Ухвала
від 29.01.2019 по справі 490/581/19
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Центральний районний суд м. Миколаєва

54020, м. Миколаїв, вул. Декабристів, 41/12, inbox@ct.mk.court.gov.ua

490/581/19

н\п 1-кс/490/373/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 січня 2019 року слідчий суддя Центрального районного суду м. Миколаєва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , особи, яка подала скаргу - ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні скаргу ОСОБА_3 на бездіяльність посадових осіб Центрального ВП ГУ НП в Миколаївській області, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_3 звернувся дослідчого суддіЦентрального районногосуду м.Миколаєва зіскаргою набездіяльність посадовихосіб Центрального ВП ГУ НП в Миколаївській області, в якій просив зобов`язати останніх внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 364 КК України, які викладені у його заяві від 08.01.2019 року.

В обґрунтування скарги вказав, що 08.01.2019 року він звернувся до Центрального ВП ГУ НП в Миколаївській області із заявою про вчинене кримінальне правопорушення. 09.01.2019 року вказана заява була зареєстрована як звернення громадян та передана на розгляд дільничному. Оскільки в порушення вимог ст. 214 КПК України, відомості з заяви ОСОБА_3 до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені не були, тобто посадовими особами Центрального ВП ГУ НП в Миколаївській області допущено бездіяльність, він і звернувся до слідчого судді зі скаргою.

В судовому засіданні ОСОБА_3 скаргу підтримав та просив задовольнити.

Представник Центрального ВП ГУ НП в Миколаївській області у судове засідання не з`явився.

Заслухавши пояснення особи, яка подала скаргу, вивчивши скаргу та додані до неї матеріали, вважаю необхідним її задовольнити, виходячи з наступного.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 303 КПК України, на досудовому провадженні може бути оскаржена бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.

Згідно ч. 1-2 ст. 214 КПК України, слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань вносяться відомості про: 1) дату надходження заяви, повідомлення про кримінальне правопорушення або виявлення з іншого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення; 2) прізвище, ім`я, по батькові (найменування) потерпілого або заявника; 3) інше джерело, з якого виявлені обставини, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення; 4) короткий виклад обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, наведених потерпілим, заявником чи виявлених з іншого джерела; 5) попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 6) прізвище, ім`я, по батькові та посада службової особи, яка внесла відомості до реєстру, а також слідчого, прокурора, який вніс відомості до реєстру та/або розпочав досудове розслідування; 7) інші обставини, передбачені положенням про Єдиний реєстр досудових розслідувань.

З заяви ОСОБА_3 від 08.01.2019 року вбачаються обставини, що можуть свідчити про наявність в діях директора КП ММР Миколаївелектротранс ОСОБА_4 ознак складу кримінального правопорушення, передбаченого ст. 364 КК України, які підлягають перевірці, що має здійснюватись у формі проведення досудового розслідування.

З урахуванням викладеного, вважаю, що подана скарга підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 303, 306, 307, 309 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Скаргу - задовольнити.

Зобов`язати посадових осіб Центрального ВП ГУ НП в Миколаївській області внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 364 КК України, які зазначені у заяві ОСОБА_3 від 08.01.2019 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СЛІДЧИЙ СУДДЯ ОСОБА_5

Дата ухвалення рішення29.01.2019
Оприлюднено15.02.2023

Судовий реєстр по справі —490/581/19

Ухвала від 29.01.2019

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Подзігун Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні