Рішення
від 25.01.2019 по справі 756/427/19
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

25.01.2019 Справа № 756/427/19

УКРАЇНА

ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА


Унікальний №756/427/19

Провадження №2/756/2977/19

УХВАЛА

25 січня 2019 року м. Київ

Суддя Оболонського районного суду м. Києва О.В. Диба,

розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа: Оболонський районний відділ державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління у місті Києві про часткове звільнення від сплати заборгованості за аліментами та розстрочення сплати заборгованості аліментів, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до відповідача, в якому просить частково звільнити його від сплати заборгованості за аліментами та розстрочити сплату заборгованості аліментів у зв'язку із тим, що позивач перебуває у скрутному матеріальному становищі.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України та відноситься до юрисдикції Оболонського районного суду м. Києва.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження, розгляду в порядку спрощеного позовного провадження судом не встановлені.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 187-192, 197, 260,261, 353 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

1.Відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за ОСОБА_1 (ІНФОРМАЦІЯ_1, РНОКПП НОМЕР_1, АДРЕСА_1) до ОСОБА_2 (дата народження невідомо, РНОКПП невідомо, АДРЕСА_2),третя особа: Оболонський районний відділ державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління у місті Києві (04212, м. Київ, аул Тимошенка, 2-Д, код ЄДРПОУ 35018577) про часткове звільнення від сплати заборгованості за аліментами та розстрочення сплати заборгованості аліментів.

2.Призначити підготовче судове засідання, яке відбудеться у приміщенні Оболонського районного суду м. Києва (м. Київ, вул. М. Тимошенка, 2-Є, каб. 26, п'ятий поверх) 03.04.2019 об 11год. 00 хв. В судове засідання викликати учасників, яким при собі мати документ, що посвідчує особу, а представникам - їх повноваження.

3.Відповідачу в строк до 15.03.2019 надіслати (надати) суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати положенням ст. 178 ЦПК України.

Роз'яснити, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

У випадку ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити справу за наявними матеріалами справи.

4.Копію ухвали про відкриття загального позовного провадження надіслати позивачу, а відповідачу та іншим учасникам - копію ухвали та позовної заяви, з доданими до неї документами.

5. Позивач має право подати відповідь на відзив, а інші особи - свої письмові пояснення, які повинні бути надіслані (надані) іншим учасникам справи одночасноз надісланням (наданням) їх до суду але не пізніше ніж за п'ять робочих днів, до початку підготовчого судового засідання.

6. Роз'яснити, що копії доказів (крім речових доказів), які подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним.

7. Роз'яснити, що учасники справи мають право користуватися своїми правами та зобов'язані виконувати свої обов'язками добросовісно, з дотриманням ст. ст. 43, 49 ЦПК України. У випадку не виконання встановлених судом правил або не добросовісного виконання учасниками своїх процесуальних обов'язків, судом може бути застосовано до такого учасника заходи процесуального примусу передбачених ст. ст. 143 - 148 ЦПК України та вчинені інші процесуальні дії, передбачені процесуальним кодексом.

8. Роз'яснити, що учасники процесу можуть скористатися правом відводу складу суду виключно у випадках та в порядку визначеному ст. ст. 36 - 40 ЦПК України. Зловживання правом відводу складу суду, тягне за собою застосування до особи заходів процесуального примусу.

9.Роз'яснити, що представником у суді може бути адвокат або законний представник. Під час розгляду спорів, що виникають з трудових відносин, а також справ у малозначних спорах (малозначні справи) представником може бути особа, яка досягла вісімнадцяти років, має цивільну процесуальну дієздатність, за винятком осіб, визначених у статті 61 ЦПК України.

10.Апеляційна скарга на ухвалу суду про відкриття провадження може бути подана виключно з підстав порушення правил підсудності до суду апеляційної інстанції через Оболонський районний суд м. Києва протягом п'ятнадцяти днів з дня її вручення.

11. В іншій частині, ухвала оскарженню не підлягає.

12. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

13. Учасники справи можуть отримати інформацію щодо руху справи за веб-адресою: http://ob.ki.court.gov.ua

Суддя: О.В. Диба

Дата ухвалення рішення25.01.2019
Оприлюднено31.01.2019

Судовий реєстр по справі —756/427/19

Рішення від 23.08.2019

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Диба О. В.

Рішення від 14.08.2019

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Диба О. В.

Рішення від 25.01.2019

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Диба О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні