Ухвала
від 24.01.2019 по справі 520/1436/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 520/1436/19

Провадження № 1-кс/520/1140/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.01.2019 року слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в м. Одесі клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_4 , про проведення огляду у кримінальному провадженні за №12018160000000785 від14.11.2018 року, -

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з клопотання сторони обвинувачення про надання дозволу на проведення огляду, відділом розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управлінням ГУНП в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12018160000000785, відомості про яке 14.11.2018 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відносно службових осіб ТОВ «Проект Інвест ХХІ», які, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в тому числі перебуваючи у змові з посадовими особами комунальних закладів м. Одеси, з метою заволодіння бюджетними коштами, організували та постачають за завищеними цінами до дошкільних навчальних закладів, розташованих на території міста Одеси, неякісне вершкове масло, яке не відповідає встановленим вимогам ДСТУ (ТУ).

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ «Проект Інвест ХХІ», в порушення вимогЗакону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затвердженихпостановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591зі змінами, поставляє сфальсифіковану продукцію невідомого походження, яка, відповідно до вимог ДСТУ 4399:2005 «Масло вершкове. Технічні умови», за своїми органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками не являється маслом вершковим.

Згідно декларацій виробника, посвідчень про якість та відомостей, наявних на етикетках упаковок вилучених зразків сфальсифікованого вершкового масла, його виробником являється ТОВ «Молокозавод».

Крім того, в ході досудового розслідування встановлено, що в грудні 2018 року знову проводились тендерні процедури у вигляді відкритих торгів на закупівлю товарів у вигляді вершкового масла, де за результатами переможцем визначено ТОВ «Одеська продуктова компанія», - вказане підприємство за попередніми даними підконтрольне ОСОБА_5 , яка в свою чергу являється офіційним директором ТОВ «Проект Інвест ХХІ» та використовує його для прикриття незаконної діяльності щодо поставки в 2019 році вершкового масла ТОВ «Проект Інвест ХХІ».

Крім того, встановлено, що на даний час ТОВ «Одеська продуктова компанія», поставляє до дошкільних навчальних закладів масло вершкове, яке виробляється на ВКФ «Агромарін», виробничі потужності якого розташовані за адресою: місто Одеса, Новомосковська дорога, будинок 21.

З метою забезпечення повного, всебічного та неупередженого дослідження всіх обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, сторона обвинувачення звертається до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення огляду.

В судовому засіданні слідчий клопотання про надання дозволу на проведення огляду підтримав у повному обсязі.

Вивчивши клопотання та матеріали, які обґрунтовують доводи клопотання, вислухавши думку слідчого, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Відповідно дост. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Не є житлом приміщення, спеціально призначені для утримання осіб, права яких обмежені за законом. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Відповідно до ч.ч. 1,2ст. 237 КПК Україниогляд проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цьогоКодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно дост. 234 КПК Україниобшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення.

Як вбачається з долучених до клопотання матеріалів, зокрема відповіді першого заступника начальника ГУ Держпродспоживчслужби в Одеській області від 04.09.2018 року з долученими до неї протоколами випробування, за результатами дослідження зразків масла вершкового «Солодковершкове селянське Армол» 73% жиру, випробування якого проводилося ДП «Миколаївський центр захисту прав споживачів» встановлено невідповідність вимогам ДСТУ 4399:2005, так як в своєму складі містить немолочний жир. Згідно матеріалів клопотання, виробником вищевказаного масла є ТОВ «Молокозавод».

Згідно долученого до клопотання рапорту старшого слідчого СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , в грудні 2018 року знову проводились тендерні процедури у вигляді відкритих торгів на закупівлю товарів у вигляді вершкового масла, де за результатами переможцем визначено ТОВ «Одеська продуктова компанія». Вказане підприємство за попередніми даними підконтрольне ОСОБА_5 , яка в свою чергу являється офіційним директором ТОВ «Проект Інвест ХХІ» та використовує його для прикриття незаконної діяльності щодо поставки в 2019 році вершкового масла ТОВ «Проект Інвест ХХІ». Крім того, встановлено, що вищевказане масловершкове виробляєтьсяна ВКФ«Агромарін».Викладені обставини підтверджуються також долученими до клопотання договорами про закупівлю товарів № 3 від 29.12.2018 року та № 02 Д від 02.01.2019 року, в яких як учасник виступає ТОВ «Одеська продуктова компанія».

Як вбачається з долученої до клопотання декларації виробника №11/07, адресою розташування виробничих потужностей ВКФ «Агромарін» є м. Одеса, вул. Новомосковська дорога, 21.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, власниками об`єктів житлової нерухомості, за адресою: м. Одеса, вул. Новомосковська дорога, 21, є ПАТ «ЯНТАР» та ВКФ «Агромарін».

На підставі вищевикладеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини можливого вчинення кримінальних правопорушень, забезпечення повного, всебічного та неупередженого досудового розслідування, слідчий суддя приходить до переконання, що клопотання сторони обвинувачення підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 234, 235, 237 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_4 , про проведення огляду у кримінальному провадженні за №12018160000000785 від 14.11.2018 року задовольнити.

Надати старшому групи слідчих по розслідуванню кримінального провадження - старшому слідчому відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області капітану поліції ОСОБА_3 дозвіл на проведення огляду за місцем виробничих потужностей ВКФ «Агромарін» код ЄДРПОУ 13925644, які розташовані за адресою: місто Одеса, Новомосковська дорога, будинок 21, що відповідно до інформаційної довідки №153030503 від 17.01.2019 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, на праві приватної власності належить ВКФ «Агромарін», ПАТ «ЯНТАР» код ЄДРПОУ 00446724 - з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушенняабо майна, яке здобуте у результаті його вчинення та які мають значення для досудового розслідування і можуть бути доказами під час судового розгляду, а саме: відшукати та вилучити сфальсифіковану продукцію невідомого походження, що під видом масла вершкового поставляється до дошкільних навчальних закладів, в тому числі і по договорам укладеними між ТОВ «Проект Інвест ХХІ» та Департаментом освіта та науки Одеської міської ради, КУ «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Приморського району м. Одеси», КУ «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Суворовського району м. Одеси», КУ «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Малиновського району м. Одеси», КУ «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Київського району м. Одеси» відповідно; відшукання та вилучення обладнання, на якому виготовлюється зазначена продукція; документацію, яка підтверджує надходження протягом 2016-2018 років вершкового масла до ТОВ «Проект Інвест ХХІ» та її подальшого постачання до замовників; декларації виробника, посвідчення про якість, сертифікати відповідності та висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи на дану продукцію харчової промисловості; чорнові записи та електронні носії інформації, в яких може міститися інформація про придбання, обліку та постачання даної продукції; комп`ютерну техніку, на якій виготовлювалася документація щодо придбання, обліку та подальшого постачання даної продукції, документи щодо листування між ТОВ «Проект Інвест ХХІ» та ДП «Одеський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації» щодо проведених лабораторних досліджень масла «Солодковершкове селянське» ТМ «Армол» 73 % жиру, виробником якого є ТОВ «Молокозавод», документація щодо фінансово-господарських операцій між ТОВ «Одеська продуктова компанія» та ВКФ «Агромарін» та інших речей, предметів та документів що будуть мати доказове значення по даному кримінальному провадженню.

Надати дозвіл на залучення до проведення огляду спеціалістів в тому числі залучення осіб з числа працівників ДП «Одеський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації», працівників ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області, працівників Одеської регіональної державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, з метою вилучення зразків продукції вершкового масла для подальшого направлення вилучених зразків на проведення лабораторного дослідження на визначення відповідності вимогам ДСТУ 4399:2005 «Масло вершкове».

Надати дозвіл на проведення огляду також слідчим відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП в Одеській області, які входять до складу слідчої групи по розслідуванню кримінального провадження №12018160000000785 від 14.11.2018, а саме:, т.в.о старшому слідчому ОСОБА_6 , старшому слідчому ОСОБА_7 , старшому слідчому ОСОБА_8 , старшому слідчому ОСОБА_9 , т.в.о. старшому слідчому ОСОБА_10 , т.в.о. старшому слідчому ОСОБА_11 , старшому слідчому ОСОБА_12 , а також іншим слідчим слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області які входять до складу слідчої групи по розслідуванню кримінального провадження №12018160000000785 від 14.11.2018 та/або процесуальним керівникам по даному кримінальному провадженню прокурорам відділу прокуратури Одеської області, які входять до складу групи прокурорів, або оперативним працівникам Управління захисту економіки в Одеській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України за відповідним дорученням слідчого/прокурора, або іншим оперативним працівникам, за відповідним дорученням слідчого/прокурора.

Визначити строк дії ухвали тривалістю в один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.01.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79395212
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду у кримінальному провадженні за №12018160000000785 від14.11.2018 року

Судовий реєстр по справі —520/1436/19

Ухвала від 26.08.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 29.10.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зінченко А.В.

Ухвала від 29.10.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зінченко А.В.

Ухвала від 03.10.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Ухвала від 03.10.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Постанова від 09.07.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Постанова від 09.07.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Ухвала від 11.06.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Ухвала від 11.06.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Ухвала від 16.05.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні