Ухвала
від 25.01.2019 по справі 464/324/19
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/324/19

пр.№ 1-кс/464/235/19

У Х В А Л А

25 січня 2019 року м.Львів

Слідчий суддя Сихівського районного суду м.Львова ОСОБА_1 , секретар судового засідання ОСОБА_2 , з участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання про арешт майна,

в с т а н о в и в :

24.01.2019 року до суду надійшло клопотання старшого слідчого Сихівського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_4 , погоджене з прокурором Сихівського відділу Львівської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_5 , про накладення арешту на право відчуження, розпорядження та користування майном, а саме: сім поліетиленових пакетів із нашаруванням порошку білого кольору, один пакет із нашаруванням порошку жовто-білого кольору; дві пластикові пляшки із нашаруванням невідомої речовини коричневого кольору із специфічним запахом, дві картки та скляний фрагмент із нашаруванням порошку білого кольору, купюру номіналом двадцять гривень із нашаруванням порошку білого кольору, купюру номіналом один долар США із нашаруванням порошку білого кольору, металеву трубку із фільтром із нашаруванням бурого кольору із специфічним запахом, гаманець червоного кольору в середині якого є два поліетиленові пакети із нашаруванням невідомої речовини; 33 патрони із маркуванням 270-81 та 1 патрон із маркуванням 188-8а. В обгрунтування клопотання покликається на те, що 26.07.2018 під час санкціонованого обшуку на підставі ухвали слідчого судді Франківського районного суду м.Львова ОСОБА_6 , за адресою АДРЕСА_1 , за місцем проживання ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , виявлено та вилучено речовину рослинного походження зеленого кольору, яка зі слів ОСОБА_7 являється марихуаною, та таблетки бежевого кольору, які зі слів ОСОБА_7 являються наркотичною речовиною МДМА, та порошкоподібну речовину білого кольору, яка зі слів ОСОБА_7 являється амфетаміном, що відносяться до наркотичних засобів. Відомості про вищевказане кримінальне правопорушення 26.07.2018 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018140080002266 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.309 КК України. В ході розслідування кримінального провадження 23.01.2019 в період часу з 20.00 год. до 22.15 год. працівниками СВ Сихівського ВП ГУ НП у Львівській області та працівниками УПН ГУ НП у Львівській області на підставі ухвали Сихівського районного суду м. Львова від 18.01.2019, в приміщенні кв. АДРЕСА_2 за місцем проживання ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 було проведено обшук, під час якого було виявлено та вилучено вищевказане майно. Зазначає, що вказані предмети є можливо предметами та засобами вчинення кримінального правопорушення і мають суттєве значення для проведення досудового розслідування та можуть бути використані як докази вчиненого кримінального правопорушення, в тому числі й як речові докази, а також з метою забезпечення конфіскації майна, як виду покарання, просить накласти арешт на такі.

Слідчий у судовому засіданні клопотання підтримав, надав пояснення, аналогічні викладеним у клопотанні, просить таке задовольнити.

На підставі ч. 2 ст.172 КПК Україниклопотання розглянуто без виклику підозрюваного, іншого власника майна, їх захисника, з метою забезпечення арешту майна.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання, встановивши наступні обставини, слідчий суддя дійшов до наступного висновку з огляду на таке.

В провадженні СВ Сихівського ВП ГУ НП у Львівській області знаходяться матеріали кримінального провадження №12018140080002266 від 26.07.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.309 КК України.

В ході проведеного 23.01.2019 обшуку за адресою: АДРЕСА_3 , в ходіякого виявленота вилучено:сім поліетиленових пакетів із нашаруванням порошку білого кольору, один пакет із нашаруванням порошку жовто-білого кольору; дві пластикові пляшки із нашаруванням невідомої речовини коричневого кольору із специфічним запахом, дві картки та скляний фрагмент із нашаруванням порошку білого кольору, купюру номіналом двадцять гривень із нашаруванням порошку білого кольору, купюру номіналом один долар США із нашаруванням порошку білого кольору, металеву трубку із фільтром із нашаруванням бурого кольору із специфічним запахом, гаманець червоного кольору в середині якого є два поліетиленові пакети із нашаруванням невідомої речовини; 33 патрони із маркуванням 270-81 та 1 патрон із маркуванням 188-8а.

Старшим слідчим Сихівського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_4 вищевказані речі та предмети визнані речовим доказом у кримінальному провадженні.

Частиною 1ст.170КПК України передбачено, що арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження.

Згідно вимогст.173 КПК України, слідчий суддя, суд відмовляють у задоволенні клопотання про арешт майна, якщо особа, що його подала, не доведе необхідність такого арешту, а також наявність ризиків, передбачених абзацом другим частини першоїстатті 170 цього Кодексу.

Відповідно до ч.2ст.170 КПК Україниарешт майна допускається з метою забезпечення:1) збереження речових доказів; 2) спеціальної конфіскації; 3) конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; 4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

У випадку, передбаченому п. 1 ч.2 цієї ж статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним уст. 98 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1ст. 98 КПК Україниречовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Виходячи з положень ч.10ст. 170 КПК України, арешт може буди накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна.

З матеріалів клопотання вбачаються достатні підстави вважати, що вилучене майно відповідає вимогам ст. 98 КПК України.

Враховуючи вищенаведене, внесене слідчим клопотання є достатньо обґрунтованим та відповідає вимогамст.171 КПК України. З доводів, викладених ним у клопотанні та в суді, вбачається, що арешт вилученого майна є необхідним для забезпечення збереження речових доказів у даному кримінальному провадженні, оскільки наявні ризики їх приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження, а також з метою забезпечення конфіскації майна як виду покарання. Підстави для відмови у задоволені клопотання, передбачені ч.1ст.173 КПК України, відсутні. Тому, враховуючи вимоги ч. 2ст.173 КПК України, клопотання про арешт майна з позбавленням права на відчуження, розпорядження та користування майном підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст.117,167,170-173,309,395 КПК України, слідчий суддя,

п о с т а н о в и в :

Клопотання задовольнити.

Накласти арешт на майно, а саме: сім поліетиленових пакетів із нашаруванням порошку білого кольору, один пакет із нашаруванням порошку жовто-білого кольору; дві пластикові пляшки із нашаруванням невідомої речовини коричневого кольору із специфічним запахом, дві картки та скляний фрагмент із нашаруванням порошку білого кольору, купюру номіналом двадцять гривень із нашаруванням порошку білого кольору, купюру номіналом один долар США із нашаруванням порошку білого кольору, металеву трубку із фільтром із нашаруванням бурого кольору із специфічним запахом, гаманець червоного кольору в середині якого є два поліетиленові пакети із нашаруванням невідомої речовини; 33 патрони із маркуванням 270-81 та 1 патрон із маркуванням 188-8а, які були вилучений під час обшуку 23.01.2019, шляхом заборони відчуження, користування та розпорядження вказаним майном.

Зобов`язати слідчого повідомити заінтересованих осіб про накладення арешту на майно.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Львівського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її проголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.01.2019
Оприлюднено15.02.2023

Судовий реєстр по справі —464/324/19

Ухвала від 02.08.2023

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Чорна С. З.

Ухвала від 10.07.2023

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Чорна С. З.

Ухвала від 31.05.2023

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Чорна С. З.

Ухвала від 11.05.2023

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Чорна С. З.

Ухвала від 21.03.2023

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Чорна С. З.

Ухвала від 02.12.2022

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Чорна С. З.

Ухвала від 16.02.2021

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Чорна С. З.

Ухвала від 03.08.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Чорна С. З.

Ухвала від 25.06.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Чорна С. З.

Ухвала від 17.02.2020

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Рудаков І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні