Ухвала
від 25.01.2019 по справі 520/860/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 520/860/19

Провадження № 1-кс/520/1153/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25.01.2019 року

Слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі с/з ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого криміналіста СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які містить охоронювану законом таємницю,

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з клопотання слідчого, Слідчим управлінням ГУНП в Одеській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за № 12019160000000017 від 10.01.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого п.1, п.2 ч.2 ст.115 КК України, -

Досудовим розслідуванням установлено, що 09.01.2019 ОСОБА_4 , 1982 р.н., перебуваючи по місцю свого мешкання за адресою: АДРЕСА_1 шляхом удушення скоїв вбивство своєї дружини ОСОБА_5 , 1975 р.н. та своєї доньки ОСОБА_6 , 2008 р.н., після чого скоїв самогубство.

З метою встановлення повних обставин вчиненого злочину, мотивів які спонукали ОСОБА_4 до вчинення злочину у органа досудового розслідування виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, що містять інформацію про абонентів мобільного зв`язку та їх з`єднань.

В інший спосіб не можливо отримати інформацію про осіб, з якими спілкувався ОСОБА_4 до вчинення злочину та безпосередньо перед його вчиненням інакше як отримання інформації, що містить охоронювану законом таємницю в ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме інформації про абонентівмобільного зв`язкута їхз`єднаньз абонентськими номерами НОМЕР_1 , НОМЕР_2 які перебували у користуванні ОСОБА_4 в період часу з 01.11.2018 по 10.01.2019.

Інформація, яка знаходиться у оператора телекомунікаційних послуг компанії ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », про зв`язок, надані телекомунікаційні послуги, у тому числі отримані послуги, їх тривалості, змісту, маршрутів пересування тощо сама по собі або в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Статтею 160 КПК України, передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Відповідно до п.7 ч.1 ст.162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка містяться в речах і документах, належить інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг,їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо.

Відповідно до приписів ч. 5 ст. 163 КПК України, надання тимчасового доступу до речей і документів є можливим, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Одержати зазначені документи іншими способами не можливо, оскільки згідно зі ст.9 Закону України «Про телекомунікації» охорона таємниці телефонних розмов,телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються технічними засобами телекомунікації,та інформаційна безпека телекомунікаційних мереж гарантуються Конституцією та законами України.

Слідчий надав до суду заяву, згідно якої просив провести розгляд клопотання за його відсутності. Вимоги викладені у клопотанні підтримує в повному обсязі та просить суд задовольнити, посилаючись на доводи, викладені в останньому.

За клопотанням слідчого на підставі ч.2 ст.163 КПК України, слідчий суддя вважає за доцільне здійснити розгляд вказаного клопотання без виклику осіб, у володінні яких знаходяться зазначені документи.

Згідно ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

У відповідності ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що вказані речі та документи як самі по собі, так і в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, мають обмежений термін зберігання, та їх не вилучення може призвести до знищення у зв`язку із закінченням строку зберігання, а також не досягнення мети отримання доступу до них, з метою дієвості зазначеного досудового розслідування кримінального провадження, слідчий суддя приходить до переконання, що клопотання слідчого є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.93, 156-160, 163-166, 309, 369-372, КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого криміналіста СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які містить охоронювану законом таємницю задовольнити.

Зобов`язатиПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , виготовити на паперовому або електронному носії документ, що містить інформацію про телефонні дзвінки та смс-повідомлення по наступним абонентським номерам: НОМЕР_1 , НОМЕР_2 в періодчасу з00.00годин 01.11.2018до 00.00годин 10.01.2019 та забезпечити тимчасовий доступ й можливість вилучення старшим слідчим-криміналістом СУ ГУНП в Одеській області підполковником поліції ОСОБА_3 , оперуповноваженим СКП Біляївського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_7 ,оперуповноваженим Біляївського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_8 , техніком-криміналістом Біляївського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_9 , наступної інформації:

1) Адреси розташування та номери базових станцій.

2) Типи з`єднань (вхідні, вихідні дзвінки, SMS, MMS, GPRS, переадресація).

3) Дата, час та тривалість з`єднання.

4) Зміст SMS, MMS, GPRS

5) Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонентаА) (абонентський, серійний, ІМSI номери сім-картки, ІМЕІ).

6) Ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв`язку (абонентБ), з`єднання нульової тривалості.

7) За наявності контрактної угоди або відповідної реєстрації надати відомості про абонента.

Встановити строк дій ухвали слідчого судді в 1 (один) місяць з дня постановлення ухвали.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів набирає законної сили з моменту її оголошення. Ухвала є обов`язковою для осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, а також для всіх фізичних та юридичних осіб, органів державної влади та місцевого самоврядування, їх службових осіб і підлягає виконанню на всій території України.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.01.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79427364
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які містить охоронювану законом таємницю

Судовий реєстр по справі —520/860/19

Рішення від 28.03.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Біленський О.О.

Рішення від 28.03.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Біленський О.О.

Ухвала від 19.02.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Біленський О.О.

Ухвала від 04.02.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Біленський О.О.

Ухвала від 25.01.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 16.01.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 16.01.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 16.01.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 16.01.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 16.01.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні