Ухвала
від 25.01.2019 по справі 711/699/19
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа № 711/699/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 січня 2019 року м. Черкаси

Слідчий суддяПридніпровського районногосуду м.Черкаси ОСОБА_1 ,при секретарі ОСОБА_2 ,розглянувши усудовому засіданніу приміщеннісуду вм.Черкаси клопотанняслідчого відділурозслідування особливотяжких злочинівСУ ГУНаціональної поліціїв Черкаськійобласті ОСОБА_3 ,погоджене прокуроромвідділу управлінняпрокуратури Черкаськоїобласті ОСОБА_4 про тимчасовийдоступ доречей ідокументів у кримінальному провадженні внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12018250000000286від 06.12.2018,за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУ Національної поліції в Черкаській області ОСОБА_3 , звернувся до слідчого судді з клопотанням, погодженим прокурором відділу управління прокуратури Черкаської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12018250000000286 від 06.12.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 України.

Своє клопотанняобґрунтував тим,що відповідно до даних порталу державних закупівель ІНФОРМАЦІЯ_1 було замовлено капітальний ремонт штучної злітно-посадкової смуги КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_1 та 31.07.2018 укладено договір будівельного підряду №1 із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » загальною вартістю 124106254,80 грн.

Так ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » відповідно до договору №01/10 від 24.11.2017 було виготовлено проектну документацію на виконання вказаних робіт.

Відповідно до договору №1 від 03.09.2018 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » здійснює авторський нагляд за виконанням робіт.

Відповідно до №1 від 20.09.2018 укладеного між ІНФОРМАЦІЯ_1 та ПП « ОСОБА_5 » остання здійснює технічний нагляд за виконанням робіт з капітального ремонту штучної злітно-посадкової смуги КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_1 .

Так, договором передбачено виконання робіт із армування шарів асфальтобетонного покриття геотекстилем Геосіткою НаTelit загальною вартістю 16 921 131,00 грн. без ПДВ з площею укладання 106980,00 м. кв. Перевіркою встановлено, що вартість геосітки по Україні в середньому складає 77 грн за м. кв., тобто загальна вартість необхідна на площу 106980 м. кв. складе 8237460 грн.

Таким чином загальна вартість вказаного конструктивного матеріалу завищена на суму понад 8,5 млн. грн.

Враховуючи зазначене, службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » спільно з особами ІНФОРМАЦІЯ_5 , завдано збитків інтересам держави у великих розмірах.

Зважаючи на викладене, з метою об`єктивного розслідування кримінального провадження виникла необхідність в отриманні доступу до оригіналів документів по взаємовідносинах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) із ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

З огляду на наявність достатніх вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, розгляд даного клопотання необхідно проводити без виклику представників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), у володінні якого знаходиться інформація на підставі ч.2 ст.163 КПК України.

З метою повноти та об`єктивності проведення досудового розслідування, та враховуючи, що в матеріалах справи вбачається наявність достатніх підстав вважати, що оригінали документів по взаємовідносинах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »(ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) із ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у провадженні і впливають на повноту та об`єктивність досудового розслідування, а також те, що вказана інформація необхідна для проведення судових експертиз, слідчий звернувся до суду з даним клопотанням.

Вказані документи зберігаються у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що за адресою: АДРЕСА_2 .

Слідчий, який був повідомлений про місце та час розгляду клопотання, в судове засідання не з`явився, відповідно до положень ч.3 ст.244 КПК України його неприбуття не є перешкодою для розгляду поданого останнім клопотання.

Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », в судове засідання не викликався, відповідно до положень ч.2 ст.163 КПК України.

Перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та дослідивши докази по даних матеріалах, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до положень ч.1 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися із ними, зробити з їх копії та, у разі прийняття відповідного рішенням слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити виїмку).

Аналіз доданих до клопотання слідчого документів свідчить, що є достатньо даних, які свідчать про те, що було вчинене кримінальне правопорушення.

Згідно ч.2 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ч.7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей, документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей та документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Дослідивши матеріали клопотання, враховуючи, що вищевказана інформація має суттєве значення для повного, всебічного та об`єктивного досудового розслідування, вважаю, що клопотання обґрунтоване і підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.159, 162-164 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчоговідділу розслідуванняособливо тяжкихзлочинів СУГУ Національноїполіції вЧеркаській області ОСОБА_3 ,погоджене прокуроромвідділу управлінняпрокуратури Черкаськоїобласті ОСОБА_4 про тимчасовийдоступ доречей ідокументів у кримінальному провадженні внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12018250000000286 від 06.12.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України задовольнити.

Надати тимчасовий доступ слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУ Національної поліції в Черкаській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУ Національної поліції в Черкаській області капітану поліції ОСОБА_6 , старшому слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУ Національної поліції в Черкаській області майору поліції ОСОБА_7 , старшому слідчому в ОВС відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУ Національної поліції в Черкаській області майору поліції ОСОБА_8 , слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУ Національної поліції в Черкаській області майору поліції ОСОБА_9 , слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУ Національної поліції в Черкаській області майору поліції ОСОБА_10 , до документів, щодо виконання робіт з капітального ремонту штучної злітно-посадкової смуги КП ІНФОРМАЦІЯ_2 », а саме: зобов`язати ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), надати оригінали документів по взаємовідносинах із ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), зокрема:

Тендерну документацію,пропозиції учасниківпо проведенихзакупівлях договори ізусіма змінамита додатками, проектнудокументацію,дефектні акти,зведені кошториснірозрахунки, договірніціни, локальнікошториси,відомості ресурсів,розрахунки загальновиробничихвитрат,акти прихованихробіт,графіки виконанняробіт,довідки провартість виконанихпідрядних робіт формиКБ-3,акти прийманнявиконаних підряднихробіт формиКБ-2в,документи,що підтверджуютьотримання коштівза виконанніроботи,сертифікати якості,відповідності,гарантії,проектно-кошторисноїдокументації,експертних звітівщодо розглядукошторисної частинипроектної документації,довіреності напроходження таоплату експертизи,завдання напроектування погодженета затвердженезамовниками робіт,розрахунок категоріїскладності об`єкту,договори підрядуна виготовленняпроектно-кошторисноїдокументації,документи,що підтверджуютьоплату послугщодо виготовленняпроектно-кошторисноїдокументації,накази,розпорядження,контракти,трудові договоритощо,щодо призначенняосіб напосади таїх посадовіінструкції,акти назакриття прихованихробіт,розрахунки одиничноївартості розцінки,протокол узгодженняпараметрів розрахункудоговірної ціни,інші речіта документи,що можутьмати доказовезначення уданому кримінальномупровадженні зможливістю подальшогоїх вилучення,що зберігаютьсяу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що за адресою: АДРЕСА_2 .

Строк дії ухвали - до 25 лютого 2019 року.

Роз`яснити посадовим особам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що відповідно до вимог ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали суду, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на отримання вказаної інформації, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.01.2019
Оприлюднено15.02.2023

Судовий реєстр по справі —711/699/19

Ухвала від 25.01.2019

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Михальченко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні