Ухвала
від 25.01.2019 по справі 205/641/19
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Єдиний унікальний номер 205/641/19

Єдиний унікальний № 205/641/19

Провадження №1-кс/205/163/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 січня 2019 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого СВ Новокодацького ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області майора поліції ОСОБА_4 , погодженого прокуроромДніпропетровської місцевоїпрокуратури №4 ОСОБА_3 про надання дозволу на обшук в межах кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017040690000646 від 05.03.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 185 КК України,

ВСТАНОВИВ:

До Ленінського районного суду м. Дніпропетровська надійшло вказане клопотання, у якомуслідчий посилається на те, що 05 березня 2017 року приблизно о 02 год. 00 хв. група невстановлених осіб за попередньою змовою проникла на територію млина, що належить ФОП « ОСОБА_5 » по АДРЕСА_1 , звідки таємно, з використанням найманого автотранспорту, викрала чуже майно - борошно в мішках загальною вагою приблизно 22 т, своїми умисними діями завдавши потерпілому ОСОБА_6 , значну матеріальну шкоду.

Допитаний у якості потерпілого ОСОБА_7 , показав, що належне йому борошно було запаковано у мішки з білого поліпропілену без відмінних ознак, та в такі самі мішки з поздовжними смугами блакитного та жовтого кольорів посередині однієї сторони мішка та у мішки з великим логотипом «Екатерининская» на одній зі сторін мішка. У верхній шов кожного мішка було вшито паперовий ярлик із позначенням виробника ФОП « ОСОБА_5 » та дати виготовлення.

12 вересня 2018 року було допитано у якості свідка ОСОБА_8 , 1994 року народження, який повідомив, що в березні 2017 року він працював на підприємстві «АСКЕНТ», директором якого був ОСОБА_9 . В особистій бесіді ОСОБА_9 , наказав йому їхати до міста Дніпро, та погрузити борошно до вантажних автомобілів, при цьому попросив взяти декілька друзів для допомоги при вантажуванні автомобілів. ОСОБА_8 , разом зі своїми знайомими ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , направився 04 березня 2017 року у вечері до міста Дніпро з метою завантаження автомобілів борошном.

14 листопада 2018 року допитано у якості свідка ОСОБА_9 , який повідомив, що до 03 листопада 2017 року він обіймав посаду директора ТОВ «АСКЕНТ КР» (код ЄДРПОУ 38254742), яке знаходилося в місті Кривий Ріг по вулиці Телевізійній 2 А. Основним видом діяльності якого було поставка продуктів харчування. Наприкінці лютого 2017 року знаходячись на робочому місті до нього прибув менеджер, ім`я та прізвища якого він не пам`ятає, який йому запропонував придбати борошно. Після перемовин ОСОБА_9 погодився придбати борошно у підприємства назву якого він також не пам`ятає. З метою придбання борошна ОСОБА_9 , на початку березня 2017 року приїхав до міста Дніпро, де уклав договір на придбання борошна з підприємством назву якого він не пам`ятає. Знаходячись в місті Дніпро ОСОБА_9 , передав менеджеру грошові кошти у сумі 80000 грн. 00 коп. за 20 тон борошна, при цьому домовившись за самостійний вивіз борошна, яке знаходилось за адресою АДРЕСА_1 . Прибувши до міста Кривий Ріг ОСОБА_9 , надав вказівку своєму підлеглому ОСОБА_8 , здійснити погрузну борошно до автомобілів, які в подальшому транспортують її до складських приміщень по АДРЕСА_2 . На підставі вказівок ОСОБА_9 , ОСОБА_8 разом зі своїми друзями направився в ніч на 05 березня 2017 року до АДРЕСА_1 з метою завантаження автомобілів борошном.

23 листопада 2018 року у якості свідка було допитано ОСОБА_13 , яка повідомила, що приблизно з кінця 2016 року вона працювала на посаді логіста на ТОВ «Аскент КР», яке розташовувалось в місті Кривий Ріг, вулиця Телевізійна, 2 А. В її обов`язки входило пошук транспорту з подальшою метою транспортування вантажу по вказівки директора ТОВ «Аскент КР» ОСОБА_9 . На день в неї було до 10 замовлень транспорту, в зв`язку з великим обсягом роботи, інформацію щодо транспортування борошна з міста Дніпро до Кривого Рогу вона надати не може, так як не пам`ятає. Замовлення транспорту вона робила за допомогою интернет-сайта «Ларди-Транс» обліковий запис на вказаному сайті було зареєстровано за ЧП «Дикий», по якій причині їй не відомо, це було здійснено до її працевлаштуванні на роботі, її було надано логін і пароль він ЧП «Дикий». В зв`язку з чим всі замовлення, які здійснювало ТОВ «Аскент КР» на сайті «Ларді-Транс» було зареєстровані від замовника ЧП «Дикий».

Таким чином, під час проведеного досудового слідства було встановлено, що до скоєння вказаного кримінального правопорушення, причетний громадянин ОСОБА_9 , 1957 року народження, який надавав вказівку своєму підлеглому ОСОБА_8 , здійснити відвантаження борошна, яке перебувало на зберіганні за адресою: АДРЕСА_1 , а також підлеглій логісту ОСОБА_13 найняти транспорт для подальшого перевезення до міста Кривий Ріг.

Таким чином,слідчий зазначаєпро наявність достатніхвідомостей,що вказуютьна можливістьдосягнення мети проведенняобшуку заадресою: АДРЕСА_3 ,з метоювиявлення тавилучення документівщодо придбаннята продажувказаного борошна,будь-якихдокументів тачернеток,які можуть свідчитипро зв`язокТОВ «АскентКР» (код ЄДРПОУ 38254742) з придбання борошна у фізичних таюридичних осіб,яким викраденеборошно моглоперепродуватися,первинних бухгалтерських документів повзаємовідносинах ТОВ«Аскент КР» (код ЄДРПОУ 38254742) з будь-якими іншими фізичними чи юридичними особами по правочинам стосовно викраденого борошна, які можуть міститись як на паперовому носії, так і на електронно-магнітних носіях, комп`ютерній техніці, що знаходиться за вказаною адресою.

Прокурор у судовому засіданні вказане клопотання підтримав, посилаючись на викладені у ньому обставини. Вважає обґрунтованими причини та підстави викладені у клопотанні та просив слідчого суддю задовольнити клопотання в повному обсязі.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання та дослідивши додані до нього документи, а також заслухавши думку прокурора, який підтримав клопотання, вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Слідчим суддею встановлено, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017040690000646 від 05.03.2017 року були внесені відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст. 185 КК України, що підтверджується відповідним Витягом.

Згідно з ч. 2ст. 30 Конституції України, не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

Частинами другою та третьоюстатті 234 КПК Українипередбачено, що у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням. Обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Заслухавши прокурора, оцінивши в сукупності доводи клопотання з долученими до нього документами, слідчий суддя вважає, що на даний час слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукуванні речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні приміщенні.

Зокрема, слідчий суддя вважає, що на даний час доданими слідчим до клопотання документами, підтверджується наявність підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення за ч.3 ст. 185 КК України, з обставин, внесених до ЄРДР, а відшукуванні документи, про які слідчий зазначила у клопотанні, можуть знаходитись адресою: місто Кривий Ріг, вул. Ентузіастів, будинок 136, за місцем реєстрації та мешкання колишнього директора ТОВ «Аскент КР» (код ЄДРПОУ 38254742) ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та можуть бути доказами у вказаному кримінальному проваджені.

Слідчий суддя вважає, що в даному випадку відсутня можливість без проведення такої слідчої дії як обшук, отримати документи, які можуть бути використані під час судового розгляду для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

У судовому засіданні слідчим суддею не було встановлено відомостей та обставин, які б беззаперечно свідчили, що надання дозволу на обшук за вказаною адресою становитиме особистий та надмірний тягар, тобто вказане втручання не є свавільним, оскільки отримання дозволу на його проведення здійснено з дотриманням принципу законності та воно є пропорційним до тяжкості вчиненого кримінального правопорушення та відповідає інтересам суспільства.

Таким чином,слідчий суддяприходить довисновку,що клопотанняобґрунтоване танаявні достатніпідстави длянадання дозволуна проведенняобшуку заадресою: містоКривий Ріг,вул.Ентузіастів,будинок 136,за місцемреєстрації тамешкання колишньогодиректора ТОВ«Аскент КР» (код ЄДРПОУ 38254742) ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою повного, об`єктивного та всебічного дослідження усіх обставин скоєння вказаного кримінального правопорушення.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.110,233-235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання слідчого СВ Новокодацького ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області майора поліції ОСОБА_4 , погодженого прокуроромДніпропетровської місцевоїпрокуратури №4 ОСОБА_3 про надання дозволу на обшук в межах кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017040690000646 від 05.03.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 185 КК України задовольнити.

2. Надати дозвілслідчим слідчоїгрупи покримінальному провадженню№ 12017040690000646від 05.03.2017року на проведенняобшуку заадресою АДРЕСА_3 ,за місцемреєстрації тамешкання колишньогодиректора ТОВ«Аскент КР» (кодЄДРПОУ 38254742) ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 зметою відшуканнята вилученнядокументів щодопридбання тапродажу вказаногоборошна,будь-якихдокументів тачернеток,які можуть свідчитипро зв`язокТОВ «АскентКР» (код ЄДРПОУ 38254742) з придбання борошна у фізичних таюридичних осіб,яким викраденеборошно моглоперепродуватися,первинних бухгалтерських документів повзаємовідносинах ТОВ«Аскент КР» (код ЄДРПОУ 38254742) з будь-якими іншими фізичними чи юридичними особами по правочинам стосовно викраденого борошна, які можуть міститись як на паперовому носії, так і на електронно-магнітних носіях, комп`ютерній техніці, що знаходиться за вказаною адресою, які сприятимуть швидкому, повному і неупередженому розслідуванню у кримінальному провадженні, і самостійно чи в сукупності з іншими доказами матимуть суттєве значення для встановлення всіх обставин вчинення даного злочину.

3. Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала слідчого судді є остаточною і оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.01.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу79463658
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на обшук в межах кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017040690000646 від 05.03.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 185 КК України

Судовий реєстр по справі —205/641/19

Ухвала від 29.04.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 26.04.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 26.04.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 06.04.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 06.04.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 28.03.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 28.03.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 25.01.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 25.01.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 23.01.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні