Ухвала
від 28.01.2019 по справі 202/74/19
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/74/19

Провадження № 1-кс/202/238/2019

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

28 січня 2019 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши в судовому засіданні клопотання слідчого Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів по кримінальному провадженню № 12018042020000039 від 19 червня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 277 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СУ ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 звернувся з погодженим із прокурором клопотанням, в якому просить надати йому та оперативним працівникам Управління карного розшуку ГУНП в Дніпропетровській області: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 на підставі доручення в порядку ст. 40 КПК України тимчасовий доступ до документів із можливістю ознайомлення та вилучення, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ЄДРПОУ НОМЕР_1 , яке зареєстровано за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: документів, які містять інформацію про факти придбання, капітального ремонту, переформування колісних пар та іншого залізничного обладнання або закупівлю будь-яких матеріальних цінностей, які можуть використовуватися у діяльності залізничного транспорту, а також договорів постачання, капітального ремонту, надання послуг з додатками та специфікаціями, актів виконаних робіт, актів приймання-передачі товарно-матеріальних цінностей, довідки щодо вартості робіт, товарно-транспортних накладних, сертифікатів якості та відповідності, видаткових накладних, рахунків фактури, довіреностей, виписки з банківських рахунків про оплату виконаних робіт тощо за період з 01.01.2017 року до 08.01.2019 року.

Клопотання слідчого обґрунтовано тим, що у провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018042020000039, про вчинення кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 277 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 19.06.2018 року на ділянці 194 км. пікет № 10 195 км. пікет № 6 перегону станції Нижньодніпровськ Вузол станція Самарівка, у складі потягу № 3502 стався схід локомотиву електровозу ВЛ 11 М 6 № 487 та наступних 11 вагонів після нього, з пошкодженням 4 вагонів. При цьому третій, четвертий та п`ятий вагони з кінця, зійшли з рейок частиною колісних пар. Дане стало можливим в результаті демонтування значної кількості болтів кріплення залізничної колії (деталей верхньої будови колії).

В ході проведення досудового розслідування, працівниками УКР ГУНП в Дніпропетровській області встановлено складське приміщення, яке розташовано в місті Запоріжжя та на території якого зберігаються викрадені деталі від вантажних вагонів та деталі інфраструктури залізниці.

06.12.2018 року у результаті проведення обшуку згідно ухвали слідчого судді Індустріального районного суду міста Дніпропетровська на території складських приміщень виявлено велику кількість деталей залізниці, у тому числі деталей з вантажних вагонів. У подальшому встановлено, що більша частина виявлених деталей та обладнання була придбана, за наданими документами, підприємством ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ЄРДПОУ НОМЕР_2 , засновником та директором якої є ОСОБА_8 .

В ході проведення обшуку ОСОБА_8 зазначив, що вказане обладнання інфраструктури залізниці його підприємством було придбано у низки ТОВ та після їх відновлення та реконструкції, постачається на структурні підприємства залізниці та підприємства, які задіяні у технологічних та виробничих процесах залізниць.

Також встановлено ряд підприємств контрагентів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що здійснювали придбання відремонтованих залізничних деталей та обладнання, одним з яких є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ЄДРПОУ НОМЕР_1 , яке зареєстровано за адресою: АДРЕСА_1 .

В судове засідання слідчий ОСОБА_3 не з`явився, надав заяву про розгляд клопотання в його відсутність.

Відповідно до ч. 2ст. 163 КПК Україниклопотання розглядається без виклику особи, в володінні якої знаходяться речі та документи.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів підлягає частковому задоволенню за наступних підстав:

Слідчим суддею встановлено, що Головним управлінням Національної поліції в Дніпропетровській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження № 12018042020000039 від 19.06.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 277 КК України.

За змістом частини 1 статті 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до частини першої статті 160 КПК Українисторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 цього Кодексу.

Частиною п`ятою статті 163 КПК України визначено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження в своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно з частиною сьомою статті 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Слідчий суддя вважає доведеним, що документи, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ з можливістю їх вилучення, можуть перебувати у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ЄДРПОУ НОМЕР_1 , яке зареєстровано за адресою: АДРЕСА_1 , в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження маютьсуттєве значеннядля встановленняважливих обставину кримінальномупровадженні, в інший спосіб довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо.

В той же час слідчий суддя вважає, що оскільки подія правопорушення мала місце у 2018 році, такі документи мають бути надані за 2018 рік.

При цьому підстави для надання тимчасового доступу до документів оперативним працівникам карного розшуку відсутні, оскільки тимчасовий доступ не є слідчою дією, а є заходом забезпечення кримінального провадження, а тому він не може надаватися працівникам оперативних підрозділів. Проте відповідно до ст. 40 КПК України слідчий вправі самостійно надавати доручення відповідним оперативним підрозділам.

Отже, клопотання слідчого необхідно задовольнити частково.

Керуючись ст. ст. 159, 163-164, 369-372 КПК України, слідчий суддя

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого задовольнити частково.

Надати слідчому Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ЄДРПОУ НОМЕР_1 , яке зареєстровано за адресою: АДРЕСА_1 та містять інформацію про факти придбання, капітального ремонту, переформування колісних пар та іншого залізничного обладнання або закупівлю будь-яких матеріальних цінностей, які можуть використовуватися у діяльності залізничного транспорту, а також договорів постачання, капітального ремонту, надання послуг з додатками та специфікаціями, актів виконаних робіт, актів приймання-передачі товарно-матеріальних цінностей, довідки щодо вартості робіт, товарно-транспортних накладних, сертифікатів якості та відповідності, видаткових накладних, рахунків фактури, довіреностей, виписки з банківських рахунків про оплату виконаних робіт тощо за період 2018 року з можливістю їх вилучення.

В іншій частині клопотання відмовити.

Строк дії ухвали слідчого судді тридцять днів з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.01.2019
Оприлюднено15.02.2023

Судовий реєстр по справі —202/74/19

Ухвала від 02.05.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 02.05.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 02.05.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 02.05.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 02.05.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 28.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 28.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 28.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 28.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 28.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні