Ухвала
від 21.01.2019 по справі 296/400/19
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/400/19

1-кс/296/250/19

УХВАЛА

Іменем України

21 січня 2019 року м.Житомир

Слідчий суддя Корольовського районного суду м. Житомира ОСОБА_1

за участі секретаря ОСОБА_2 ,

розглянув клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 .

Перевірив надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах,

ВСТАНОВИВ:

18 січня 2019 року до Корольовського районного суду м. Житомира звернулася сторона кримінального провадження із клопотанням, в якому просить надати дозвіл на проведення обшуку у володінні ПП «ЕНЕРГОСПЕЦСЕРВІС» код ЄДРПОУ №3322114 а саме на земельній ділянці загальною площею 0,8873 га з кадастровим номером 0521610100:01:060:0086, що розташована за адресою: Вінницька область, м. Калинівка, вул. Коцюбинського 73-Б.

Відповідно до ч. 4 ст. 234 КПК України, слідчий суддя розглядає клопотання про обшук за участю слідчого та прокурора.

З клопотання встановлено, що у провадженні слідчого управління Головного управління Національної поліції в Житомирській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018060000000281 від 06.11.2018 (об`єднане з кримінальним провадженням за №12018060000000313 від 30.11.2018), за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.272, ч. 1 ст. 292 КК України..

В ході розслідування встановлено, що невстановлені особи, діючи на території Житомирської області, не маючи відповідної дозвільної документації компетентних органів, протягом 2017-2018 років, організували та здійснюють господарську діяльність пов`язану з реалізацією нафтопродуктів шляхом розміщення автозаправних станцій, які є об`єктами підвищеної небезпеки, експлуатуючи при цьому потенційно небезпечне обладнання, використання якого несе у собі загрозу для життя і здоров`я оточуючих людей та виконують роботи з підвищеною небезпекою.

За результатами проведених слідчих (розшукових) дій та оперативно-розшукових заходів отримано відомості та документи, які підтверджують, що невстановлені особи організували функціонування нелегального автозаправного пункту за адресою: м. Житомир, вул. Заводська, 23. Зокрема, зазначені особи встановили ємність високого тиску, яка попередньо призначена для заправлення автомобілів газом нафтовим пропан-бутаном, у місцях скупчення людей та функціонування громадських закладів інфраструктури м. Житомир.

Функціонування такого обладнання, яке не пройшло відповідну перевірку в органах Держпраці, та не отримало дозволу на проведення робіт підвищеної небезпеки несе у собі пряму загрозу життю і здоров`ю громадян, як таких, які користуються послугами АГЗП так і таких, які перебуваються поряд.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження, яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018060000000281 від 06.11.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.272 КК України.

Так, в період часу з 28 листопада 2018 року по 02 грудня 2018 року у ході проведення санкціонованого обшуку на підставі Ухвали слідчого судді Корольовського районного суду від 21.11.2018 №296/11399/18 встановлено, що за адресою: м. Житомир, вул. Заводська, 23, фактично функціонувала підпільна (нелегальна) авто газозаправна станція з незаконним відбором природного газу (метану) з магістрального газопроводу постачання газу населенню з застосуванням компресорних установок для підвищення його тиску для можливості подальшого заправлення автомобілів. Також, внаслідок незаконного відбору газу ПАТ «Житомиргаз» заподіяно матеріальної шкоди, сума якої встановлюється.

Крім того, залучений до проведення обшуку в якості спеціаліста, головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об`єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Житомирській області ОСОБА_4 , під час обшуку зазначив, що об`єкт підвищеної небезпеки нелегальна (підпільна) компресорна автозаправна станція природним газом «Метан» який незаконно відбирався з газопроводу, за адресою: м. Житомир, вул. Заводська, 23, фактично експлуатувався з порушеннями вимог нормативно правових актів з питань охорони праці та промислової безпеки, а саме відсутність дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки, відсутність виконавчо-технічної документації, відсутність акту приймання газообладнання для проведення пуско-налагоджувальних робіт за встановленою формою «Ю» до ДБН «Газопостачання», тощо. Також розташування підпільної газозаправної станції в межах населеного пункту становило загрозу розташованим поруч будинкам, життю та здоров`ю проживаючим там громадян.

В ході проведення обшуку демонтовано та вилучено обладнання незаконної автозаправної станції, а саме два пристрої, схожі на компресорні установки, 67 одиниць балонів для зберігання стисненого газу «Метан», елементи газової магістралі, місце незаконної «врізки» у газопровід, деякі документи щодо нерухомого майна. Одночасно з цим, під час обшуку не виявлено документів щодо вилучених предметів, схожих на компресорні установки, зокрема, місце їх придбання та обслуговування, документів на балони для зберігання стисненого газу «Метан» та чорнової документації щодо заправлених автомобілів, інформації щодо об`ємів заправленого газу та отриманих прибутків. Технічні характеристики вилученого обладнання, зокрема, необхідні для обрахування спричиненої матеріальної шкоди ПАТ «Житомиргаз» та встановлення істини у справі, встановлення винних осіб у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень та місце їх перебування.

За фактом пошкодження (втручання) до магістрального газопроводу розпочато кримінальне провадження, яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018060000000313 від 30.11.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.292 КК України.

Вказані кримінальні провадження були об`єднані постановою прокурора відділу прокуратури Житомирської області ОСОБА_5 від 04 грудня 2018 року з єдиним реєстраційним номером №12016060060000281.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав власності на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна з реєстраційним номером №144746918 право власності на об`єкти нерухомого майна та земельну ділянку, що розташована за адресою: АДРЕСА_2 зареєстровано на праві приватної власності за ОСОБА_6 .

Таким чином, власник станції технічного обслуговування за адресою: АДРЕСА_2 , громадянин ОСОБА_6 може бути причетний до вчинення вказаних кримінальних правопорушень.

Крім того, під час проведення обшуку в період часу з 28 листопада 2018 року по 02 грудня 2018 року власник приміщення гр. ОСОБА_6 чи інші особи, кому належить вилучене обладнання, за адресою АДРЕСА_2 , а також до ГУНП в Житомирській області для проведення слідчих дій, не з`явилися.

Так, 11 січня 2019 року у ході проведення санкціонованого обшуку на підставі Ухвали слідчого судді Корольовського районного суду від 14.12.2018 №296/12217/18 за місцем проживання ОСОБА_6 , за адресою: АДРЕСА_3 , виявлено та вилучено, зокрема, копію Договору генпідряду №11/16 ПП від 14.03.2016 укладеного між ОСОБА_6 та ТОВ «МІКРОМЕТАН Україна».

Відповідно до вказаного договору ТОВ «МІКРОМЕТАН Україна» зобов`язується виконати та передати ОСОБА_6 роботи з розміщення, згідно проектної документації, розробленої та погодженої в порядку та на умовах, визначених договором, газозаправного пункту (ГЗП) для заправки автомобілів компримованим природним газом, технологічного обладнання ГЗП на об`єкті, розташованому за адресою (без вказування адреси), а також здійснювати гарантійне обслуговування обладнання протягом 10 років.

У ході особистого пошуку, згідно інформації з мережі Інтернет, з відкритих джерел за посиланням http://www.micrometan.com.ua/index.html, встановлено, що дійсно, ТОВ «МІКРОМЕТАН Україна», яке знаходиться за адресою: Вінницька обл., м. Калинівка, вул. Коцюбинського 73-Б, надає послуги щодо реалізації, встановлення, налаштування, ремонту та гарантійного обслуговування італійського газокомпресорного обладнання іноземного виробництва (Італія COLTRI, CUBOGAS, GALILEO; Аргентина -DELTA GOMPRESION S.R.L.), аналогічне тому, яке було вилучено у ході проведення обшуку за адресою: м. Житомир, вул. Заводська, 23.

Таким чином, за місцем знаходження ТОВ «МІКРОМЕТАН Україна», за адресою: Вінницька область, м. Калинівка, вул. Коцюбинського 73-Б, зберігаються речові докази вчиненого кримінального правопорушення, а саме документи на вилучене обладнання газозаправної станції, зокрема, розроблені технічні умови на підключення ГЗП до газової мережі, проектна документація на розміщення газозаправного пункту, документи щодо поставки та монтажу вилученого обладнання, його гарантійне обслуговування, унікальної ідентифікації, та відомості про осіб, які безпосередньо виконували вказані роботи, а також документи, які підтверджують перерахунок коштів ОСОБА_6 за придбання обладнання відповідно до договору №11/16 ПП від 14.03.2016, інформація щодо інших об`єктів у Житомирській області, де ТОВ «МІКРОМЕТАН Україна» здійснило поставку та обслуговування газового обладнання, а також комп`ютерна техніка, флеш карти та інші носії інформації, телефони, які можуть містити інформацію в електронному вигляді щодо проведення вказаних робіт, інші предмети, речі та документи, які можуть бути засобами для розкриття злочину і виявлення винних осіб, встановлення істини у справі та слугуватимуть прийняттю об`єктивного рішення у кримінальному провадженні.

У зазначених предметах та документах наявна інформація, що є предметом доказування та має значення для встановлення фактичних обставин у кримінальному провадженні, а тому існує реальна загроза зміни або знищення таких речей.

Без виявлення і вилучення зазначених грошей, предметів, речей та документів неможливо всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження.

Також в клопотанні зазначено, що Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав власності на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна №152787469 від 16.01.2019 право власності на об`єкт нерухомого майна земельну ділянку загальною площею 0,8873 га з кадастровим номером 0521610100:01:060:0086 (реєстраційний номер 202031805216), що розташована за адресою: Вінницька область, м. Калинівка, вул. Коцюбинського 73-Б, зареєстровано на праві приватної власності за ПП «ЕНЕРГОСПЕЦСЕРВІС» код ЄДРПОУ №33221141 на підставі договору купівлі-продажу №4160 від 07.10.2009.

З метою виявлення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а саме: відшукання і вилучення майна, що може містити інформацію про кримінальне правопорушення, майна, яке було здобуте у результаті його вчинення та інших предметів і документів, що матимуть доказове значення у даному кримінальному провадженні, є доцільним провести обшук за місцем знаходження ТОВ «МІКРОМЕТАН Україна», за адресою: Вінницька область, м. Калинівка, вул. Коцюбинського 73-Б.

Розглянувши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя, враховуючи терміновість проведення необхідних слідчих дій та можливу зміну, втрату або знищення доказів, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню, оскільки вилучені під час обшуку речі та предмети можуть бути використані як докази у ході досудового розслідування та судового розгляду.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку у володінні ПП «ЕНЕРГОСПЕЦСЕРВІС» код ЄДРПОУ №3322114 а саме на земельній ділянці загальною площею 0,8873 га з кадастровим номером 0521610100:01:060:0086, що розташована за адресою: Вінницька область, м. Калинівка, вул. Коцюбинського 73-Б, з усіма об`єктами нерухомого майна ній, з метою виявлення та вилучення речових доказів та знарядь вчинення кримінального правопорушення, а саме документів на вилучене обладнання газозаправної станції, зокрема, розроблених технічних умов на підключення ГЗП до газової мережі, проектна документація на розміщення газозаправного пункту, документи щодо поставки та монтажу вилученого обладнання, його гарантійне обслуговування, унікальної ідентифікації, та відомості про осіб, які безпосередньо виконували вказані роботи, а також документи, які підтверджують перерахунок коштів ОСОБА_6 за придбання обладнання відповідно до договору №11/16 ПП від 14.03.2016, інформація щодо інших об`єктів у Житомирській області, де ТОВ «МІКРОМЕТАН Україна» здійснило поставку та обслуговування газового обладнання, а також комп`ютерна техніка, флеш карти та інші носії інформації, телефони, які можуть містити інформацію в електронному вигляді щодо проведення вказаних робіт, інші предмети, речі та документи, які можуть бути засобами для розкриття злочину і виявлення винних осіб, встановлення істини у справі та слугуватимуть прийняттю об`єктивного рішення у кримінальному провадженні.

Строк дії ухвали не перевищує одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення - на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.01.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу79346781
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 . Перевірив надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах

Судовий реєстр по справі —296/400/19

Ухвала від 21.01.2019

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Драч Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні