Ухвала
від 23.01.2019 по справі 467/378/18
АРБУЗИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 467/378/18

2/467/4/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.01.2019 року Арбузинський районний суд Миколаївської області у складі:

головуючого - судді Догарєвої І.О.

за участі:

секретаря судового засідання -Фесенко К.В.,

розглянув у відкритому судовому засіданні у залі суду в смт.Арбузинка цивільну справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, яка діє від свого імені та імені своїх неповнолітніх дітей ОСОБА_3 та ОСОБА_4 в якості законного представника, третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору завідувача Арбузинської державної нотаріальної контори Миколаївської області Бойченка Володимира Анатолійовича, Служби у справах дітей Южноукраїнської міської ради Миколаївської області, органу опіки і піклування Южноукраїнської міської ради Миколаївської області про скасування свідоцтв про право на спадщину, скасування державної реєстрації права власності на об'єкти спадщини, визначення додаткового строку для звернення з заявою про прийняття спадщини,

в с т а н о в и в:

На розгляді Арбузинського районного суду Миколаївської області перебуває цивільна справа №467/378/18 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, яка діє від свого імені та імені своїх неповнолітніх дітей ОСОБА_3 та ОСОБА_4 в якості законного представника, третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору завідувача Арбузинської державної нотаріальної контори Миколаївської області Бойченка Володимира Анатолійовича, Служби у справах дітей Южноукраїнської міської ради Миколаївської області, органу опіки і піклування Южноукраїнської міської ради Миколаївської області про скасування свідоцтв про право на спадщину, скасування державної реєстрації права власності на об'єкти спадщини, визначення додаткового строку для звернення з заявою про прийняття спадщини.

Позивач ОСОБА_1 в судове засідання не з'явився, через канцелярію суду від нього надійшла заява про відмову від позову, в якій позивач просить провадження у даній справі закрити та скасувати вжиті заходи забезпечення позову, вказує, що розуміє наслідки відмови від позову, передбачені ст.256 ЦПК України.

Представник позивача ОСОБА_6, відповідач ОСОБА_2 та її представник ОСОБА_7, треті особи в судове засідання не з'явились, про час і місце розгляду справи повідомлені належним чином, причини неявки не повідомили.

Суд розглянув заяву позивача ОСОБА_1 та встановив наступне.

Відповідно до положень ч.ч. 1, 2, 3 ст. 206 ЦПК України, позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

До ухвалення судового рішення у зв'язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз'яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення.

У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Приймаючи до уваги, що позивач відмовився від позову та звернувся до суду з відповідною заявою, в якій зазначив, що розуміє положення ст.256 ЦПК України, суд вважає за необхідне прийняти відмову позивача від позову та закрити провадження у справі.

Відповідно до ч.ч. 9, 10 ст. 158 ЦПК України у випадку залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі або у випадку ухвалення рішення щодо повної відмови у задоволенні позову суд у відповідному судовому рішенні зазначає про скасування заходів забезпечення позову. У такому разі заходи забезпечення позову зберігають свою дію до набрання законної сили відповідним рішенням або ухвалою суду.

Зважаючи на закриття провадження у справі, заходи забезпечення позову, вжиті судом за клопотанням позивача ухвалою від 23 червня 2018 року у виді заборони вчиняти дії щодо видачі свідоцтв про право на спадщину після смерті ОСОБА_8, померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 в смт.Костянтинівка Арбузинського району Миколаївської області до вирішення справи по суті та набрання рішенням законної сили - слід скасувати.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 158, 255, 256 ЦПК України, суд -

у х в а л и в :

Прийняти відмову позивача ОСОБА_1 від позовних вимог до ОСОБА_2, яка діє від свого імені та імені своїх неповнолітніх дітей ОСОБА_3 та ОСОБА_4 в якості законного представника про скасування свідоцтв про право на спадщину, скасування державної реєстрації права власності на об'єкти спадщини, визначення додаткового строку для звернення з заявою про прийняття спадщини.

Провадження у цивільній справі №467/378/18 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, яка діє від свого імені та імені своїх неповнолітніх дітей ОСОБА_3 та ОСОБА_4 в якості законного представника про скасування свідоцтв про право на спадщину, скасування державної реєстрації права власності на об'єкти спадщини, визначення додаткового строку для звернення з заявою про прийняття спадщини - закрити.

Скасувати в повному обсязі заходи забезпечення позову, вжиті у цивільній справі №467/378/18 за ухвалою від 23 червня 2018 року у виді заборони вчиняти дії щодо видачі свідоцтв про право на спадщину після смерті ОСОБА_8, померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 в смт.Костянтинівка Арбузинського району Миколаївської області.

Ухвала може бути оскаржена до Миколаївського апеляційного суду протягом 15 днів з дня її проголошення через Арбузинський районний суд Миколаївської області.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Після набрання ухвалою законної сили примірник ухвали невідкладно надіслати до Южноукраїнської державної нотаріальної контори Миколаївської області (Миколаївська обл., м.Южноукраїнськ, бульвар Цвіточний, 9, ідентифікаційний код 24059908) для здійснення відповідних дій щодо скасування заходів забезпечення позову.

Суддя І.О.Догарєва

Дата ухвалення рішення23.01.2019
Оприлюднено24.01.2019
Номер документу79351892
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —467/378/18

Ухвала від 23.01.2019

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Ухвала від 09.11.2018

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Ухвала від 01.10.2018

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Ухвала від 01.10.2018

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Ухвала від 01.10.2018

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Ухвала від 01.10.2018

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Ухвала від 01.10.2018

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Ухвала від 13.07.2018

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Ухвала від 13.07.2018

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

Ухвала від 23.06.2018

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Догарєва І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні