Ухвала
від 23.01.2019 по справі 461/7461/17
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/7461/17

Провадження № 1-кс/461/628/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.01.2019 слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 , захисника ОСОБА_5 , розглянувши клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_4 про застосування запобіжного заходу у вигляді застави щодо підозрюваного

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця Львівської області Жидачівського району, с. Демидів, громадянина України, українця, з вищою освітою, одруженого, працюючого в.о. директора «УТОГ Граніт», раніше не судимого, який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1

В С Т А Н О В И В :

Слідчим управлінням ГУНП у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017140000000805 від 23 жовтня 2017 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 27- ч.3 ст. 191, ч.3 ст. 358, ч. 1 ст. 366 КК України.

Слідчий слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_4 за погодженням з прокурором прокуратури Львівської області ОСОБА_7 звернувся до суду з клопотанням про застосування запобіжного заходу у вигляді застави щодо ОСОБА_6 , який обґрунтовано підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, санкція статті якого передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк від трьох до п`яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Таким чином, враховуючи наявність обґрунтованої підозри ОСОБА_6 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 ККУкраїни, а також наявність ризиків, з метою забезпечення виконання підозрюваним своїх обов`язків, а також запобігання спробам переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду; знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, незаконно впливати на учасників кримінального провадження у цьому ж кримінальному провадженні; перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, підозрюваному ОСОБА_6 доцільно обрати запобіжний захід у вигляді застави.

Прокурор та слідчий кожний окремо клопотання підтримали, просили задоволити з мотивів наведених у ньому.

Підозрюваний та його захисник заперечили проти клопотання слідчого, просили у його задоволенні відмовити за безпідставністю.

Заслухавши думку прокурора та слідчого щодо поданого клопотання, пояснення підозрюваного та його захисника, дослідивши надані матеріали, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу відповідає вимогам ст. 184 КПК України і воно отримано підозрюваним 22.01.2019 року о 13 годині 00 хвилин. Розгляд клопотання згідно з вимогами ч. 2 ст. 184 КПК України проведений більш ніж через 3 години після отримання підозрюваним копії клопотання та матеріалів, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання.

Згідно положень статті 8 КПК України, кримінальне провадження здійснюється з додержанням принципу верховенства права, відповідно до якого людина, її права та свободи визнаються найвищими цінностями та визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Принцип верховенства права у кримінальному провадженні застосовується з урахуванням практики Європейського суду з прав людини.

ОСОБА_6 10 січня 2019 року повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 ККУкраїни.

Поняття "обґрунтована підозра" визначена в рішенні Європейського суду з прав людини від 21 квітня 2011 року у справі "Нечипорук і Йонкало проти України", відповідно до якої цей термін означає, що існують факти або інформація, які можуть переконати об`єктивного спостерігача тому, що особа, про яку йдеться, могла вчинити правопорушення Мета затримання для допиту полягає в сприянні розслідуванню злочину через підтвердження або спростування підозр, які стали підставою для затримання (рішення у справі "Мюррей проти Сполученого Королівства" від 28 жовтня 1994 року).

Обґрунтованість підозри стверджується зібраними доказами, а саме:

- Договором субпідряду № 16/10/17-В3 від 25.10.2017;

- Акти прийняття виконання будівельних робіт форми КБ-2в за грудень 2017 року на загальну суму 197 323 грн.;

- Допитом свідка ОСОБА_8 ;

- Висновком експерта № 3572/3573/18-26 від 11.09.2018;

- Актом № 84 від 27.04.2018 Державної служби України з надзвичайних ситуацій ГУ ДНС України у Львівській області, іншими зібраними під час досудового розслідування доказами.

Практика Європейського суду з прав людини свідчить про те, що рішення суду повинно забезпечити не тільки права підозрюваного, обвинуваченого, а й високі стандарти охорони загальносуспільних прав та інтересів, що вимагає більшої суворості в оцінці порушень цінностей суспільства з боку особи, яка обвинувачується у вчиненні протиправного діяння.

Згідно з ч.5 ст.182 КПК України, щодо особи, підозрюваної у вчиненні тяжкого злочину, розмір застави визначається в межах від двадцяти до вісімдесяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

В ході досудового розслідування встановлено, що кримінальним правопорушенням завдано матеріальної шкоди на суму 197 323 гривень.

У відповідності до ч. 5 ст. 182 КПК України, у виключних випадках, якщо слідчий суддя, суд встановить, що застава у зазначених межах не здатна забезпечити виконання особою, що підозрюється, обвинувачується у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину, покладених на неї обов`язків, застава може бути призначена у розмірі, який перевищує вісімдесят чи триста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб відповідно.

Відповідно до ч. 4 ст. 182 КПК України, розмір застави визначається слідчим суддею, судом з урахуванням обставин кримінального правопорушення, майнового та сімейного стану підозрюваного, обвинуваченого, інших даних про його особу та ризиків, передбачених статтею 177 цього Кодексу. Розмір застави повинен достатньою мірою гарантувати виконання підозрюваним, обвинуваченим покладених на нього обов`язків та не може бути завідомо непомірним для нього.

Заслухавши думку прокурора та пояснення слідчого щодо поданого клопотання, пояснення підозрюваного та його захисника, враховуючи особу підозрюваного, його сімейний та майновий стан, який раніше не судимий, та те, що ОСОБА_6 підозрюється у вчиненні тяжких злочинів, за які передбачена кримінальна відповідальність у виді обмеженням волі на строк від трьох до п`яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а у випадку обрання м`якшого запобіжного заходу може переховуватися від органу досудового розслідування та суду, знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, незаконно впливати на учасників кримінального провадження у цьому ж кримінальному провадженні; перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, суд приходить до висновку, що достатнім для забезпечення виконання підозрюваним покладених на нього процесуальних обов`язків буде обрання застави у розмірі 60 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Задовольняючи клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у виді застави, слідчий суддя вважає за необхідне покласти на підозрюваного ОСОБА_6 обов`язки, передбачені ст. 194 КПК України.

Керуючись ст.ст. 177, 178, 182, 193, 194 КПК України, слідчий суддя ,-

У Х В А Л И В :

клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_4 про застосування запобіжного заходу у вигляді застави задоволити.

Застосувати до підозрюваного ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 60 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 115 260,0 гривень.

Роз`яснити ОСОБА_6 , його обов`язок внести або забезпечити внесення іншою фізичною або юридичною особою (заставодавцем) застави не пізніше п`яти днів з дня обрання запобіжного заходу у вигляді застави на депозитний рахунок суду №37315022000757, банк ДКС України, м. Київ, МФО 820172, ЄДРПОУ 26306742, одержувач ТУ ДСА в Львівській області.

Встановити ОСОБА_6 наступні обов`язки строком на два місяці з моменту обрання запобіжного заходу, тобто до 23 березня 2019 року:

1) прибувати до слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_4 або іншого слідчого, в провадженні якого перебуватиме кримінальне провадження, прокурора та суду за першим викликом;

2) не відлучатися із м. Львова без дозволу слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_4 або іншого слідчого, в провадженні якого перебуватиме кримінальне провадження, прокурора або суду;

3) повідомляти слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_4 або іншого слідчого, в провадженні якого перебуватиме кримінальне провадження, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;

4) утримуватися від спілкування з підозрюваним ОСОБА_9 , свідками та іншими особами причетними до вчинення даного кримінального правопорушення.

5) здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) громадянина України для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України і в`їзд в Україну;

6) носити електронний засіб контролю.

Роз`яснити ОСОБА_6 , його обов`язок виконувати зазначені вище обов`язки з моменту оголошення цієї ухвали.

У разі невиконання обов`язків заставодавцем, а також якщо підозрюваний, обвинувачений порушить покладені на нього обов`язки, застава звертається в дохід держави та зараховується до спеціального фонду Державного бюджету України, а слідчий суддя, суд, вирішує питання про застосування до обвинуваченого запобіжного заходу у вигляді застави у більшому розмірі або іншого запобіжного заходу.

Контроль за виконанням запобіжного заходу покласти слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_4 .

Ухвала остаточна, оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.01.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу79351044
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування запобіжного заходу у вигляді застави щодо підозрюваного ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця Львівської області Жидачівського району, с. Демидів, громадянина України, українця, з вищою освітою, одруженого, працюючого в.о. директора «УТОГ Граніт», раніше не судимого, який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1

Судовий реєстр по справі —461/7461/17

Ухвала від 29.01.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 29.01.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 28.01.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 28.01.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 23.01.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 23.01.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 27.11.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 30.10.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 09.10.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

Ухвала від 05.10.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Городецька Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні