Ухвала
від 24.01.2019 по справі 520/1436/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 520/1436/19

Провадження № 1-кс/520/1139/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.01.2019 рокуслідчий суддяКиївського районногосуду м.Одеси ОСОБА_1 ,при секретарісудового засідання ОСОБА_2 ,за участюслідчого ОСОБА_3 ,розглянувши усудовому засіданнів м.Одесі клопотаннястаршого слідчогоСУ ГУНПв Одеськійобласті ОСОБА_3 ,яке погодженопрокурором відділупрокуратури Одеськоїобласті ОСОБА_4 ,про проведенняобшуку укримінальному провадженніза №12018160000000785 від14.11.2018року, -

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з клопотання сторони обвинувачення про надання дозволу на проведення обшуку, відділом розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управлінням ГУНП в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12018160000000785, відомості про яке 14.11.2018 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відносно службових осіб ТОВ «Проект Інвест ХХІ», які, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в тому числі перебуваючи у змові з посадовими особами комунальних закладів м. Одеси, з метою заволодіння бюджетними коштами, організували та постачають за завищеними цінами до дошкільних навчальних закладів, розташованих на території міста Одеси, неякісне вершкове масло, яке не відповідає встановленим вимогам ДСТУ (ТУ).

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ «Проект Інвест ХХІ», в порушення вимогЗакону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затвердженихпостановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591зі змінами, поставляє сфальсифіковану продукцію невідомого походження, яка, відповідно до вимог ДСТУ 4399:2005 «Масло вершкове. Технічні умови», за своїми органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками не являється маслом вершковим.

Крім того, в органу досудового розслідування наявні достатні підстави вважати, що службові особи ТОВ «Проект Інвест ХХІ» причетні до вчинення вказаного кримінального правопорушення та у разі проведення тимчасового доступу до перерахованих речей і документів чи витребування їх копій за запитом вони можуть знищити, внести зміни до них чи надати не в повному обсязі весь перелік визначених державними нормами і стандартами документів, які являються предметами даного кримінального правопорушення, тому орган досудового розслідування вважає за необхідне звернутися з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку як слідчої (розшукової) дії, котра надасть можливість відшукати та вилучити у повному обсязі дані речі та документи.

В судовому засіданні слідчий клопотання про надання дозволу на проведення обшуку підтримав у повному обсязі, клопотання просив задовольнити.

Вивчивши клопотання та долучені в його обґрунтування матеріали, вислухавши слідчого в судовому засіданні, який підтримав подане клопотання та просив його задовольнити, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Згідно ч. ч. 1, 2 ст. 223 КПК України, слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні. Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

В судовому засіданні, з огляду на долучені до клопотання документи, встановлено достатність підстав вважати, що було вчинено кримінальні правопорушення, передбачені ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364 КК України.

Так, долученими до клопотання договорами про закупівлю товарів №270 від 16.07.2018 року та №1 від 06.08.2018 року, підтверджується здійснення ТОВ «Проект Інвест ХХІ» поставок вершкового масла (якість яких відповідає ДСТУ 4399:2005) Замовникам, а саме КУ «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Київського району м. Одеси» та Департаменту освіти та науки Одеської міської ради.

Як вбачається з долучених до клопотання матеріалів, зокрема відповіді першого заступника начальника ГУ Держпродспоживчслужби в Одеській області від 04.09.2018 року з долученими до неї протоколами випробування, за результатами дослідження зразків масла вершкового «Солодковершкове селянське Армол» 73% жиру, випробування якого проводилося ДП «Миколаївський центр захисту прав споживачів» встановлено невідповідність вимогам ДСТУ 4399:2005, так як в своєму складі містить немолочний жир.

З огляду на обставини можливого вчинення кримінальних правопорушень, слідчий суддя приходить до переконання про обґрунтованість доводів сторони обвинувачення в частині того, що речі та документи, з метою виявлення та вилучення яких сторона обвинувачення звертається з клопотанням, мають значення для досудового розслідування, а відомості, які у них містяться, можуть бути використані як докази під час судового розгляду.

Крім того, слідчий суддя приходить до переконання, що за даних обставин, обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи, оскільки як в добровільному порядку, так і шляхом проведення тимчасового доступу до речей та документів, такі речі та документи можуть бути не видані посадовими особами ТОВ «Проект Інвест ХХІ», оскільки останні можуть бути причетними до вчинення зазначених у клопотанні кримінально-протиправних дій.

Відповідно до Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, місцезнаходженням ТОВ «Проект Інвест ХХІ» є м. Одеса, вул. Чорноморська, буд. 1, нежиле приміщення 31.

Згідно відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, нежитлове приміщення №31, яке розташоване за адресою: м. Одеса, вул. Чорноморська, буд. 1, належить ТОВ «Проект Інвест ХХІ».

На підставі викладеного, враховуючи обґрунтованість клопотання сторони обвинувачення, наявність правових підстав для його задоволення, оскільки в результаті проведення обшуку можуть бути виявленні та вилученні речі та документи, які будуть використані як докази в рамках кримінального провадження, слідчий суддя приходить до переконання, що клопотання сторони обвинувачення підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 223, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшогослідчого СУГУНП вОдеській області ОСОБА_3 ,яке погодженопрокурором відділупрокуратури Одеськоїобласті ОСОБА_4 ,про проведенняобшуку укримінальному провадженніза №12018160000000785 від14.11.2018року задовольнити.

Надати старшому групи слідчих по розслідуванню кримінального провадження - старшому слідчому відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області капітану поліції ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку за місцем здійснення господарської діяльності ТОВ «Проект Інвест ХХІ» код ЄДРПОУ 32521649, а саме в офіснихприміщеннях,розташованих заадресою:місто Одеса,вул.Чорноморська,буд.1,нежиле приміщення31,що відповідно до інформаційної довідки №151402206 від 28.12.2018 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, на праві приватної власності належить ТОВ «Проект Інвест ХХІ», - з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушенняабо майна, яке здобуте у результаті його вчинення та які мають значення для досудового розслідування і можуть бути доказами під час судового розгляду, а саме:

-первинні бухгалтерські документи ТОВ «Проект Інвест ХХІ» щодо придбання та оплати товарів (в тому числі молоко пастеризоване, молоко ультрапастеризоване, яловичина свіжа охолоджена І ґатунку, свинина свіжа охолоджена нежирна, яйця курячі, ковбаси варені першого гатунку, моркву, цибулю, цибцлю зелену, буряк, сир кисломолочний 9%, масло вершкове), а саме товарно-транспортні накладні, акти списання товарів, договори про закупівлю товарів, акти закупок, податкові накладні, видаткові накладні, акти прийому-передач, документи бухгалтерської звітності, документи щодо проведених закупок та інші бухгалтерські документи, за якими ТОВ «Проект Інвест ХХІ» здійснювало закупівлю соціально-значущих товарів та їх подальшу реалізацію до комунальних (державних) установ, що будуть мати доказове значення по даному кримінальному провадженню, в тому числі видаткові накладні ТОВ «Проект Інвест ХХІ», які надавалися закладам освіти м. Одеси при постачанні продовольчих товарів, і в яких вказані конкретні найменування товарів, їх кількість та ціни постачання; в тому числі договора про закупівлю товарів у ТОВ «Проект Інвест ХХІ», укладені з Департаментом освіта та науки Одеської міської ради, КУ «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Приморського району м. Одеси», КУ «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Суворовського району м. Одеси», КУ «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Малиновського району м. Одеси», КУ «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Київського району м. Одеси»; в тому числі платіжні доручення щодо оплати отриманих продовольчих товарів Департаментом освіта та науки Одеської міської ради, КУ «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Приморського району м. Одеси», КУ «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Суворовського району м. Одеси», КУ «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Малиновського району м. Одеси», КУ «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Київського району м. Одеси»; в тому числі прибуткові накладні ТОВ «Проект Інвест ХХІ» з зазначенням конкретних назв продовольчих товарів, їх кількості та цін на них;

-відшукати та вилучити сфальсифіковану продукцію невідомого походження, що під видом масла вершкового поставляється до дошкільних навчальних закладів, в тому числі і по договорам укладеними між ТОВ «Проект Інвест ХХІ» та Департаментом освіта та науки Одеської міської ради, КУ «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Приморського району м. Одеси», КУ «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Суворовського району м. Одеси», КУ «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Малиновського району м. Одеси», КУ «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Київського району м. Одеси» відповідно;

-відшукання та вилучення обладнання, на якому виготовлюється зазначена продукція; документацію, яка підтверджує надходження протягом 2016-2018 років вершкового масла до ТОВ «Проект Інвест ХХІ» та її подальшого постачання до замовників; декларації виробника, посвідчення про якість, сертифікати відповідності та висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи на дану продукцію харчової промисловості; чорнові записи та електронні носії інформації, в яких може міститися інформація про придбання, обліку та постачання даної продукції; комп`ютерну техніку, на якій виготовлювалася документація щодо придбання, обліку та подальшого постачання даної продукції, документи щодо листування між ТОВ «Проект Інвест ХХІ» та ДП «Одеський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації» щодо проведених лабораторних досліджень масла «Солодковершкове селянське» ТМ «Армол» 73 % жиру, виробником якого є ТОВ «Молокозавод»;

-документація щодо фінансово-господарських операцій з ТОВ «Одеська продуктова компанія» код ЄДРПОУ 39917620 та ВКФ «Агромарін» код ЄДРПОУ 13925644 за період часу з 01.01.2016 по 18.01.2019 р.р.;

-документів щодо проведених фінансово-господарських операцій між ТОВ «Проект Інвест ХХІ» та ТОВ «Артеселіт-Інвест» код ЄДРПОУ 40324504, ТОВ «Лідер Сігма Трейд» код ЄДРПОУ 40039536, ТОВ «Метал Стіл Констракшн» код ЄДРПОУ 40174310, ТОВ «Ларі-Лейк» код ЄДРПОУ 39918192, ТОВ «Трайпл-Бафер» код ЄДРПОУ 40324373 за період часу з 01.01.2016 по 18.01.2019 р.р.

Надати дозвіл на залучення до проведення обшуку спеціалістів в тому числі залучення осіб з числа працівників ДП «Одеський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації», працівників ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області, працівників Одеської регіональної державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, працівників ДП «Одеський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України», працівників ГУ ДФС України в Одеській області - з метою вилучення зразків продукції вершкового масла для подальшого направлення вилучених зразків на проведення лабораторного дослідження на визначення відповідності вимогам ДСТУ 4399:2005 «Масло вершкове».

Надати дозвіл на проведення обшуку також слідчим відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП в Одеській області, які входять до складу слідчої групи по розслідуванню кримінального провадження №12018160000000785 від 14.11.2018, а саме:, т.в.о старшому слідчому ОСОБА_5 , старшому слідчому ОСОБА_6 , старшому слідчому ОСОБА_7 , старшому слідчому ОСОБА_8 , т.в.о. старшому слідчому ОСОБА_9 , т.в.о. старшому слідчому ОСОБА_10 , старшому слідчому ОСОБА_11 , а також іншим слідчим слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області які входять до складу слідчої групи по розслідуванню кримінального провадження №12018160000000785 від 14.11.2018 та/або процесуальним керівникам по даному кримінальному провадженню прокурорам відділу прокуратури Одеської області, які входять до складу групи прокурорів, або оперативним працівникам Управління захисту економіки в Одеській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України за відповідним дорученням слідчого/прокурора, або іншим оперативним працівникам, за відповідним дорученням слідчого/прокурора.

Визначити строк дії ухвали тривалістю в один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.01.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79395211
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведенняобшуку укримінальному провадженніза №12018160000000785 від14.11.2018року

Судовий реєстр по справі —520/1436/19

Ухвала від 26.08.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 29.10.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зінченко А.В.

Ухвала від 29.10.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зінченко А.В.

Ухвала від 03.10.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Ухвала від 03.10.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Постанова від 09.07.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Постанова від 09.07.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Ухвала від 11.06.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Ухвала від 11.06.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Ухвала від 16.05.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні