Рішення
від 13.07.2018 по справі 706/771/18
ХРИСТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 706/771/18

2/706/378/18

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 липня 2018 року м.Христинівка

Христинівський районний суд Черкаської області в складі

Головуючого судді Орендарчука М.П.

при секретарі судового засідання Пізняк Т.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м.Христинівка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Осітнянської сільської ради Христинівського району Черкаської області, третя особа яка не заявляє самостійних вимог: СВК Маяк про визнання права власності за набувальною давністю,-

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до Осітнянської селищної ради Христинівського району Черкаської, третя особа яка не заявляє самостійних вимог: СВК Маяк про визнання права власності за набувальною давністю.

Просила визнати за нею ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 (код НОМЕР_1) в порядку набувальної давності право приватної власності на не жетлову склад, який розташований по вул. Калініна, 87, с.Осітна Христинівського району Черкаської області Б-1 склад 1358 кв.м.

В обґрунтування позову посилався на те, що починаючи з 1 січня 2003 року вона відкрито заволоділа та користувалась для власних потреб складом, який належав бувшому КСП Маяк який реорганізовано в СВК Маяк та розташований по вулиці Калініна, 87, с.Осітна Христинівського району Черкаської області, даний об'єкт не рухомого майна не увійшов до пайового фонду.

Позивач в судове засідання не з'явилась, проте від неї до суду надійшла заява в якій вона вказала, що позовні вимоги визнає та просить справу розглядати у її відсутність.

Представник відповідача ОСОБА_2 селищної ради Христинівського району у судове засідання не з'явився, однак від сільської ради до суду надійшла письмова заява з проханням розглянути справу без участі представника відповідача, у заяві також зазначено, що сільська рада позов визнає повністю.

В судове засідання третя особа яка не заявляє самостійних вимог СВК Маяк не зязвилась, проте від СВК Маяк надійшла заява, яка підписана головою правління СВК Маяк ОСОБА_3, згідно якої позовні вимоги визнав, та просив справу розглядати у його відсутність.

За таких умов суд вважає можливим розглянути справу без участі відповідача, та представника третьої особи.

Дослідивши письмові докази у справі: копію технічного паспорту, копію довідки освітянської сільської ради, копію довідки СВК Маяк про те, що склад який знаходиться за адресою: вул. Кірова № 63, с.Осітна, Христинівського району Черкаської області виділений в рахунок майнового паю ОСОБА_1, довідки СВК Маяк № 29 від 25.05.2018 року про реорганізацію в СВК Маяк , інші письмові докази, суд вважає, що позов підлягає задоволенню повністю з таких підстав.

Судом встановлено, що в з 1 січня 2003 року вона відкрито заволоділа та користувалась для власних потреб складои, який належав бувшому КСП Маяк який реорганізовано в СВК Маяк та розташований по вулиці Кірова 63, с.Осітна Христинівського району Черкаської області, даний об'єкт не рухомого майна не увійшов до пайового фонду.

Тобто, позивач ОСОБА_1 добросовісно заволоділа чужим майном, на не жетловий склад, який розташований по по вул. Калініна, 87, с.Осітна Христинівського району Черкаської області Б-1 склад 1358 кв.м.

Жодних правовстановлюючих документів на не житлову бідвлю позивачеві ОСОБА_1, не видавалось, право власності не реєструвалось.

З часу отримання не жетлового складу, який розташований по по вул. Калініна, 87, с.Осітна Христинівського району Черкаської області Б-1 склад 1358 кв.м., позивач ОСОБА_1, відкрито, безперервно, володіє цією будівлею.

Відповідно до ч. 1 ст. 344 ЦК України особа, яка добросовісно заволоділа чужим майном і продовжує відкрито, безперервно володіти нерухомим майном протягом десяти років або рухомим майном - протягом п'яти років, набуває право власності на це майно (набувальна давність), якщо інше не встановлено цим Кодексом. Згідно з ч. 4 ст. 344 ЦК України право власності за набувальною давністю на нерухоме майно набувається за рішенням суду.

Оскільки позивач ОСОБА_1 добросовісно заволоділа чужим майном - на не жетловий склад, який розташований по вул. Кірова 63, с.Осітна Христинівського району Черкаської області Б-1 склад 1358 кв.м., продовжує відкрито, тобто вона не приховує факт знаходження майна в її володінні, безперервно, тобто володіння не переривалось протягом всього строку набувальної давності, володіє вказаним нерухомим майном вже понад 10 років, тому необхідно визнати за позивачем ОСОБА_1 право власності на нього за набувальною давністю.

Керуючись ч. ч. 1, 4 ст. 344, ст.ст. 81, 89, 263 - 265 ЦПК України, суд

В И Р І Ш И В:

Позов ОСОБА_1, 26.06.1972 р.н ( жительки: с.Осітна вул. Калініна, 89 Христинівського району Черкаської області реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1) до Осітнянської селищної ради Христинівського району Черкаської області ( місце знаходження с.Осітна вул. Калініна, 29 ЄДРПОУ: 33319257), третя особа яка не заявляє самостійних вимог: СВК Маяк ( місце знаходження с.Осітна, вул. Калініна, буд. 1 Христинівського району Черкаської області, ЄДРПОУ 03794526) про визнання права власності за набувальною давністю - задовольнити повністю.

Визнати за ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 (код НОМЕР_1) в порядку набувальної давності право приватної власності на не жетловий склад, який розташований по по вул. Калініна, 87, с.Осітна Христинівського району Черкаської області Б-1 склад 1358 кв.м.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку безпосередньо до Апеляційного суду Черкаської області. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Суддя: М.П. Орендарчук

СудХристинівський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення13.07.2018
Оприлюднено30.01.2019
Номер документу79483901
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —706/771/18

Ухвала від 28.01.2019

Цивільне

Христинівський районний суд Черкаської області

Орендарчук М. П.

Рішення від 13.07.2018

Цивільне

Христинівський районний суд Черкаської області

Орендарчук М. П.

Рішення від 13.07.2018

Цивільне

Христинівський районний суд Черкаської області

Орендарчук М. П.

Ухвала від 18.06.2018

Цивільне

Христинівський районний суд Черкаської області

Орендарчук М. П.

Ухвала від 01.06.2018

Цивільне

Христинівський районний суд Черкаської області

Орендарчук М. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні