБА_1 до заступника начальника управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області ОСОБА_3 про визнання дій неправомірними, скасування припису та постанови про накладення адміністративного стягнення за фактом незаконно зайнятої приватної земельної ділянки сільськогосподарського призначення.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути поданою до Дніпровського апеляційного суду через Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя І.П. Крохмалюк

СудНовомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення22.01.2019
Оприлюднено24.01.2019
Номер документу79344104
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —183/6308/18

Ухвала від 13.09.2019

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Крохмалюк І. П.

Ухвала від 22.01.2019

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Крохмалюк І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні