Ухвала
від 23.01.2019 по справі 425/232/19
РУБІЖАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

23.01.2019 року Провадження №6/425/23/19

Справа №425/232/19

місто Рубіжне Луганської області

Рубіжанський міський суд Луганської області в складі:

головуючого судді Москаленко В.В.,

за участю секретаря судового засідання Окрошко О.О.,

без участі сторін, розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження подання Первомайського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області, заінтересовані особи: боржник- ОСОБА_3, стягувач - ОСОБА_2 про оголошення розшуку боржника, -

встановив:

Представник Первомайського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області звернувся до суду з поданням про розшук боржника.

В обґрунтування подання зазначив, що ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, не виконує рішення Первомайського міського суду Луганської області про стягнення з нього на користь ОСОБА_2 аліментів на утримання неповнолітньої дитини, сина ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2 у розмірі 1/4 частини заробітку, але не менше ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму, для дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи з 06.01.2016 року до повноліття дитини.

Просить оголосити розшук боржника ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, уродженця с. Калиново Попаснянського району Луганської області, який за виконавчим листом проживає за адресою: АДРЕСА_1, як такого, що не виконує рішення суду.

Сторони у справі у судове засідання не викликались.

Згідно ч.2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Перевіривши матеріали справи, суд дійшов висновку, що подання державного виконавця Первомайського міського ВДВС ГТУЮ у Луганській області є обґрунтованим, та таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

У судовому засіданні встановлено, що на примусовому виконанні у Первомайському міському ВДВС ГТУЮ у Луганській області перебуває виконавче провадження № 52734472 з виконання виконавчого листа № 423/45/16-ц від 18.03.2016 року виданого Первомайським міським судом Луганської області про стягнення аліментів з ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, на користь ОСОБА_2 на утримання неповнолітньої дитини, сина ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2, у розмірі 1/4 частини заробітку, але не менше ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму, для дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи з 06.01.2016 року і до повноліття дитини (копія виконавчого листа - а.с. 6, копія постанови про відкриття виконавчого провадження - а.с. 7).

Відповідно відповідей, наданих Пенсійним фондом України та Державною фіскальною службою України про джерела отримання доходів боржників- фізичних осіб, боржник у трудових відносинах не перебуває, пенсію не отримує, кошти у банках та інших фінансових установах відсутні (а.с. 9,10,11,12).

Згідно інформації територіального сервісного центру № 4442 в Луганській області, за боржником зареєстрований транспортний засіб, а саме: легковий автомобіль марки DAEWOO Т13110, тип кузова-седан, сірого кольору, 2005 року випуску, державний номерний знак НОМЕР_2 (а.с. 13).

Постановою Первомайського міського відділу ДВС ГТУЮ у Луганській області про арешт майна боржника від 22.02.2018 року накладено арешт на майно, що належить ОСОБА_3, а саме: легковий автомобіль марки DAEWOO Т13110, тип кузова-седан, сірого кольору, 2005 року випуску, державний номерний знак НОМЕР_2 (а.с.14).

Постановою Первомайського міського відділу ДВС ГТУЮ у Луганській області про розшук майна боржника від 22.02.2018 року оголошено в розшук майно ОСОБА_3, а саме: легковий автомобіль марки DAEWOO Т13110, тип кузова-седан, сірого кольору, 2005 року випуску, державний номерний знак НОМЕР_2 (а.с.15).

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна в порядку доступу державних виконавців від 15.03.2018 року, за боржником нерухомого майна не зареєстровано (а.с. 16).

Постановою Первомайського міського відділу ДВС ГТУЮ у Луганській області про арешт майна боржника від 03.08.2018 року (а.с.17), накладено арешт на все рухоме та нерухоме майно, що належить боржнику ОСОБА_3 (витяг про реєстрацію в Держреєстрі обтяжень рухомого майна- а.с.18; витяг з Держреєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію обтяжень- а.с.19).

Згідно відповіді, наданої Міністерством соціальної політики України про осіб, які перемістилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, відомості відносно ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб - відсутні (а.с.-20).

Відповідно інформації Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України від 21.03.2018 року, за результатами перевірки інформації, що зберігається в базі даних Відомості про осіб, які перетнули державний кордон України , що функціонує відповідно до пункту 23 Положення про цю базу даних, затвердженого наказом Адміністрації Держприкордонслужби України від 25.06.2007 №472, зареєстрованим у Мін,юсті України 05.07.2007 за №765/14032, відомостей про перетинання державного кордону ОСОБА_3, в базі даних не виявлено(а.с.-21).

З інформації Головного управління Державної міграційної служби України в місті Києві від 14.03.2018 року, ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, територіальними підрозділами ГУДМС України в м.Києві паспортом громадянина України для виїзду за кордон не документований (а.с.22).

Постановою Первомайського міського відділу ДВС ГТУЮ у Луганській області про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві користування вогнепальною мисливською, пневматичною та охолощеною зброєю від 13.02.2018 року, ОСОБА_3 тимчасово обмежено у праві користування вогнепальною мисливською, пневматичною та охолощеною зброєю, пристроями вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями, металевими снарядами несмертельної дії- до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі, оскільки заборгованість зі сплати аліментів складає більше 6 місяців( а.с.23).

Постановою Первомайського міського відділу ДВС ГТУЮ у Луганській області про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керування транспортними засобами від 13.02.2018 року, ОСОБА_3 тимчасово обмежено у праві керування транспортними засобами- до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі, оскільки заборгованість зі сплати аліментів складає більше 6 місяців( а.с.24).

Постановою Первомайського міського відділу ДВС ГТУЮ у Луганській області про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України від 13.02.2018 року, ОСОБА_3 тимчасово обмежено у праві виїзду за межі України - до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі, оскільки заборгованість зі сплати аліментів складає більше 6 місяців( а.с.25).

Постановою Первомайського міського відділу ДВС ГТУЮ у Луганській області про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві полювання від 13.02.2018 року, ОСОБА_3 тимчасово обмежено у праві полювання - до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі, оскільки заборгованість зі сплати аліментів складає більше 6 місяців( а.с.26).

Постановою Первомайського міського відділу ДВС ГТУЮ у Луганській області про накладення штрафу від 13.09.2018 року, за заборгованість зі сплати аліментів, яка складає один рік, на ОСОБА_3 накладено штраф на користь держави у розмірі 8780,48 грн., зобов,язано боржника виконати рішення протягом десяти робочих днів та попереджено про кримінальну відповідальність за умисне невиконання рішення ( а.с.27).

Станом на 01.09.2018 року заборгованість по сплаті аліментів за виконавчим документом становить 43902,38 гривень (довідка-розрахунок - а.с.28).

12.11.2018 року до Первомайського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області надійшла заява ОСОБА_5 про оголошення розшуку боржника ОСОБА_3 за ухилення від сплати аліментів (а.с.29).

Відповідно до ч. 1 ст. 438 ЦПК України, розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

За таких обставин, враховуючи невиконання рішення суду боржником ОСОБА_3, відсутність відомостей про його перебування чи місцезнаходження, відсутність відомостей про місце роботи боржника, в тому числі з метою забезпечення захисту прав стягувача та неповнолітньої дитини, суд дійшов висновку, що подання старшого державного виконавця Первомайського міського ВДВС ГТУЮ у Луганській області є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 40 Закону України Про виконавче провадження , ст. 438 ЦПК України, суд, -

постановив:

Подання Первомайського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області, заінтересовані особи: боржник- ОСОБА_3, стягувач - ОСОБА_2 про оголошення розшуку боржника задовольнити повністю.

Оголосити розшук ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, адреса реєстрації місця проживання: АДРЕСА_1.

Проведення розшуку доручити Рубіжанському ВП ГУНП у Луганській області.

Про результати розшуку повідомити Рубіжанський міський суд Луганської області та Первомайський міський відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області.

Ухвала може бути оскаржена протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення до

Луганського апеляційного суду через Рубіжанський міський суд Луганської області, або безпосередньо до Луганського апеляційного суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала,якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Заявник- Первомайський міський відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області, місцезнаходження: Луганська область, місто Кремінна, площа Красна,20, ЄДРПОУ: 34724650.

ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, адреса реєстрації місця проживання: АДРЕСА_1.

ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_5, ідентифікаційний номер: НОМЕР_3, адреса проживання: АДРЕСА_2.

Суддя В.В. Москаленко

Дата ухвалення рішення23.01.2019
Оприлюднено24.01.2019
Номер документу79354427
СудочинствоЦивільне
Сутьоголошення розшуку боржника

Судовий реєстр по справі —425/232/19

Ухвала від 23.01.2019

Цивільне

Рубіжанський міський суд Луганської області

Москаленко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні