Ухвала
від 22.01.2019 по справі 127/598/19
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/598/19

Провадження №1-кс/127/363/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 січня 2019 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

власників майна ОСОБА_4 , ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Вінниці клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, капітана поліції ОСОБА_3 про арешт майна, -

ВСТАНОВИВ:

09.01.2019року доВінницького міськогосуду Вінницькоїобласті звернувся старший слідчий в особливо важливих справах відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, капітан поліції ОСОБА_3 з клопотанням про арешт майна.

Клопотання мотивовано тим, що слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у Вінницькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12018020000000502, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 31.12.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.361 КК України, за фактом внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних-осіб-підприємців та громадських формувань, неправдивих відомостей щодо засновників та голови Фермерського господарства «ДАР`Я і Я».

Установлено, що 31 грудня 2018 року до слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, надійшла письмова заява від засновника та власника (голови) Фермерського господарства «ДАР`Я і Я» - ОСОБА_5 про те, що невідомі особи, без її відома та добровільної згоди, незаконно внесли неправдиві відомості до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних-осіб-підприємців та громадських формувань, щодо засновника та голови Фермерського господарства «ДАР`Я і Я», що розташовано за адресою: 23040, Вінницька область, Барський район, село Кузьминці, вулиця Студентська, будинок 37. (Код ЄДРПОУ 33661862).

На підставі цього, 31 грудня 2018 року дані відомості було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12018020000000502, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.361 КК України.

Слідчий зазначив,що вході проведеннядосудового розслідуваннядопитано ОСОБА_5 ,яка повідомила,що вонаявляється власникомта засновникомФГ «ДАР`Яі Я»,яке займаєтьсявирощуванням зерновихкультур (крімрису),із моментуреєстрації,що такожпідтвердила копіямиустановчих документів.Крім тогоповідомила,що 30.12.2018року доїї брата ОСОБА_6 ,який використовуєабонентський номер НОМЕР_1 , із абонентського номеру НОМЕР_2 зателефонувала невідома особа чоловічої статі та повідомила про те, щоб він подивився до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, та не роботи ніяких дій бо буде гірше.

Крім того встановлено, що на даний час засновником та головою Фермерського господарства «ДАР`Я і Я», яке розташовано за адресою: 23040, Вінницька область, Барський район, село Кузьминці, вулиця Студентська, будинок 37, (Код ЄДРПОУ 33661862), являється - ОСОБА_7 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до витягу із Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань реєстраційна справа Фермерського господарства «ДАР`Я і Я», яке розташовано за адресою: 23040, Вінницька область, Барський район, село Кузьминці, вулиця Студентська, будинок 37, (Код ЄДРПОУ 33661862), знаходиться у Барській районній державній адміністрації, яка розташована за адресою: 23000, Вінницька область, м. Бар, вуя. Св. Микола я (50-річчя Жовтня) майдан, 12.

Крім того, відповідно до витягу із Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, сформованого 31.12.2018, з незрозумілих причин 29.12.2018, державним реєстратором ОСОБА_8 , у Комунальному підприємстві «Реєстраційний центр реєстрації нерухомості та бізнесу» вносились зміни до установчих документів та відомостей про Фермерське господарство «ДАР`Я і Я», яке розташовано за адресою: 23040, Вінницька область, Барський район, село Кузьминці, вулиця Студентська, будинок 37, (Код ЄДРПОУ 33661862), а саме про зміну складу керівництва, підписантів та засновників.

Слідчий вказує,що Фермерськегосподарство «ДАР`Яі Я»,якерозташовано заадресою:23040,Вінницька область,Барський район,село Кузьминці,вулиця Студентська,будинок 37,(КодЄДРПОУ 33661862),атакожусімайнові предметиє предметомкримінального правопорушення, тому з метою попередження подальшого відчуження майна та Фермерське господарство «ДАР`Я і Я» в цілому, що може перешкодити швидкому, повному та неупередженому проведенню подальшого досудового розслідування, виникла необхідність у накладенні заборони на вчинення суб`єктами державної реєстрації будь-яких реєстраційних дій щодо Фермерського господарства «ДАР`Я і Я», яке розташовано за адресою: 23040, Вінницька область, Барський район, село Кузьминці, вулиця Студентська, будинок 37, (Код ЄДРПОУ 33661862).

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Власники майна в судовому засіданні не заперечували щодо накладення арешту, лише просили уточнити, про що надали письмове клопотання.

Заслухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали клопотання слідчого, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Згідно ч.ч.2,3ст.170КПК Україниарешт майнадопускається зметою забезпечення: 1)збереження речовихдоказів; 2)спеціальної конфіскації; 3)конфіскації майнаяк видупокарання абозаходу кримінально-правовогохарактеру щодоюридичної особи; 4)відшкодування шкоди,завданої внаслідоккримінального правопорушення(цивільнийпозов),чи стягненняз юридичноїособи отриманоїнеправомірної вигоди. У випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу.

Згідно ч.11 ст. 170 КПК України заборона або обмеження користування, розпорядження майном можуть бути застосовані лише у разі, коли існують обставини, які підтверджують, що їх незастосування призведе до приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі майна.

Так, судом встановлено, що Фермерське господарство«ДАР`Яі Я»,якерозташовано заадресою:23040,Вінницька область,Барський район,село Кузьминці,вулиця Студентська,будинок 37,(кодЄДРПОУ 33661862),атакожусімайнові предметиє предметомкримінального правопорушення,тому зметою попередженняподальшого відчуженнямайна таФермерське господарство«ДАР`Я іЯ» вцілому,що можеперешкодити швидкому,повному танеупередженому проведеннюподальшого досудовогорозслідуванняслідчий суддя вважає за необхідне накласти арешт на вказане майно шляхом заборони вчинення суб`єктами державної реєстрації, окрім комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації при Міністерстві юстиції України, будь-яких реєстраційних дій щодо Фермерського господарства «ДАР`Я і Я», яке розташовано за адресою: 23040, Вінницька область, Барський район, село Кузьминці, вулиця Студентська, будинок 37.

Таким чином, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого підлягає задоволенню.

Згідно ст. 175 КПК України ухвала про арешт майна виконується негайно слідчим, прокурором.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 100, 131, 132, 170-172 КПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, капітана поліції ОСОБА_3 про арешт майна задовольнити.

Заборонити вчинення суб`єктами державної реєстрації, окрім комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації при Міністерстві юстиції України, будь-які реєстраційні дій щодо Фермерського господарства «ДАР`Я і Я», яке розташовано за адресою: 23040, Вінницька область, Барський район, село Кузьминці, вулиця Студентська, будинок 37, (Код ЄДРПОУ 33661862).

Ухвала слідчого судді підлягає негайному виконанню слідчим, прокурором.

На ухвалу судді може бути подана апеляція протягом п`яти діб з дня її винесення до Вінницького апеляційного суду.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення22.01.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79370862
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна

Судовий реєстр по справі —127/598/19

Ухвала від 22.01.2019

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Вишар І. Ю.

Ухвала від 22.01.2019

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Вишар І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні