Ухвала
від 21.01.2019 по справі 755/14321/18
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/14321/18

1-кс/755/220/19

Ухвала

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"21" січня 2019 р. слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання слідчого СВ Дніпровського управління поліції Головного управління Національної поліції в м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, в рамках кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за №12018100040007894 від 22 серпня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України,

ВСТАНОВИВ:

14січня 2019року слідчийДніпровського управлінняполіції Головногоуправління Національноїполіції вм.Києві ОСОБА_3 звернувся дослідчого суддіз клопотаннямпро наданняслідчому ДніпровськогоУП ГУНП вм.Києві ОСОБА_3 ,слідчому ДніпровськогоУП ГУНП вм.Києві ОСОБА_4 , абоза їхдорученням робітникам4-говідділу ОУГУ ДФСу м.Києві тимчасовогодоступу додокументів,що містятьвідомості,які становлятьбанківську таємницюта якіперебувають уволодінні АТ" ІНФОРМАЦІЯ_1 ",що розташованеза адресою: АДРЕСА_1 ., а саме: виписку (інформацію) що відображає рух грошових коштів (роздруківку руху коштів) у паперовому та електронному вигляді по рахункам, які належать АТ ЗНВКІФ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) банківський рахунок № НОМЕР_2 , АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Атлас (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) банківський рахунок № НОМЕР_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) банківський рахунок № НОМЕР_6 , з наступними відомостями: дати надходження /перерахування/, МФО, номера рахунку, номера платіжного документу, назву підприємства /контрагента/, код ЄДРПОУ, суми, призначення платежу за період з 01.01.2016 року по теперішній час, з можливістю вилучення документів.

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на те, що в провадженні слідчого відділу Дніпровського УП ГУ НП України в м. Києві перебувають матеріали досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018100040007894 від 22.08.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до Дніпровського УП ГУНП у м. Києві надійшли матеріали з ІНФОРМАЦІЯ_5 , про те, що посадова особа ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) в особі директора ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , і.п.н. НОМЕР_8 зловживаючи своїм службовим становищем привласнив бюджетні грошові кошти, які були сплачені ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), за виконання робіт на підставі Договору 54.17-104 від 18.09.2018 року, укладеного між ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) в особі директора ОСОБА_5 та КП « ІНФОРМАЦІЯ_8 » в особі в.о. заступника генерального директора ОСОБА_6 в сумі 17 217 860,00 грн., шляхом перерахування їх за надані послуги та матеріали, які фактично не надавалися.

Так, до Дніпровського УП ГУНП у м. Києві надійшов рапорт від старшого оперуповноваженого з ОВС четвертого відділу ОУ ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_7 в рамках кримінального провадження №12018100040007894 від 22.08.2018 року про те, що під час супроводження кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 22.08.2018 року №12018100040007894 за фактом привласнення та розтрати грошей службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України. (в редакції Закону 2001р.), співробітниками четвертого відділу ОУ ГУ ДФС у м. Києві встановлено, що невстановлені на даний час особи за попередньою змовою (придбали) ряд «фіктивних» та «транзитних» суб`єктів підприємницької діяльності (юридичні особи) з метою легалізації (відмивання) грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, а саме: прикриття незаконної діяльності, встановивши контроль над вищевказаними підприємствами (отримали у володіння установчі, реєстраційні документи, документи про відкриття банківських рахунків, ключі доступу до системи електронних платежів «Клієнт-Банк» та кліше круглих печаток) отримали можливість складати та видавати від імені зазначених підприємств підроблені первинні фінансово-господарські документи про безтоварні операції з продажу (придбання) товарів, виконання робіт, надання послуг в адресу суб`єктів підприємницької діяльності реального сектору економіки; отримують від даних суб`єктів безготівкові кошти в рахунок сплати за начебто реалізовані товари, виконані роботи, надані послуги та переводити їх в готівку, минаючи при цьому систему оподаткування.

Під час аналізу фінансово-господарської діяльності встановлено, що підприємство ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), яке зареєстровано та знаходиться на податковому обліку в ІНФОРМАЦІЯ_9 , вид діяльності: будівництво житлових і нежитлових будівель, офіс підприємства знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , керівником та головним бухгалтером є: гр. ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_7 , і.п.н. НОМЕР_8 .

В ході подальшого відпрацювання та аналізу підприємств основним видом діяльності котрих є: будівництво житлових і нежитлових будівель встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » може мати відношення до ряд житлових комплексів або будівельних майданчиків розташованих на території Дніпровського району м. Києва, а саме: ЖК « ІНФОРМАЦІЯ_10 », розташований за адресою: АДРЕСА_3 . Основним замовником даного житлового комплексу є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ) в якості генпідрядника являється ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ). Під час аналізу фінансового-господарської діяльності вищезазначених підприємств шляхом використання наявних баз даних ІНФОРМАЦІЯ_13 , отримання довідково-аналітичної інформації у тому числі з використанням пошукових систем в електронних мережах загального користування, отримання інформації з інформаційних систем встановлено, що під час укладання договору купівлі-продажу квартири у зазначеному житловому комплексі грошові кошти фізичних осіб перераховуються на підставне підприємство АТ ЗНВКІФ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) на банківський рахунок № НОМЕР_2 котрий відкритий у банківській установі АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у м. Києві; ЖК « ІНФОРМАЦІЯ_14 », розташований за адресою: АДРЕСА_4 . Основним замовником даного житлового комплексу є ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ) в якості генпідрядника являється ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ). Під час аналізу фінансового-господарської діяльності вищезазначених підприємств шляхом використання наявних баз даних ІНФОРМАЦІЯ_13 , отримання довідково-аналітичної інформації у тому числі з використанням пошукових систем в електронних мережах загального користування, отримання інформації з інформаційних систем встановлено, що під час укладання договору купівлі-продажу квартири у зазначеному житловому комплексі грошові кошти фізичних осіб перераховуються на підставні підприємства АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Атлас (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) на банківський рахунок № НОМЕР_4 котрий відкритий у банківській установі АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у м. Києві; ЖК « ІНФОРМАЦІЯ_17 », розташований за адресою: АДРЕСА_5 . Основним замовником даного житлового комплексу є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ) в якості генпідрядника являється ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ). Під час аналізу фінансового-господарської діяльності вищезазначених підприємств шляхом використання наявних баз даних ІНФОРМАЦІЯ_13 , отримання довідково-аналітичної інформації у тому числі з використанням пошукових систем в електронних мережах загального користування, отримання інформації з інформаційних систем встановлено, що під час укладання договору купівлі-продажу квартири у зазначеному житловому комплексі грошові кошти фізичних осіб перераховуються на підставне підприємство ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) на банківський рахунок № НОМЕР_6 котрий відкритий у банківській установі ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Розрахункові рахункивище зазначенихтовариств буливідкриті уАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", юридична адреса: АДРЕСА_1 .

На данийчас,необхідно отримати доступдо інформації,щодо рухугрошових коштівпо рахункам,які належатьАТ ЗНВКІФ« ІНФОРМАЦІЯ_2 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_1 )банківський рахунок№ НОМЕР_2 ,АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »Атлас (кодЄДРПОУ НОМЕР_3 )банківський рахунок№ НОМЕР_4 ,ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_5 )банківський рахунок№ НОМЕР_6 ,які відкритов АТ" ІНФОРМАЦІЯ_1 ".

Клопотання погоджено прокурором Київської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_8 .

Слідчий Дніпровського управління поліції Головного управління Національної поліції в м. Києві ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, звернувся до суду з заявою про розгляд клопотання за його відсутністю, на задоволенні клопотання наполягає.

Вивчивши матеріали додані до клопотання, слідчий суддя вважає клопотання необґрунтованим та таким, що не підлягає задоволенню з наступних підстав.

З норм ст. 26 КПК України випливає, що сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та у спосіб, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до положень ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі пособі абов сукупностіз іншимиречами ідокументами кримінальногопровадження,у зв`язкуз якимподається клопотання,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Дослідивши клопотання слідчого та матеріали долучені до нього, слідчий суддя прийшов до висновку, що в них відсутні відомості на підтвердження того, що документи, до яких просить надати тимчасовий доступ слідчий, мають значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а тому слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання необґрунтоване та задоволенню не підлягає.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 223, 159-166, 309 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні клопотання слідчого СВ Дніпровського управління поліції Головного управління Національної поліції в м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, в рамках кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за №12018100040007894 від 22 серпня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.01.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу79393186
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, в рамках кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за №12018100040007894 від 22 серпня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —755/14321/18

Ухвала від 21.01.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 21.01.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 21.01.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 21.01.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 21.01.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 21.01.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 19.10.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 19.10.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 19.10.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 19.10.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні