Ухвала
від 23.01.2019 по справі 607/817/19
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23.01.2019 Справа №607/817/19

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В:

До слідчогосудді Тернопільськогоміськрайонного судуТернопільської областіз клопотаннямпро наданнятимчасового доступудо речейта документівв рамкахкримінального провадження№ 12017140080000517від 15лютого 2017року,за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.1ст.190КК України, звернувся старший слідчий СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , за погодженням з прокуромвідділу прокуратури Тернопільської області ОСОБА_4 .

В судовому засіданні області слідчий ОСОБА_3 клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Заслухавши слідчого, вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя вважає, що клопотання може бути розглянуто без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України та приходить до наступного висновку.

Як зазначено у клопотанні, досудовим розслідуванням встановлено, що в діях фінансової компанії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » відносно ОСОБА_5 , вбачаються ознаки вчинення кримінального правопорушення, а саме заволодіння шахрайським способом грошовими коштами в сумі 200 доларів США, внаслідок чого ОСОБА_5 завдано матеріальну шкоду на вказану суму. Крім цього встановлено, що невстановлені особи здійснювали свою діяльність на території Львівської області та інших областях України по залученню грошових коштів від фізичних осіб, обіцяючи останнім отримання надприбутків, оскільки грошові кошти в подальшому начебто інвестуються в групу інвестиційних компаній, хоча насправді не мали статусу фінансової установи, що не дозволяє здійснювати інвестиційну діяльність на території України, і таким чином отримані шляхом обману кошти від фізичних осіб незаконно ними привласнювались. Також, встановлено, що кошти потерпілих, які отримувались під приводом здійснення внесків до компанії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та якими заволоділи злочинним шляхом можуть бути залучені та легалізовані суб`єктами господарювання: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ГО « ІНФОРМАЦІЯ_11 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 », ОК « ІНФОРМАЦІЯ_13 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 », БО « ІНФОРМАЦІЯ_17 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » та іншими.

На данийчас,в ходіздійснення досудовогорозслідування,виникла необхідністьу тимчасовомудоступі добалансів тазвітів профінансові результати,а такожзвітів прообсяги реалізованихпослуг,поданих до ІНФОРМАЦІЯ_19 за періодз 2014по 2016роки ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_3 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_1 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_2 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_3 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_4 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_5 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_6 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_7 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_8 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_21 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ).

Встановлено, що вказані документи можуть зберігатись у ІНФОРМАЦІЯ_19 ( АДРЕСА_1 ).

Відповідно до п.п. 1, 2 ч.5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

З врахуванням вищевикладеного, а також того, що копії вказаних документів мають суттєве доказове значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідні для встановлення показників фінансово-господарської діяльності вказаних суб`єктів господарювання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 159, 162, 163, 164, 309 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів - задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчомуСУ ГУНПв Тернопільськійобласті ОСОБА_3 ,старшому слідчомуСУ ГУНПв Тернопільськійобласті ОСОБА_6 ,слідчому СУГУНП вТернопільській області ОСОБА_7 ,слідчому СУГУНП вТернопільській області ОСОБА_8 ,старшому слідчомуСВ ТернопільськогоВП ГУНПв Тернопільськійобласті ОСОБА_9 ,слідчому СВТернопільського ВПГУНП вТернопільській області ОСОБА_10 ,слідчому СВТернопільського ВПГУНП вТернопільській області ОСОБА_11 абоза їхдорученням співробітникамУСБУ вТернопільській області ОСОБА_12 та ОСОБА_13 таспівробітникам ВПКв Тернопільськійобласті ПУКНПУ ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 натимчасовий доступдо балансівта звітівпро фінансовірезультати,а такожзвітів прообсяги реалізованихпослуг поданихза періодз 2014по 2016роки ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_3 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_1 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_2 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_3 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_4 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_5 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_6 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_7 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_8 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_21 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ) до ІНФОРМАЦІЯ_19 , які зберігаються у ІНФОРМАЦІЯ_19 ( АДРЕСА_1 ), з можливістю вилучення копій вказаних документів.

Строк дії ухвали встановити протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення вказаних речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя підпис

З оригіналом згідно:

Слідчий суддя

Тернопільського міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.01.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу79418499
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —607/817/19

Ухвала від 23.01.2019

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні