Ухвала
від 23.01.2019 по справі 127/1887/19
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/1887/19

Провадження №1-кс/127/1149/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 січня 2019 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні вм.Вінниці клопотанняслідчого СУГУ Національноїполіції уВінницькій областікапітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,-

ВСТАНОВИВ:

СлідчийСУ ГУНаціональної поліціїу Вінницькійобласті капітанполіції ОСОБА_3 звернувся досуду зклопотанням протимчасовий доступдо речейта документів, які знаходяться у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код ЄДРПОУ - НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ).

Клопотання мотивовано тим, що Головним управлінням Національної поліції у Вінницькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №1201902000000024 від 15.01.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що 11.09.2018 між КЗ" ІНФОРМАЦІЯ_2 " (далі Замовник, Покупець), в особі ОСОБА_4 та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", в особі директора ОСОБА_5 , укладено договір №92 на суму 1 480 000 грн. Предметом договору є закупівля легкового автомобіля (мобільна (пересувна) лабораторія).

Вжитими заходами встановлено, що службові особи КЗ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " 17.12.2018 перерахували на користь ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 - 1 480 000 грн. за легковий автомобіль (мобільна (пересувна) лабораторія).

Проте, проведений аналіз операцій з придбання легкового автомобіля (мобільна (пересувна) лабораторія) показав, що службові особи КЗ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", маючи на меті вчинити розкрадання коштів комунального підприємства, закупили вищевказану спецтехніку по завищеним цінам, спричинивши збитки підприємству у великих розмірах.

Слідчий зазначає, що для встановлення об`єктивної істини у кримінальному провадженні досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, кваліфікації вчиненого діяння, а також встановлення обставин та документального підтвердження здійснених фінансово-господарських операцій між Замовником та Підрядником, виникла необхідність у здійсненні тимчасового доступу до документів щодо закупівлі легкового автомобіля (мобільна (пересувна) лабораторія).

Слідчий вказує, що вказані документи мають важливе значення для всебічного, повного і неупередженого дослідження усіх обставин кримінального провадження, оскільки відомості, які у них містяться необхідні для встановлення винних у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення, а також за їх допомогою можна встановити наявність або відсутність обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, а також те, що зазначені документи можуть бути використанні як докази у кримінальному провадженні та потребують дослідження у ході проведення відповідних судових експертиз, крім того існує загроза їх зміни або знищення з метою маскування слідів скоєння злочину та перешкоджання у проведення всебічного, повного і неупередженого досудового розслідування.

В судове засідання слідчий не з`явився, подав заяву про розгляд клопотання у його відсутність.

Слідчий суддя вважає за доцільне клопотання розглянути без виклику осіб, на підставі ч.2 ст. 163 КПК України, у володінні яких знаходяться вказані документи, оскільки доведено, що існує загроза їх зміни чи знищення.

Дослідивши матеріали клопотання слідчого, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксування задопомогою технічнихзасобів кримінальногопровадження підчас розглядупитань слідчимсуддею,крім вирішенняпитання пропроведення негласнихслідчих (розшукових)дій,та всуді підчас судовогопровадження єобов`язковим.У разінеприбуття всудове засіданнявсіх осіб,які берутьучасть усудовому провадженні,чи вразі,якщо відповіднодо положеньцього Кодексусудове провадженняздійснюється судомза відсутностіосіб,фіксування задопомогою технічнихзасобів кримінальногопровадження всуді нездійснюється.

Враховуючи те, що учасники процесуальної дії не з`явились в судове засідання, слідчий суддя вважає за можливим розглянути дане клопотання без застосування технічних засобів фіксування.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Частиною 6 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містять в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Так якіншим способомнеможливо отриматиречі тадокументи,які містятьохоронювану закономтаємницю,відповідно дост.162КПК України,тому слідчийсуддя вважаєза необхідненадати дозвілна тимчасовийдоступ доречей тадокументів, які знаходяться у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код ЄДРПОУ - НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 )з можливістюїх вилучення.

Таким чином, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого підлягає задоволенню.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 161,162,163,164, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СУ ГУНП у Вінницькій області капітану поліції ОСОБА_3 та/або співробітникам оперативного підрозділу - Управлінню захисту економіки у Вінницькій області, на тимчасовий доступ до оригіналів документів, тобто можливість ознайомитись з ними та провести їх виїмку, які знаходяться у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код ЄДРПОУ - НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) щодо закупівлі легкового автомобіля (мобільна (пересувна) лабораторія), а саме: документи, які подавалися у складі тендерної пропозиції ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", для участі в закупівлі UA-2018-08-10-000364-а (замовник- КЗ " ІНФОРМАЦІЯ_2 "); договір № 92 від 11.09.2018 щодо закупівлілегкового автомобіля(мобільна(пересувна)лабораторія)та відповіднідодаткові угодидо нього,специфікації доних;видаткові накладніщо стосуютьсяпоставки легковогоавтомобіля (мобільна(пересувна)лабораторія),податкові накладні,рахунки-фактури,акти прийому-передачітовару,сертифікати відповідності,якості виробникана товар,гарантійного обслуговування,паспорти,навчання персоналуЗамовника,введення вексплуатацію,сервісні книжкита інші;документи,які підтверджуютьрозрахунки міжпокупцем тапостачальником поданій закупівлі;документи,які стосуютьсяпридбання автомобіляякий вподальшому булопереобладнано підспеціалізований автомобільта відпущеноКЗ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (договори, рахунки фактури, видаткові накладні, податкові накладні, сертифікати відповідності, якості виробника, документи щодо гарантійного обслуговування, митного оформлення, документи, що підтверджують розрахунки, тощо); документи, які стосуються переобладнання автомобіля під спеціалізований автомобіль який було поставлено до КЗ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (договори, рахунки фактури, видаткові накладні, податкові накладні акти виконаних робіт (наданих послуг), калькуляції до них, наряди-замовлення, сертифікати відповідності, якості виробника, документи щодо гарантійного обслуговування, документи, що підтверджують розрахунки, тощо); завірені копії наказів про призначення (звільнення) службових осіб ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (директор, заступники директора, головний бухгалтер) та їх функціональні обов`язки, які діяли в період часу з 01.01.2018 року по даний час; завірені копії реєстраційно-установчих документів ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (статут, свідоцтво про державну реєстрацію, протоколи зборів, тощо).

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення23.01.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу79370517
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —127/1887/19

Ухвала від 23.01.2019

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Вишар І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні