Рішення
від 25.01.2019 по справі 756/987/19
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

25.01.2019 Справа № 756/987/19

Справа пр. №2-з/756/30/19

ун. №756/987/19

У Х В А Л А

25 січня 2019 року м. Київ

Суддя Оболонського районного суду м. Києва Андрейчук Т.В., розглянувши заяву представника заявника ОСОБА_1 про забезпечення позову, -

в с т а н о в и в:

До пред'явлення позову до суду представник заявника ОСОБА_1 звернувся з заявою про забезпечення позову, в якій він просив суд передати на відповідальне зберігання транспортний засіб Toyota Camry (тип: седан-В; чорного кольору; номер кузова: НОМЕР_5; д.р.н. НОМЕР_4) будь-якій із зазначених осіб: ТОВ "ТРАНСІМПЕКСТОРГ" (код ЄДРПОУ 39690663; 08200, Київська область, м. Ірпінь, вул. Соборна, 152), або ТОВ "ТК-ВЕРОНА" (код ЄДРПОУ 39729302; 01001, м. Київ, вул. Михайлівська, 21-Б, Н/П №34), або ОСОБА_2 (ІНФОРМАЦІЯ_1, паспорт серії НОМЕР_2, виданий Обухівським РВ ГУ МВС України в Київській області 10 листопада 2006 року; ідентифікаційний код НОМЕР_1, моб. тел. НОМЕР_3; адреса реєстрації/проживання: АДРЕСА_1).

Згідно з ч. 2 ст. 149 ЦПК України забезпечення позову допускається як до пред'явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Вимоги до форми та змісту заяви про забезпечення позову встановлені ст. 151 ЦПК України.

Так, ч. 1 ст. 151 ЦПК України визначено, що заява про забезпечення позову подається в письмовій формі, підписується заявником і повинна містити: найменування суду, до якого подається заява; повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) заявника, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв'язку та адресу електронної пошти, за наявності; предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову; захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності; ціну позову, про забезпечення якого просить заявник; пропозиції заявника щодо зустрічного забезпечення; інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

Однак, заява представника заявника ОСОБА_1 про забезпечення позову не містить всіх обов'язкових даних, передбачених ч. 1 ст. 151 ЦПК України.

Зокрема, у заяві про забезпечення позову заявником не вказано ціну позову, про забезпечення якого він просить суд.

У заяві про забезпечення позову представник заявника ОСОБА_1 зазначає, що позивач має намір заявити вимогу про витребування з незаконного володіння ОСОБА_3 та ОСОБА_4 транспортного засобу - автомобіля Toyota Camry (тип: седан-В; чорного кольору; номер кузова: НОМЕР_5; д.р.н. НОМЕР_4), тобто вимогу майнового характеру.

За приписами п. 2 ч. 1 ст. 176 ЦПК України ціна позову у позовах про визнання права власності на майно або його витребування визначається вартістю майна.

Підпунктом а) п. 12 постанови Пленуму Верховного Суду України від 22 грудня 1995 року №20 "Про судову практику у справах за позовами про захист права приватної власності" визначено, що під дійсною вартістю майна розуміється грошова сума, за яку майно може бути продано в даному населеному пункті чи місцевості.

Проте всупереч вимогам ч. 1 ст. 151 ЦПК України у заяві про забезпечення позову не вказано ціну позову, про забезпечення якого просить заявник, натомість останнім лише зазначено розміри судового збору за подання позову та за подання заяви про забезпечення позову.

Відповідно до ч. 9 ст. 153 ЦПК України суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог ст. 151 цього Кодексу, повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу.

Зважаючи на вищенаведене, керуючись ст. 153 ЦПК України, суддя, -

у х в а л и в:

Повернути заяву представника заявника ОСОБА_1 про забезпечення позову.

Роз'яснити заявнику, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя Т.В. Андрейчук

Дата ухвалення рішення25.01.2019
Оприлюднено29.01.2019
Номер документу79450135
СудочинствоЦивільне
Сутьзабезпечення позову

Судовий реєстр по справі —756/987/19

Рішення від 25.01.2019

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Андрейчук Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні