Ухвала
від 30.01.2019 по справі 702/77/19
МОНАСТИРИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №702/77/19

Провадження №2/702/119/19

Номер рядка звіту 57

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

30 січня 2019 року м.Монастирище

Монастирищенський районний суд Черкаської області-суддя Монастирищенського районного суду Черкаської області Чорненька Д.С.,

учасники справи:

позивач ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, зареєстрований та житель АДРЕСА_1, паспорт серія НОМЕР_2, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, електронна адреса ІНФОРМАЦІЯ_2,

відповідач ОСОБА_3 районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області, місцезнаходження: вул.Соборна,117, м.Монастирище Черкаської області, код ЄДРПОУ 34323995, електронна адреса info@ms.ck.dvs.gov.ua,

третя особа Акціонерне товариство комерційний банк ПриватБанк місцезнаходження вул.Грушевського,1 Д, м.Київ, 01001, адреса для листування: 49094, м.Дніпро, вул.Набережна Перемоги,50, ЄДРПОУ 14360570,

розглянувши позовну заяву №702/77/19 ОСОБА_2 до ОСОБА_3 районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області, третьої особи Акціонерного товариства комерційний банк ПриватБанк про зняття арешту із рахунків,

в с т а н о в и в:

Позивач 28.01.2019 звернувся до суду з позовом до відповідача, третьої особи про зняття арешту із рахунків на підставі ст.ст.317, 321 ЦК України, ст.60 Закону України "Про виконавче провадження".

Позов підлягає розгляду у загальному позовному провадженні відповідно ст.274 ЦПК України (відсутнє клопотання про розгляд справи в спрощеному провадженні).

Згідно з ч.1 ст. 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі.

За положеннями ч.1 ст. 11 ЦПК України, суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов'язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Спір підвідомчий суду. Виявлено предмет і підстави позову. Дана справа підсудна Монастирищенському районному суду Черкаської області. Є підстави для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Керуючись ч. 7 ст. 7, ст. 11, ч. 8 ст. 43, ст. ст. 44, 49, 53, 71, 83, 84, 85, 86, 91, 93, 95, 183, 185, 187, 189, 190-193, 196, 199, 257, ч. 2 ст. 261, ст. ст. 272, 353-355 ЦПК України, суд

постановив:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області, третьої особи Акціонерного товариства комерційний банк ПриватБанк про зняття арешту із рахунків.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Проведення підготовчого засідання призначити на 20 лютого 2019 року о 12 годині 00 хвилин в залі №3 к.-№17 Монастирищенського районного суду Черкаської області (м.Монастирище, вул.Соборна,98, ІІ поверх).

Роз'яснити учасникам справи право на підставі ч. 7 ст. 7 ЦПК України, звернутись до суду з клопотанням про проведення розгляду справи у закритому судовому засіданні з метою запобігання розголошенню відомостей про інтимні чи інші особисті сторони життя учасників справи.

Відповідачу та третій особі разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Встановити строк відповідачу для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову,-протягом 15 днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Зобов'язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу .

Відзив повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України. До відзиву додаються: докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідачу для надання зустрічного позову встановити строк протягом 15 днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Попередити учасників справи, що будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні відповідати вимогам ст.182-183 ЦПК України. Суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Роз'яснити учасникам справи, що порядок подання та витребування доказів, передбачені ст.ст.83-84 ЦПК України, забезпечення доказів-ст.ст.116-119 ЦПК України.

Роз'яснити учасникам справи, що порядок та форма подання письмових доказів визначено ст.95 ЦПК України.

Виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім'я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання.

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами, шляхом подання завідомо безпідставного позову, позову за відсутності предмета спору або у спорі, який має очевидно штучний характер; умисного неповідомлення про осіб, які мають бути залучені до участі у справі, тощо.

Позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Роз яснити учасникам справи, що вони можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою : http://ms.ck.court.gov.ua/sud2313/gromadyanam/csz/.

Ухвала окремо від рішення суду може бути оскаржена в апеляційному порядку лише щодо порушення правил підсудності. В іншій частині заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

До утворення апеляційних судів в апеляційних округах та до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається протягом п'ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали шляхом подання апеляційної скарги через Монастирищенський районний суд Черкаської області до апеляційного суду у межах територіальної юрисдикції яких перебуває місцевий суд, який ухвалив судове рішення, що оскаржується, - апеляційного суду Черкаської області.

Суддя

Дата ухвалення рішення30.01.2019
Оприлюднено31.01.2019

Судовий реєстр по справі —702/77/19

Рішення від 16.07.2019

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Діденко Т. І.

Ухвала від 16.07.2019

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Діденко Т. І.

Ухвала від 20.06.2019

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Діденко Т. І.

Ухвала від 28.05.2019

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Діденко Т. І.

Ухвала від 24.04.2019

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Діденко Т. І.

Ухвала від 30.01.2019

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Чорненька Д. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні