Ухвала
від 24.01.2019 по справі 751/239/19
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/239/19

Провадження №1-кс/751/154/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 січня 2019 року місто Чернігів

Слідчий суддяНовозаводського районногосуду м.Чернігова ОСОБА_1

секретар судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання заступника начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_3 , погоджене покурором відділу прокуратури Чернігівської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

Заступник начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_3 , звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до оригіналів документів, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ) за місцем їх фактичного знаходження, а саме: договору купівлі-продажу від 01.02.2012, згідно якого ДП НАК « ІНФОРМАЦІЯ_2 » « ІНФОРМАЦІЯ_3 » продало ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » частку у спільному майні в розмірі 4,5%, всіх додаткових угод до нього, супровідних документів до договору та додаткових угод, актів прийому-передачі, звітів про оцінку майна спільної діяльності, договору купівлі-продажу від 15.01.2016, згідно якого ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » придбало у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » частку у спільному майні за договором про спільну діяльність в розмірі 4,5%, всіх додаткових угод до нього, супровідних документів до договору та додаткових угод, актів прийому-передачі, договору оренди № 16/01-16/1 від 16.01.2016, укладеного ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », всіх додаткових угод до нього, супровідних документів до договору та додаткових угод, актів прийому-передачі та можливість вилучення (здійснення виїмки).

В обґрунтування клопотання зазначає, що до Чернігівського ВП ГУНП в Чернігівській області надійшов рапорт начальника відділу УЗЕ в Чернігівській області ДЗЕ Національної поліції України з якого вбачається, що останнім виявлено факт службової діяльності з боку службових осіб ДП НАК « ІНФОРМАЦІЯ_2 » « ІНФОРМАЦІЯ_3 », яка полягає у тому, що останні достовірно знаючи, що згідно наказу ДП НАК « ІНФОРМАЦІЯ_2 » « ІНФОРМАЦІЯ_3 » № 148 від 29.12.2002 свердловина № 2 Скоробагатівського газоконденсатного родовища, розташованого поблизу м. Лохвиця Полтавської області, ліквідована з геологічних причин, відновили її з нулевою вартістю на балансі основної діяльності як незавершене будівництво та передали у користування ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » з подальшим відчуженням.

Відомості за вказаним фактом слідчим відділом Чернігівського ВП ГУНП в Чернігівській області 11.07.2017 внесено до ЄРДР за № 12017270010005811, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

В органу досудового розслідування є достатні та обґрунтовані підозри вважати, що службові особи ДП НАК « ІНФОРМАЦІЯ_2 » внаслідок неналежного виконання своїх службових обов`язків через несумлінне ставлення до них спричинили державі в особі ДП НАК « ІНФОРМАЦІЯ_2 » « ІНФОРМАЦІЯ_3 » тяжкі наслідки.

З метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, проведення судово-почеркознавчої експертизи договорів купівлі-продажу, судово-економічної експертизи для підтвердження чи спростування висновків акту № 25-07-21/11 від 22.06.2011 планової ревізії фінансового-господарської діяльності Дочірнього підприємства Національної акціонерної компанії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та її структурних підрозділів за період з 01.01.2009 по 31.03.2011, органу досудового розслідування необхідно отримати тимчасовий доступ до оригіналів документів з правом їх вилучення, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ) за місцем їх фактичного знаходження.

Учасники судового провадження в судове засідання не з`явились. Слідчим подана заява про розгляд клопотання без участі, підтримання клопотання. Особа у володінні якої знаходяться документи в судове засідання не з`явилась, причини неявки не повідомила. Суд керуючись ч. 4 ст. 163 КПК України ухвалив судове засідання проводити у відсутності осіб, які не з`явились в судове засідання. Фіксування судового засідання технічними засобами фіксування кримінального провадження згідно ч. 4 ст. 107 КПК України не здійснювалося.

Дослідивши матеріали справи, слідчий суддя вважає, що викладені в клопотанні доводи про необхідність отримання зразків для експертиз, шляхом тимчасового доступу до оригіналів документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ) за місцем їх фактичного знаходження, а саме: договору купівлі-продажу від 01.02.2012, згідно якого ДП НАК « ІНФОРМАЦІЯ_2 » « ІНФОРМАЦІЯ_3 » продало ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » частку у спільному майні в розмірі 4,5%, всіх додаткових угод до нього, супровідних документів до договору та додаткових угод, актів прийому-передачі, звітів про оцінку майна спільної діяльності, договору купівлі-продажу від 15.01.2016, згідно якого ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » придбало у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » частку у спільному майні за договором про спільну діяльність в розмірі 4,5%, всіх додаткових угод до нього, супровідних документів до договору та додаткових угод, актів прийому-передачі, договору оренди № 16/01-16/1 від 16.01.2016, укладеного ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », всіх додаткових угод до нього, супровідних документів до договору та додаткових угод, актів прийому-передачі, є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.159-164, 166, 245, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання заступника начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати заступнику начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_3 , старшому слідчому відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_5 , старшому слідчому відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_6 , слідчому відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_7 , старшому слідчому відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_8 , слідчому відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_9 , старшому слідчому в ОВС відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_10 , старшому слідчому в ОВС відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_11 та начальнику відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_12 право на тимчасовий доступ: можливість ознайомитися, зняти копії, вилучити (здійснити виїмку) оригіналів документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ) за місцем їх фактичного знаходження, а саме: договору купівлі-продажу від 01.02.2012, згідно якого ДП НАК « ІНФОРМАЦІЯ_2 » « ІНФОРМАЦІЯ_3 » продало ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » частку у спільному майні в розмірі 4,5%, додаткових угод до нього, супровідних документів до договору та додаткових угод, актів прийому-передачі, звітів про оцінку майна спільної діяльності, договору купівлі-продажу від 15.01.2016, згідно якого ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » придбало у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » частку у спільному майні за договором про спільну діяльність в розмірі 4,5%, додаткових угод до нього, супровідних документів до договору та додаткових угод, актів прийому-передачі, договору оренди № 16/01-16/1 від 16.01.2016, укладеного ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », додаткових угод до нього, супровідних документів до договору та додаткових угод, актів прийому-передачі.

За відсутності оригіналів документів надати їх завірені копії та документи, що обґрунтовують їх відсутність.

Ухвала підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення ухвали.

Згідно вимог ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала не оскаржується, заперечення можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.01.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79442908
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —751/239/19

Ухвала від 24.01.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 24.01.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 15.01.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 15.01.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні