Постанова
від 28.01.2019 по справі 285/313/19
НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

іменем України

Справа № 285/313/19

провадження № 1-кс/0285/137/19

28 січня 2019 року м. Новоград-Волинський

Слідчий суддя Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання прокурора Новоград-Волинської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019061240000002 від 15.01.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України,

ВСТАНОВИВ:

28.01.2019 року до Новоград-Волинського міськрайонного суду звернувся прокурор Новоград-Волинської місцевої прокуратури ОСОБА_3 з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів та розпорядження про їх вилучення (виїмку) в товаристві із обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 , ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме: проектно-кошторисної документації «Капітальний ремонт вуличного освітлення в с. Червона Воля, Новоград-Волинського району, Житомирської області»; договору підряду №82 від 14.12.2018 та додатків до нього, актів приймання виконаних будівельних робіт форми №КБ-2В, довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрат форми №КБ-3 до вказаного договору, платіжних доручень про оплату робіт.

Клопотання обґрунтовує тим, що в ході досудового слідства встановлено, що 14.12.2018 між ІНФОРМАЦІЯ_2 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » укладено договір будівельного підряду №82. Згідно умов укладеного договору, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » зобов`язується на свій ризик власними та залученими силами і засобами виконати відповідного до умов Договору та проектно-кошторисної документації будівельні роботи по об`єкту: «Капітальний ремонт вуличного освітлення в с. Червона Воля, Новоград-Волинського району, Житомирської області», а ІНФОРМАЦІЯ_2 зобов`язується прийняти ці роботи та оплатити їх.

Загальна вартість робіт за договором становить 437555,00 грн.. Договір набуває чинності з моменту його підписання Сторонами та діє до повного виконання Сторонами свої зобов`язань, але не пізніше ніж до 31.12.2018.

У відповідності до календарного графіку виконання робіт, який є невід`ємною частиною договору підряду, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » у грудні 2018 року мав виконати роботи з капітального ремонту вуличного освітлення в с. Червона Воля, Новоград-Волинського району, Житомирської області.

Разом із тим установлено, що роботи з капітального ремонту вуличного освітлення в с. Червона Воля, Новоград-Волинського району, Житомирської області, підрядником не проведені взагалі. У той час, як 21.12.2018 сторонами підписані акти приймання виконаних будівельних робіт та довідка про вартість виконаних будівельних робіт форми №КБ-3, згідно яких роботи виконані у повному обсязі. Згідно платіжного доручення від 21.12.2018 №13 із підрядником за нібито проведені роботи проведено розрахунок у повному обсязі.

Із наведено вище вбачається, що службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ІНФОРМАЦІЯ_2 до офіційних документів актів приймання виконаних робіт та довідки про вартість виконаних будівельних робіт ймовірно внесено неправдиві відомості щодо виконання робіт з капітального ремонту вуличного освітлення.

У зв`язку з цим, в ході розслідування кримінального провадження виникла необхідність в отриманні оригіналів документів, які стосуються укладення договору підряду №82 від 14.12.2018 та його подальшого виконання, які можливо знаходяться в товаристві із обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Зазначені документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, будуть використані як речовий та письмовий доказ, необхідні для проведення почеркознавчої експертизи, а також дадуть змогу повно, всебічно та неупереджено дослідити всі обставини кримінального правопорушення.

В судовому засіданні прокурор ОСОБА_3 клопотання підтримав, просив клопотання задовольнити.

Відповідно до п. 2 ст. 163 КПК України, виклик в судове засідання представника товариства із обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » не здійснювався, так як в поданому прокурором клопотанні зазначено наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни чи знищення речей та документів, у володінні якої вони знаходяться.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, вислухавши думку прокурора, суд приходить до висновку, що клопотання обґрунтоване та підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей та документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у надані стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Таким чином, оскільки, подане слідчим клопотання відповідає вимогам ст. 160 КПК України, беручи до уваги вищевикладене, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 159, 160, 162, 163, 164, 309 КПК України слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора Новоград-Волинської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019061240000002 від 15.01.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України - задовольнити.

Надати прокурору Новоград-Волинської місцевої прокуратури ОСОБА_3 слідчим Новоград-Волинського ВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_4 та ОСОБА_5 тимчасовий доступ до документів, а саме: проектно-кошторисної документації «Капітальний ремонт вуличного освітлення в с. Червона Воля, Новоград-Волинського району, Житомирської області»; договору підряду №82 від 14.12.2018 та додатків до нього, актів приймання виконаних будівельних робіт форми №КБ-2В, довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрат форми № КБ-3 до вказаного договору, платіжних доручень про оплату робіт, що знаходяться у товаристві із обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 , ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), з можливістю отримання копій документів, а у разі необхідності призначення почеркознавчої експертизи вилучити оригінали документів.

Строк дії ухвали 30 діб з дня її винесення, який спливає 27.02.2019 року, включно.

Ухвала слідчого судді про доступ до речей і документів підлягає обов`язковому виконанню.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, згідно з положеннями КПК України, з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.01.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу79471480
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —285/313/19

Постанова від 28.01.2019

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Коцюба О. М.

Постанова від 28.01.2019

Кримінальне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Коцюба О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні